А1 Македонија (VIP)

П

Паспарту

Гостин
Дечки, пред некој ден одлучив да го префрлам припејд бројчето од T-Mobile на Vip, па сакам да ве прашам колку време се чека за да стане бројот активен во мрежата на Vip? Ми рекоа да почекам околу 2 дена, за тоа време требало да се изгуби мрежата на T-Mobile па тогаш да ја ставам картичката од Vip, но еве 4 дена поминаа и нема абер да падне мрежата... Па ако некој е запознат со овие работи слободно нека сподели :)

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Јас се префрлив без проблем, со задржување на префиксот. Ја фатив онаа понуда кога имаше преполовени претплати, и супер ефтини телефони. Гледам сега претплатите баш и не се како што беа, ама сепак се подобри од другите. Речиси сите што ги знам се на ВИП и со нив ми е бесплатно, а претплатата ја трошам онака, во пораки претежно. Немам поголеми проблеми со мрежата. Башка ВИП имаат и подобар однос спрема потрошувачите, барем досега според моето искуство.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.379
А и плус да ми падне мрежа на Вип со ќеф нека е.Бар знаеш дека или е слаб сигнал или многу што зборат па се оптеретила мрежата:pos2: Кај и да е ќе ја направат и самите кажуваат дека секоја година инвестираат во нови кули.Полека полека же се среди.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Мое значи искуство, сумирано накратко:

T-Mobile + T-Home = арамии, дерење на кожа, лажење, расправии, нервози. Нека идат у курац.

VIP = утепување од муабет, брутално сурфање на интернет (е сега сум на постарата тарифа каде претплатата се користеше и за интернет).

ONE = шознам. не сум пробал, ама пошто 80% веке од блиските ми се на VIP немам намера да менувам.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.379
Мое значи искуство, сумирано накратко:

T-Mobile + T-Home = арамии, дерење на кожа, лажење, расправии, нервози. Нека идат у курац.

VIP = утепување од муабет, брутално сурфање на интернет (е сега сум на постарата тарифа каде претплатата се користеше и за интернет).

ONE = шознам. не сум пробал, ама пошто 80% веке од блиските ми се на VIP немам намера да менувам.
ONE се како духови понудата не ја смениле од време на дедо Ное што се вика без посебен пулс ништо.А Т-Мобиле само мотика за нив.Австријците се докажаа дека се сериозни и дека знаат што значи да направат мобилен оператор така да кога би бирал фенси мрежа(и 3Г) и оператор кој иде во интерес на нас го одбирам второто.Уште некој месец и бај бај пинк скинс :)

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Знае некој дали може предвреме да го обновам договорот (после поминати 6-7 месеци - ако игра тоа некоја улога)?!

Дечки, пред некој ден одлучив да го префрлам припејд бројчето од T-Mobile на Vip, па сакам да ве прашам колку време се чека за да стане бројот активен во мрежата на Vip? Ми рекоа да почекам околу 2 дена, за тоа време требало да се изгуби мрежата на T-Mobile па тогаш да ја ставам картичката од Vip, но еве 4 дена поминаа и нема абер да падне мрежата... Па ако некој е запознат со овие работи слободно нека сподели :)
Вака другар
Тоа со паѓање на мрежа нема блага веза...
Очекувај во наредниве денови да ти го деактивираат СИМ-от од Т-Mobile - ЗНАЧИ, без никакви предупредувања ќе станиш недостапен, тогаш ја ставаш картицата од Вип, и можно е, и во тој случај истата да не се активира.... Ќе пробаш повеќе пати со нејзино ставање и вадење, еднаш ќе ти упали.... ќе добиеш мрежа од Вип. Нема да можеш од одма да звониш -едино ќе си достапен!!! Трчаш до најблискиот салон, дополнуваш ваучер од минимум 100ден. и ти ги враќаат 236 ден.(мислам дека отприлика толку беа) што ти се земени при трансферот.
И може да си почнеш со разговори :toe:

П

Паспарту

Гостин
Знае некој дали може предвреме да го обновам договорот (после поминати 6-7 месеци - ако игра тоа некоја улога)?!

Вака другар
Тоа со паѓање на мрежа нема блага веза...
Очекувај во наредниве денови да ти го деактивираат СИМ-от од Т-Mobile - ЗНАЧИ, без никакви предупредувања ќе станиш недостапен, тогаш ја ставаш картицата од Вип, и можно е, и во тој случај истата да не се активира.... Ќе пробаш повеќе пати со нејзино ставање и вадење, еднаш ќе ти упали.... ќе добиеш мрежа од Вип. Нема да можеш од одма да звониш -едино ќе си достапен!!! Трчаш до најблискиот салон, дополнуваш ваучер од минимум 100ден. и ти ги враќаат 236 ден.(мислам дека отприлика толку беа) што ти се земени при трансферот.
И може да си почнеш со разговори :toe:
Фала друже... Уште вчера се заврши работата, се од прва бидна :) Ете ме и мене на ВИП :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.175
Поени од реакции
18.243
Фала друже... Уште вчера се заврши работата, се од прва бидна :) Ете ме и мене на ВИП :)
На моментално најдобрата мрежа.Ова според ние корисниците,а не од самопофалби (Т-Моб,Т-Хоум)!И јас се префрлив од Т на ВИП,дури ми е досадно сега толку муабет :vozbud:

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.379
Мислам дека не било порано ова

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.175
Поени од реакции
18.243
Нова тарифа од 1-ви Мај мислам.Да се забораваш на телефон ,а не ко крадцине од Т-Шит :aplauz:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Мора во при пејд да има воспоставување повик, иначе нема резон да има пост пејд, сите ќе одат на при пејд, на пост пејд нема.
Иначе тоа им е глупо со 7 дена.ај за 100 ден ок, ама за повеќе..

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.218
Поени од реакции
8.324
Воспоставување повик изнесува 3,5 денари

Не ги заборавај деталите другар. И за ова треба да надополниш 500 денари и ти трае 7 дена. За наредни 7 дена ако сакаш пак треба да надополниш 500.
100den za 7dena a ne 500den kako sto vikas ti.

Kajgana Shop

На врв Bottom