А1 Македонија (VIP)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да те прашам,пошто ти користиш ВИП и комуницираш со странство...

Викаат демек ВИП имал проблеми со мрежата? Демек немало постојано достапна мрежа и сл...
Во Македонија имам проблем сеуште со мрежата,некогаш. Или не се слуша или воопшто неможам да добијам некого. Но надвор од границиве досега одлично комуницирам.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Може некој да ми каже како се мести втора линија!??

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Абе можам да ставам од припејд број, да си префрлам кредит на мојот и ако може кажете бројче како ???? :) данке однапред :smir:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Не, не од припејд на припејд :) Имам другар има вишок кредит на бројчето од припејд па да ми префрли сакав, али очигледно нема шанси за тоа :(

Де некој нека преведи...
Превод кај чичко гугл барај :baeh: се шибам, читај погоре :back:

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Не, не од припејд на припејд :) Имам другар има вишок кредит на бројчето од припејд па да ми префрли сакав, али очигледно нема шанси за тоа :(
Не сум слушнал досега за таква опција кај било кој оператор.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.175
Поени од реакции
18.243
Се надевав на нешто поразлично од другите,колку и да имам мислење дека и ВИП и One и T-Mobile се исто ѓубре.
Се префрлам кај нив (со задржување на истиот број) и ми велат најкасно за 3 дена работава е готова Поминаа16дена!
Им се јавувам на контакт центар ми велат јавете се во локалниот салон (а немаат број од салоните) ,па отидов таму и ми велат тие (контакт-центарот) требало да ти кажат дека имаш проблем со апликацијата :vozbud:
И ова шо го напишав во првава реченица му го реков таму и дека се префрлам дека комуницирам со луѓе кои 70% се префрлија во ВИП,а и ми беше здосадено од T-Mobile и нивните 'најдобри понуди и тарифи'.
И после користењето на повисок тон,за помалку од 24 сати ми беше обезбедена новата картица.
Е за почеток,вакво е моето прво искуство со ВИП.За понатака ќе видиме...

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
Се надевав на нешто поразлично од другите,колку и да имам мислење дека и ВИП и One и T-Mobile се исто ѓубре.
Се префрлам кај нив (со задржување на истиот број) и ми велат најкасно за 3 дена работава е готова Поминаа16дена!
Им се јавувам на контакт центар ми велат јавете се во локалниот салон (а немаат број од салоните) ,па отидов таму и ми велат тие (контакт-центарот) требало да ти кажат дека имаш проблем со апликацијата :vozbud:
И ова шо го напишав во првава реченица му го реков таму и дека се префрлам дека комуницирам со луѓе кои 70% се префрлија во ВИП,а и ми беше здосадено од T-Mobile и нивните 'најдобри понуди и тарифи'.
И после користењето на повисок тон,за помалку од 24 сати ми беше обезбедена новата картица.
Е за почеток,вакво е моето прво искуство со ВИП.За понатака ќе видиме...
татко ми се префрле од Т-Мобиле на ВИП, се беше ок, ама поради неплатена последната сметка во Т-Мобиле му ставија забрана. Во меѓувреме, сметката беше платена преку интернет, и од таму само на маил добивме благодарност за плаќањето на пораката. Цела недела појди до Т-Мобиле, од таму викат неможат да извадат копија од фактурата дека е платена, требало во ВИП, одам во ВИП, ми викат, нас ни треба потврда дека е платена сметката, одете во Т-Мобиле, па во контакт центрите, и на крајот се јавив во АЕК и од таму ми рекоја да ги испечатам примените емаили и така да се заврши целата заплетка.... циркузи

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
jas sum zadovolen od cenite vo vip na pospejd ali nekako slaba mu e mrezata

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.379
Значи ги читав коментарите и ќе се обидам да направам рецензија за услугите на Вип.Земајќи го факторот дека Вип е релативно нов оператор можам да кажам дека одлично се држи.Најголем дел од коментарите се насочени кон мрежата.Ајде да видиме вака.Еве розевите едноставно поблиски имаат најдобра мрежа.Па што?Кажете ми кога сте можеле да седнете на телефон и ко луѓе да правите муабет?Користите ли 3Г интернет кој е оген скап?Видео повик?Јас сум со розевите Т-Мобиле и морам да водам сметка за секоја секунда што ја зборам.Зборам 30мин месечно и добивам 400 денари сметка.Вип си има направено математика дека корисниците сакаат да зборат на телефон а не да се фалат со најдобра мрежа.Затоа тие се фокусирани на тој дел и мрежата не е оптимизирана за сурфање и слично.Т-Мобиле е на пазарот веќе 15 години можда и неможете да очекувате екстра мрежа за 4 години.Исто важен фактор е монополот.Т-Хоме се споени со Т-Мобиле и тука нема спас од нив.Тие ги одредуваат интерконецкии и сите глупости.Особено во поседлно време скандали се објавуваат на телевизија и државата го фаворизира Т-Мобиле.Во услови кога 1 оператор се форсира а другите неможат да дојдат до израз тоа е тоа.Неможат да добијат бизнис претплатници и приходите им се ограничени.Затоа инвестициите во мрежата се лимитирани.Меѓутоа Вип има поволни тарифи и затоа корисниците ги одбираат нив.Полека но сигурно Т-Мобиле го губи својот удел иако имаат добивка од +200 милиони евра.Ако продолжи трендот на префрлање во Вип автоматски со повеќе средства и мрежата ќе се подобри.Оне незнам какви се они се како духови на пазарот ништо посебно.Како и да е,Вип иако ја нема најдобрата мрежа сепак се најдобри,за мене лично важно ми е кога зборувам слободно без нервози и некојпат ме изненадат со бесплатни минути или разговори.Значи операторот мисли на корисниците.Т-Мобиле и Оне се сконцентрирани на парички.Поготово Т-Мобиле со нивните смешни реклами во кои секогаш се спомнува НАЈДОБРАТА МРЕЖА.Пфф.Баш ме боли ако имаат 5 црти 3Г секаде.Ја не живеам за 3Г туку да вртам и да зборам затоа е мрежата а не да го гледам телефонот на комода и да знам дека неможам да го пипам.Само да ми заврши договорот со овие одма идам во Вип.Мислам дека ќе ја оправат мрежата.Плус Вип одговара на сите постови на фејсбук а Т-Мобиле само лајкува кога ќе напишеш Т-МОБИЛЕ НАЈДОБРИ хаха.Сепак на крајот на краиштата секој бира што ќе користи така да тоа е индивидуално.Ова е ја што мислам

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Јас сум веќе подолго време на ВИП и не сум имал никакви проблеми со мрежата.

Инаку сите оператори се ориентирани кон правење профит со тоа што ВИП како еден од подоцните играчи мора да игра мудро и со пониски тарифи како би земал дел од и те како профитабилниот колач наречен мобилна телефонија :).

Во краен случај сите цени се скапи и напумпани споредено со просечните примања ама ние сме навикнати да трпиме и да не молзат.

K

Kiko

Гостин
Т-мобиле ќе направат се да ви го загорчат животот откако ќе решите да се префрлите. Татко ми се изнамачи. На крај плаќаше пенали зашто они му го продолжиле автоматски договорот. Мене ми кажаа дека не сум можел да се префрлам. Лажеа!!! Фино лепо си купив истиот број со различен префикс. Верувајте ми тоа е подобра опција. Не се малтретирајте со префрлање на бројот. Оние што сакаат да ве најдат секако ќе ве најдат. Сите се скапи или не не знам . Само знам дека на т-мобиле ми идеше сметка од 1800 денари со ич правење муабет(башка ги фатив живи на дело кај што ме крадат). На Вип не ми дошла сметка поголема од 350 денари.

Kajgana Shop

На врв Bottom