А1 Македонија (VIP)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
pua-waw не знам кој ти кажал т.е излажал за чекот од пензија ама на вип таков документ не прима, еве што е дозволено

физички лица (граѓани на Р.Македонија, над 18 години)
- Задолжителни документи
· Документ за лична идентификација - лична карта или пасош
· Дополнителен документ за лична идентификација лична карта, пасош, возачка дозвола или кредитна картичка
· Друго: една платена сметка од последните 2 месеци (од фиксен или мобилен телефон; од струја или парно греење)
· По потреба - дополнителна платена сметка од последните 2 месеци

А друго мора мајка ти да дојде, зашто секој документ лично се потпишува, може јас на зафрканција ќе земам од родителите лична карта пасош и ќе си склучам договор во нивно име и не плаќам. Тоа не може така.

А и ако си изреволтирам од продавачките зашто не ги пријавиш туку само на форум се издувуваш? Секој има право на личен избор, имаш затоа и избор во телекомуникациите, не е барем ЕВН па да немаш избор. Ама кога нешто ти смета пријави си го, ако никој не ја пријавува нема да знаат дека не е добра продавачка ;)
Има стварно мулиња што работат, речиси секаде. Јас во мал салон за Т Мобиле чекав еднаш 10 минути зашто продавачот имал работа, а тој се газеше од смеење на ФБ.

Имаат некои еднократни трошоци по 150 денари секој втор трет месец, ни они не знаат за што се кога ќе ги прашаш, ама затоа никогаш немам прекорачено, а се утепувам зборење..
какви трошоци бе? за што се тие? не си прашала?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
228
Поени од реакции
26
на претплатата од 240 денари дали кон цела vip мреза е бесплатно или само кон еден број знае некој.

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
на претплатата од 240 денари дали кон цела vip мреза е бесплатно или само кон еден број знае некој.

Кон еден е бесплатно, порано со старата промоција што беше се на пола цена тогаш за 300 денари беше кон цела Вип мрежа, меѓутоа сега само кон еден број.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
не знам зошто ме немаш разбрано тоа што го напишав. нас ни беше кажано преку контакт центарот дека може да заврши работа и чек од пензија. ако подобро се информираш како функционираат работите во државава (за тоа како функционира ВИП видовме) ќе видиш дека врз основа на тој чек мајка ми може да има бесплатно здраствено лекување. ако може тоа здраствениот систем во една држава да го признава, зошто тогаш ВИП не го прави тоа? ајде да поминеме и преку тоа, ама зошто прво на телефон кога прашав ми рекоа дека може, а таму во салон буквално не шетаа направете ова-направете она!? :nesvest:

со себе имавме:
-лична карта
-чек од пензија
-платени сметки

ОВИЕ ТРИ РАБОТИ МИ ГИ ПОРАЧАА ДА ГИ ИМАМЕ СО СЕБЕ. ЈАС НЕ ГИ ИЗМИСЛИВ!!! А ИМАВМЕ НАМЕРА ДА ЗЕМЕМЕ БРОЕВИ ОД ВИП.

за остатокот што го имаш наведено:
-мајка ми нема пасош - нема потреба да патува во странство
-мајка ми нема возачка - не вози кола
-мајка ми нема кредитна картичка - едноставно нема потреба и од оваа картичка

за да ги пријавам вработените како работеа го баравме и шефот да му ги објасниме овие работи и башка за односнот кон мајка ми! ни рекоа дека не може да го викнат шефот дека вработената одговара за него!? епа ако нема каде да ги пријавам, тогаш имам право јасно и гласно да си го кажам мојот став во оваа мала демократска држава. или и тоа ми е забрането?

pua-waw не знам кој ти кажал т.е излажал за чекот од пензија ама на вип таков документ не прима, еве што е дозволено

физички лица (граѓани на Р.Македонија, над 18 години)
- Задолжителни документи
· Документ за лична идентификација - лична карта или пасош
· Дополнителен документ за лична идентификација лична карта, пасош, возачка дозвола или кредитна картичка
· Друго: една платена сметка од последните 2 месеци (од фиксен или мобилен телефон; од струја или парно греење)
· По потреба - дополнителна платена сметка од последните 2 месеци

А друго мора мајка ти да дојде, зашто секој документ лично се потпишува, може јас на зафрканција ќе земам од родителите лична карта пасош и ќе си склучам договор во нивно име и не плаќам. Тоа не може така.

А и ако си изреволтирам од продавачките зашто не ги пријавиш туку само на форум се издувуваш? Секој има право на личен избор, имаш затоа и избор во телекомуникациите, не е барем ЕВН па да немаш избор. Ама кога нешто ти смета пријави си го, ако никој не ја пријавува нема да знаат дека не е добра продавачка ;)
Има стварно мулиња што работат, речиси секаде. Јас во мал салон за Т Мобиле чекав еднаш 10 минути зашто продавачот имал работа, а тој се газеше од смеење на ФБ.

какви трошоци бе? за што се тие? не си прашала?

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Тоа му е безвеза политика на Вип со два лични документи, незнам која гаранција му е личната карта и возачката дозвола, поарно да бараа потврда за вработен или пак само лична карта нека бараат.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
не знам зошто ме немаш разбрано тоа што го напишав. нас ни беше кажано преку контакт центарот дека може да заврши работа и чек од пензија. ако подобро се информираш како функционираат работите во државава (за тоа како функционира ВИП видовме) ќе видиш дека врз основа на тој чек мајка ми може да има бесплатно здраствено лекување. ако може тоа здраствениот систем во една држава да го признава, зошто тогаш ВИП не го прави тоа? ајде да поминеме и преку тоа, ама зошто прво на телефон кога прашав ми рекоа дека може, а таму во салон буквално не шетаа направете ова-направете она!? :nesvest:
ова не ти е точно пошто работам на клиника..дека со пензиски чек добива бесплатно здратство...си плакаш партиципација..

Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
а да го немаш чекот како ќе си платиш?

ова не ти е точно пошто работам на клиника..дека со пензиски чек добива бесплатно здратство...си плакаш партиципација..

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
а да го немаш чекот како ќе си платиш?
Мајкати кога иде во продавница плака со чекот пензиски или со пари ?
Така и на Клиника плакаш 10% партиципација, дали е пензионер или работник, неплкаат тие што се ослободени со занок и крводарители..

па незнам зашто си ја терал мајкати да иде во Вип да земе моб, кого си можел и ти да земеш, не ти треба вработен да си, само сметки и лична карта и чао приетно сите задоволни и срекни..

Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
врз основа на тој чек (пензиско осигурување) таа зема пензија па така таа самата си оди во продавница и си плаќа. врз основа на тој чек самиот кажа дека 10% плаќа. десет проценти и 100% да си платиш не е исто, нели. ;-)

проблем беа документите за идентификација и бараа здраствена книшка. а здраствена книшка и се издава врз основа повторно на истиот чек. не знам што не ти е јасно ако работиш во клиника!?...

и не бевме само јас и мајка ми туку 6-мина ќе земевме броеви од ВИП за меѓу себе да си муабетиме. ама тие си имаат свој принцип на работа и ако имаш нозе и си млад ќе се растрчаш... :helou:

Мајкати кога иде во продавница плака со чекот пензиски или со пари ?
Така и на Клиника плакаш 10% партиципација, дали е пензионер или работник, неплкаат тие што се ослободени со занок и крводарители..

па незнам зашто си ја терал мајкати да иде во Вип да земе моб, кого си можел и ти да земеш, не ти треба вработен да си, само сметки и лична карта и чао приетно сите задоволни и срекни..

C

Count Dooku

Гостин
Размислувам да се префрлам од T Mobile на Vip (Pre-paid),па ако може некој да сподели искуства каков е сигналот,услугите итн. т.е. дали вреди префрлувањето.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
Само газат, само кај нас на клиника откажани се 20 т-моб постпејд броеви, а земени 450 постпејд од Вип....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мене мрежата ми е очајна,има ли некој друг проблем со ова?
Ништо не слушам ниту ме слушаат и три телефони сменив,но не е до нив.Дали некој друг го има истиот проблем со ВИП?

Kajgana Shop

На врв Bottom