А1 Македонија (VIP)

Член од
5 август 2006
Мислења
164
Поени од реакции
10
Ај да прашам за веќе ти што се префрлиле од Т-мобиле на Вип, тие пари со ти ги наплаќа Т-мобиле за да се префрлиш на друг оператор, во случајов 200 ден. ги зема со ддв или само 200. Јас мислам дека треба да бидат само 200 ден. зашто Т-мобиле ддв-то однапред ти го наплаќа, пример ако ставиш 100 ден, мислам имаше околу 86 ден. и од тие пари ти наплаќаат без ддв за направените повици, испратени смс пораки... и постапката за префрлуваше обично колку време трае?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.964
Поени од реакции
4.467
Ај да прашам за веќе ти што се префрлиле од Т-мобиле на Вип, тие пари со ти ги наплаќа Т-мобиле за да се префрлиш на друг оператор, во случајов 200 ден. ги зема со ддв или само 200. Јас мислам дека треба да бидат само 200 ден. зашто Т-мобиле ддв-то однапред ти го наплаќа, пример ако ставиш 100 ден, мислам имаше околу 86 ден. и од тие пари ти наплаќаат без ддв за направените повици, испратени смс пораки... и постапката за префрлуваше обично колку време трае?
цената е 200+ддв кај сите оператори и мобилни и фиксни таа цена нее од т-мобиле таа цена е од АЕК а постапката е максимум 7 дена
еве ти линк

http://aek.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=191&Itemid=175&lang=mk

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Вакво срање од оператор само во Македонија мојт да имат.

300 денари кредит ми ги лапна дека НОН СТОП ми се префлува на Албанска мрежа, доколку го стам телефонов на мануелно барање на мрежа Вип ми вика смениго на автоматско дека повикот неможе да биде воспоставен :tapp::tapp::tapp:

И кој бе 2 денари минута, имам 4 денари на сметка а неможам ни да титнам НА ВИП.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.964
Поени од реакции
4.467

300 денари кредит ми ги лапна дека НОН СТОП ми се префлува на Албанска мрежа, доколку го стам телефонов на мануелно барање на мрежа Вип ми вика смениго на автоматско дека повикот неможе да биде воспоставен :tapp::tapp::tapp:

И кој бе 2 денари минута, имам 4 денари на сметка а неможам ни да титнам НА ВИП.
слабо читаш батка или погрешно си информиран..3+2 денари од старт тие..1вата минута секоја наредна 2ден..а смс 2 ден кон сите....а со 4 денари нормално дека не можеш да титнеш ти требаат 5,9 и имаш за титкајне на т-моб со 7,5 имаш за титкајне кон нив кон другите 9,5 исто е и со космофон..провери ке видиш дека е така...еве ти линкови умерисе сам
http://www.t-mobile.com.mk/public/default.aspx?id=23416A86FF754B1DAFB05DDEAA546BE4
http://cosmofon.com.mk/?pArtID=1023&pos=1
воопшти нете убедувам само фактите тиги пишувам..а пак за мојот круг дане правиме муабет тоа сие друга прикаска за 200денари имаш 1000 минути кон 3 броеви! тоа до сега на ниеден оператор го нема ..максимум на 070 и 075 беше по 400 минути за 200 денари... па ти сам прецени каде има пвејке за истите пари...
а тоа со мрежата на мануелно...пошто кога бараш на манелно се појавуваат2 вип мрежи..от кој едната е вистинската ВИП а втората е т-моб.... така да зависи на која го местиш... а за тоа дека се префрла на АЛ мрежа тоа кај сите е исто..и на 070 ,075 верувај ми и јас сум напарен со тоа...и на пограничните места нема некој лек за тоа....освем ако моше мрежата твоја која ја користиш во фејворитс даја ставис ако има на телефонот таква опција...

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Ако зборуваш за префрлање на бројот од Т-Мобиле на Вип со задржување на префиксот и бројот... Си ставаш 300 денари кредит од Т-Мобиле... Одиш во Вип, поднесуваш барање... и ти земаат од кредитот 236 денари... Другото за тебе е...

Со новата тарифа:
Повикот кошта 3 денари, и секоја минута 2 денари... (без ДДВ)
СМС кошта 2 денари (без ДДВ)

Кај има поевтино бе брат? Дај линк? :smir:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Кој број да го завртам за проверка на состојба на кредит, тарифен модел и сл. и дали наплаќа?

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
јас имам еден број од t-mobile и еден од вип и можам да кажам дека вип некако многу аматерски се занимаваат со сета ова работа на секој 3-то јавување ми вика да ја пoдесувам мрежата на автоматски ја подесувам и потоа се јавувам а по неколку јавувања пак истот ми го кажуваат потоа ја местам на manual па потоа пак ми вика да ја наместам на автоматски и така до без крај t-mobile можеби се најскапи ама сепак искуство си е искуство

Член од
29 август 2008
Мислења
5.964
Поени од реакции
4.467
јас имам еден број од t-mobile и еден од вип и можам да кажам дека вип некако многу аматерски се занимаваат со сета ова работа на секој 3-то јавување ми вика да ја пoдесувам мрежата на автоматски ја подесувам и потоа се јавувам а по неколку јавувања пак истот ми го кажуваат потоа ја местам на manual па потоа пак ми вика да ја наместам на автоматски и така до без крај t-mobile можеби се најскапи ама сепак искуство си е искуство
баш интересно...јас никогаш до сега сум немал проблем со мрежата... односно каде нема вип сисе префрла преку т-моб.... и обратно стом има вип мрежа веднаш сисе врајка на матичната мрежа...а што апарат имаш ..??? пошто еден другар исто ми спомна има сониЕр w302 за истата работа...
а инаку не знам дали е аматерски но од старт ниеден оператор немаше целосна покриеност (* вип има национален роаминг) со т-моб..а тоа уште малце ке биде така пошто интензивно работат на сопствената мрежа ...:toe: па нема да ги имаш тие проблеми ...
но пак кети напомнам дека јас немам проблем ..никаков со ВИП...

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
баш интересно...јас никогаш до сега сум немал проблем со мрежата... односно каде нема вип сисе префрла преку т-моб.... и обратно стом има вип мрежа веднаш сисе врајка на матичната мрежа...а што апарат имаш ..??? пошто еден другар исто ми спомна има сониЕр w302 за истата работа...
а инаку не знам дали е аматерски но од старт ниеден оператор немаше целосна покриеност (* вип има национален роаминг) со т-моб..а тоа уште малце ке биде така пошто интензивно работат на сопствената мрежа ...:toe: па нема да ги имаш тие проблеми ...
но пак кети напомнам дека јас немам проблем ..никаков со ВИП...

јас Сагем имам и го користам само за услугата 100 денари 500 минути до 3 броеви не дека не сум задоволен само проблем е мрежата и тоа колку многу пари зема за едно јавување сега со новата понуда за 2 денари не знам но досега по старо земаше премногу пари околу 8,9 денари сега ќе се префрлам на новата тарифа па нема да плаќам големи сметки на t-mobile

Член од
29 август 2008
Мислења
5.964
Поени од реакции
4.467
јас Сагем имам и го користам само за услугата 100 денари 500 минути до 3 броеви не дека не сум задоволен само проблем е мрежата и тоа колку многу пари зема за едно јавување сега со новата понуда за 2 денари не знам но досега по старо земаше премногу пари околу 8,9 денари сега ќе се префрлам на новата тарифа па нема да плаќам големи сметки на t-mobile
сега тие 200ден=1000 минути со 3 вип броеви....
новата тарифа тие 3+2 од старт после секоја минута 2 ден кон сите ! и 2 ден СМС добра е за сега нај ефтина при пејд тарифа и со нај многу минути во мојот кругза 200 денари

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
сега тие 200ден=1000 минути со 3 вип броеви....
новата тарифа тие 3+2 од старт после секоја минута 2 ден кон сите ! и 2 ден СМС добра е за сега нај ефтина при пејд тарифа и со нај многу минути во мојот кругза 200 денари

да се надеваме дека ќе е добра денес баш се јавив од вип телефонот за 19 секунди ми зеде 11 денари и уште еден минус за вип е тоа што кога некој ќе го бараш и не ти крева по 4 титкања се уклучува предупредувањето на рекретарката а кај t-mobile на 20 титкања

Член од
29 август 2008
Мислења
5.964
Поени од реакции
4.467
да се надеваме дека ќе е добра денес баш се јавив од вип телефонот за 19 секунди ми зеде 11 денари и уште еден минус за вип е тоа што кога некој ќе го бараш и не ти крева по 4 титкања се уклучува предупредувањето на рекретарката а кај t-mobile на 20 титкања
друже рекетарката многу лесно се деактивира (##002#send)ова сенд тие стискас на копчето за звонење! а инаку тоа што ти земало11 денари сигурно си на некоја од старите тарифи инаку новата е 5,9 со се ДДВ од минута тие пари ти ги зема и за 1 и за 60 секунди после овие 5,9(1ва минута) секоја наредна кошта 2,36 со ДДВ !еве ти линк провериси
http://vip.mk/cm/offer/prepaid/vip2start/index.php

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
друже рекетарката многу лесно се деактивира (##002#send)ова сенд тие стискас на копчето за звонење! а инаку тоа што ти земало11 денари сигурно си на некоја од старите тарифи инаку новата е 5,9 со се ДДВ од минута тие пари ти ги зема и за 1 и за 60 секунди после овие 5,9(1ва минута) секоја наредна кошта 2,36 со ДДВ !еве ти линк провериси
http://vip.mk/cm/offer/prepaid/vip2start/index.php

По 4тиот пат титкање ако не се јавиш не се уклучува секретарката туку се уклучува предупредување за секретарка не можам на сите јас да му речам да ја исклучат секретарката ама нема врска не ми е многу важно на која татифа сум или дали имам секретарка оти само за 3 броја го користам

Kajgana Shop

На врв Bottom