Па ако мислиш на The Blackening ( дека не е баш нов, година и кусур помина, али им е последен, да ми се свиѓа, ако беа сите песни како Halo, Wolves, Aesthetics Of Hate ќе беше рамо до рамо со Burn my eyes, али и вака не е лош... А сеа кажи ми ти зошто ме праша баш ова?Не спомнав име...
И само едно прашање.. Machine Head новиот ти се свиѓа?
Па зашо не ти се свиѓаа Соулфлај и Слипнот, а слични се со Машин Хед, па онака...Па ако мислиш на The Blackening ( дека не е баш нов, година и кусур помина, али им е последен, да ми се свиѓа, ако беа сите песни како Halo, Wolves, Aesthetics Of Hate ќе беше рамо до рамо со Burn my eyes, али и вака не е лош... А сеа кажи ми ти зошто ме праша баш ова?
Сигурно со некоја намера.....
Cryptopsy - None So Vile (1996)
- "Crown of Horns" – 3:57
- "Slit Your Guts" – 4:02
- "Graves of the Fathers" – 4:11
- "Dead and Dripping" – 3:53
- "Benedictine Convulsions" – 4:00
- "Phobophile" – 4:38
- "Lichmistress" – 2:31
- "Orgiastic Disembowelment" – 4:51
Албумов ми е еден од најомилените метал албуми воопшто. Нема збор кој што може да го опише. Им го препорачувам на сите death metal фанови, иако сум сигурен дека веќе го имаат изнаслушано.
Новиот од Cryptopsy го имаш слушнато? Јас сум разочаран од тој албум. Останатите албуми им се гром.Одличен избор.
Нормално дека го имам ислушано уште од поодамна, делата на Cryptopsy се на must have листата на секој приврзаник на техничкиот дет метал.
Одлична комбинација на growl и scream со специфична инструменталност, а Фло Муниер, нормално растура.
Од екстремен и ултра брз ритам, прелаз и комплетно се шо се бара од еден технички тапанар.
[/left]
[/center]
Новиот од Cryptopsy го имаш слушнато? Јас сум разочаран од тој албум. Останатите албуми им се гром.
Bolt Thrower - Who Dares Wins
Ако сакате бенд кој што никогаш нема да го промени стилот кој што го свират, повелете, земете ги англиските легенди Bolt Thrower. Од болно спори делчиња, до брзи олд скул дет парчиња. Нема тука покажување на некоја си беспрекорна техника, кој колку умее да свири, сола од по минута и кусур, ама за возврат ќе довиете суровост, болна тематика која сите нас не засега, војна, борби, омразеност, мрачност сето тоа преточено во едно-Bolt Thrower.... А Денеска се одлучив за Who Dares Wins.... \m/