Чедоморство - Македонец убил три свои деца

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Моите родиле, толку што можеле да нахранат друже. Не посочувај со прст кон мене. Не си ми на ниво.
Па прв се фати за скратување на "таквото".:)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Па како тргна ти да го браниш типот, што сакаше да ти предложам? Типот убива досега 3 новороденчиња, а кујзнае и за колку не се дознало, а тебе ти е виновна владата.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Tипот би го стрелал,а административните работници по 20 години затвор оти воопшто не си го занишале за да не дојде до таква трагедија.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ko prvo nikoj ne ubiva svoe dete osem ako ne e lud ili retardiran ili mu padnal mrak na ochi sto bi se reklo bitno namaleno presmetliv...

Drugo e poentata sto ABC saka da ja istakne

kade se instituciite da mu pomognat na neobrazovaniot , kade e crkvata da pomogne , kade e ministerstvo da pomogne materijalno a ne so 150 denari mesecno .

U edna moja Makedonija bi bilo vaka resen slucajot :

Po proverka deka NN liceto e socijalno zagrozeno bi imal prioritet vo vrabotuvanje , vo odredeni proekti koi bi bile finansirani od megunarodnite humanitarni organizacii koi i te kako davaat pari za vakvi nameni ako se ima KONCEPT adekvaten.

No nie toa go nemame , imame samo vizija kako da se nalapame samo nie pari dur sme na vlast a ovoj jadnikov psihopat koj go ebe neka umre i on i negovite 10 deca.

Po vakov slucaj u kulturni zemji ministerot za socijala si dava ostavka... i se krie so kesa na glava edno 5 godini.

Vladata e da pomaga na narodot a ne obratno ... a ako ne se kompetentni i inteligentni da iznajdat pari von budjet da pomognat na vakvi socijalni slucai i ne zasluzuvaat da bidat na vlast, bidejki nivoto na empatija im e pod nulata .

BTW ja ova za sekoja vlast ke ja recam bila vmro ili sdsm isto e
... taka da ajd cao

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
По откривањето на злосторството социјалците најавија дека можеби утре ќе го посетат семејството и ќе видат дали нешто му недостасува.Можеби ќе се смилуваат и ќе им доделат еднократна помош на која што семејството имало право.Абе господ да чува и да брани од ваква социјална политика.

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Страшна работа,немаат пари леб да јадат а се јаваат ко тој да невидел п*чка таа к*р,море стај тоа се позади решетки мамата нивна,па и деца ќе убива уште прв сончев зрак невидело он го убива море муда би му исекол а не затвор,10+ деца.......па со кој памет бе,дали асален човек кој е свесен дека нема финансии за живот и неможе да опстане тоа го прави,психопат бе мамата негова,не за џабе рекле пушти си го чекорот колку што ти е долга чергата
Или ајде сега ќе правиме деца сите по 15-20 и како се раѓаат носи ги по домови,и нека се изживува кој стигне со нив,морееее психопати ццццц

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Можеби правењето деца е резервирано само за Албанците во Македонија и на Косово,барем според реакциите на некои учесници овде на форумот.?

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.760
Поени од реакции
1.043
АВС...ти бе салам си??? Одамна те читам на разни теми но ме мрзело да ти реплицирам ама ептен ми го имаш отечено таквово од муабетиве твој а поготово со постовиве на оваа тема...според тебе утре на пример ако падни метеор во Македонија и отепа 1000 души пак државата ќе биде крива оти не го спречила тоа...шо се однесува до темава...абе како можи некој кој е тежок социјален случај и има 8 живи деца да прави уште ( во случајов 2 кои ги убил одма после рагање )...шо можи тука државата да напрај кога тој очигледно нема ни грам мозок...и баш ме заболе дали бил образован и писмен или не...биди сигурен дека вакви случаи на чедоморство се случуваат и во многу посредени и економски јаки држави така да ова шо го зборуваш ти нема никаква врска со држава туку со нормалноста ( во случајов ненормалноста ) на единката која го прави тоа
П.С. АВС...ако толку многу не ти се бендисува државава ајт гитла оттука...оди онаму кај Кенгурине или кај глупине Американци...ОК е да се мрчи за одредени работи шо се случуваат ама ти бе чоек апла ја претеруваш

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Хихихи АБЦ е роден поет бе луѓе немојте така...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
АВС...ти бе салам си??? Одамна те читам на разни теми но ме мрзело да ти реплицирам ама ептен ми го имаш отечено таквово од муабетиве твој а поготово со постовиве на оваа тема...според тебе утре на пример ако падни метеор во Македонија и отепа 1000 души пак државата ќе биде крива оти не го спречила тоа...шо се однесува до темава...абе како можи некој кој е тежок социјален случај и има 8 живи деца да прави уште ( во случајов 2 кои ги убил одма после рагање )...шо можи тука државата да напрај кога тој очигледно нема ни грам мозок...и баш ме заболе дали бил образован и писмен или не...биди сигурен дека вакви случаи на чедоморство се случуваат и во многу посредени и економски јаки држави така да ова шо го зборуваш ти нема никаква врска со држава туку со нормалноста ( во случајов ненормалноста ) на единката која го прави тоа
П.С. АВС...ако толку многу не ти се бендисува државава ајт гитла оттука...оди онаму кај Кенгурине или кај глупине Американци...ОК е да се мрчи за одредени работи шо се случуваат ама ти бе чоек апла ја претеруваш
Па,другарче работата е во тоа што мене ептен ми се бендисува државава и затоа сум тука,ама не ме биндисуваат одредени работи што ги прави владава или што не ги прави,ама се фали дека ги прави,како никој пред неа,всушност на штета наша или на штета од голем процент граѓани на оваа држава која многу ни се бендисува.

Член од
27 август 2005
Мислења
783
Поени од реакции
7
Па,другарче работата е во тоа што мене ептен ми се бендисува државава и затоа сум тука,ама не ме биндисуваат одредени работи што ги прави владава или што не ги прави,ама се фали дека ги прави,како никој пред неа,всушност на штета наша или на штета од голем процент граѓани на оваа држава која многу ни се бендисува.
а бе ве, кажи нареден кои да ги гласаме за да не се нервираш... ова гледам сон немаш од тоа колку ни е лоша владата

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ne deka ne cini vladata generalno ama ova e zasramovi od ministerstvo za trud sto ne pomaga na vakvi familii

Normalen coek ne ubija svoe dete ... kako be ne otkrile deka treto mu e kaj se nadleznite be ?

E toa e mukata i losotilakot u slucajot ... jes da e toj retardiran prael 12 deca ama tuka treba drzava da kontrolira da pomaga , sovetuva bal bal bal ko segde u svet

Toj ako cul u toa planinata sto e kurton ja glava secam

baska so takva socijalna pomos ke imal da kupi samo kurtoni i toa da gi pere i da gi susi a pari ke ima da si ksne od kurot posle ...

Trebalo da mu najdat rabota nekoja

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Можеби правењето деца е резервирано само за Албанците во Македонија и на Косово,барем според реакциите на некои учесници овде на форумот.?
Кој рече да не се прават деца,нека прават деца ама со усул бе,ако неможеш да ги издржуваш што има толку да ги правиш,има луѓе кои се вработени и зимаат примања па неможат да си дозволат повеќе од 2-3 деца,и ова не е единствена фамилија со толку деца има повеќе ми се чини има и едни накај 11 Октомври населбата мислам живеат во шупа без струја и вода и ги наклецале 10 од кои 2 мислам им умреле,па тоа врие од болештии од крлежи и вошки сум ги гледал во автобус да ти е страв да поминеш,ама битно наталитетот расте,а како расте,тоа дете може ли да биде нормално,неможе ќе расте по улици ќе крадат и ќе ги трпаат по затвори,и во што ќе се претвори тоа дете во нормален човек некогаш,нема никогаш да биде ништо од такви за што ти се само проблеми,пробале да им ги земат еднаш да ги однесат во дом или да ги посвојат не ги даваат,они можеле таму да живеат жими таквото,џабе си правиш само филмови во глава

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Кој рече да не се прават деца,нека прават деца ама со усул бе,ако неможеш да ги издржуваш што има толку да ги правиш,има луѓе кои се вработени и зимаат примања па неможат да си дозволат повеќе од 2-3 деца,и ова не е единствена фамилија со толку деца има повеќе ми се чини има и едни накај 11 Октомври населбата мислам живеат во шупа без струја и вода и ги наклецале 10 од кои 2 мислам им умреле,па тоа врие од болештии од крлежи и вошки сум ги гледал во автобус да ти е страв да поминеш,ама битно наталитетот расте,а како расте,тоа дете може ли да биде нормално,неможе ќе расте по улици ќе крадат и ќе ги трпаат по затвори,и во што ќе се претвори тоа дете во нормален човек некогаш,нема никогаш да биде ништо од такви за што ти се само проблеми,пробале да им ги земат еднаш да ги однесат во дом или да ги посвојат не ги даваат,они можеле таму да живеат жими таквото,џабе си правиш само филмови во глава
A оти дури сега државата интервенира со пари да им помогне на тие деца бе,таквото му гледаа тие од социјалното што не им даваа по некој денар за да преживеат,не знаеа што се случува предходните години кога им даваа по 2 500 денари за да преживеат.Па тоа ни во земјите со најголема сиромаштија го нема.Родителите треба да ги стават во затвор за чедоморство колку што им следува а сите административни социјални работници од Св.Николе треба да бидат под итно суспендирани од работа значи комплетно сите до еден без право да бараат работа во администрација на Македонија а директно надлежните да сносат кривична одговорност за поттикнување на чедоморство затоа што најверојатно е дека тие им ја краделе социјалната помош на овие деца за кој што и ти велиш дека од автобус се гледа во каква мизерија и сиромаштија живеат некои од нив.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
A оти дури сега државата интервенира со пари да им помогне на тие деца бе,таквото му гледаа тие од социјалното што не им даваа по некој денар за да преживеат,не знаеа што се случува предходните години кога им даваа по 2 500 денари за да преживеат.Па тоа ни во земјите со најголема сиромаштија го нема.Родителите треба да ги стават во затвор за чедоморство колку што им следува а сите административни социјални работници од Св.Николе треба да бидат под итно суспендирани од работа значи комплетно сите до еден без право да бараат работа во администрација на Македонија а директно надлежните да сносат кривична одговорност за поттикнување на чедоморство затоа што најверојатно е дека тие им ја краделе социјалната помош на овие деца за кој што и ти велиш дека од автобус се гледа во каква мизерија и сиромаштија живеат некои од нив.

BRAVOS bas taka :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom