Што за Албанците значи соживот?

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Не напиша добро. Твоето мислење можеш да го искажеш и на многу по цивилизиран начин, а не како ватрен нацист. Избришан ти е и нацистичкиот аватар и наци-линковите во потписот. Воедно баниран си од темата. Ваквите ко тебе не се ништо поарни од тие што викале „ова е Шкуп“ - само разликата е што „играте“ од различна страна.

Ако продолжите со навреди темава ќе биде затворена.
a prvo da procitas nesto za niv? dali znaes kako se vikat megju sebe.?sekoj ima pravo da kaze sto i kako oseka.i odi na albanski forum i kaziim na albancite da nebidat nacionalisti da bidat civilizirani kulturni fini.pa togas vidi sto kese sluci.i dosol nekoj albanec i sega nie ke izigravame fini kulturni decki:)ako saka da sedi tuka neka sedi ako ne otvoren mu e internetot ima mesta kolku sakaas.za mlatenje prazna slama. nisto loso so ova samo dobronamerna kritika.:nenene:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
a prvo da procitas nesto za niv? dali znaes kako se vikat megju sebe.?sekoj ima pravo da kaze sto i kako oseka.i odi na albanski forum i kaziim na albancite da nebidat nacionalisti da bidat civilizirani kulturni fini.pa togas vidi sto kese sluci.i dosol nekoj albanec i sega nie ke izigravame fini kulturni decki:)ako saka da sedi tuka neka sedi ako ne otvoren mu e internetot ima mesta kolku sakaas.za mlatenje prazna slama. nisto loso so ova samo dobronamerna kritika.:nenene:
Не треба да изиграваш, треба да СИ! Се докажуваш себеси дека имаш ист менталитет како тие двајцата од Север, да му умре козата на комшијата, ако он не е културен нема ни ја да бидам.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
RYMZ, fala za iskrenite zborovi!!! No dali kje te svatat toa e vekje drugo prashanje.

Nemam nishto da dodadam koga e se kazhano otvoreno i bez rakavici.

Ako dobro te svativ, sozhivot so MIVKI i PICKI kje nema a so MUZHI (MAZHI) kje ima!!

Leka Dukadjini, kje bide moja sledna lektira..

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Кој сака како сака нека разбере, таа е вистината. И за Лека, читај, дај боже малце и албанците да читаат. Но денешната историја го избегнува тој сегмент од албанската историја поради фактот дека тогаш албанците биле католици.

Х

Ханзо

Гостин
Албанци бре луѓе какви Албанци.
Малку оф топик... Ова ми личи на онаа "нига" ситуација во Америка. Црнците меѓу себе се викаат нига, а не дај боже некој белец да го спомне тој гнасен збор...Ау, бегај, ѓаволот!!! Исто е и тука, Албанците меѓусебно си се викаат Албанци, а Македонци добиваат банови зашто го кажале забранетиот збор...ГЛУПОСТИ!

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Малку оф топик... Ова ми личи на онаа "нига" ситуација во Америка. Црнците меѓу себе се викаат нига, а не дај боже некој белец да го спомне тој гнасен збор...Ау, бегај, ѓаволот!!! Исто е и тука, Албанците меѓусебно си се викаат Албанци, а Македонци добиваат банови зашто го кажале забранетиот збор...ГЛУПОСТИ!
Епа ај една офтопик лекција да ти дадам, зборот албанец не постои :)

Shqipëtar.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Епа ај една офтопик лекција да ти дадам, зборот албанец не постои :)

Shqipлtar.

Rymz ме интересира како се изговара зборот на македонски

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Е ај сега сите на темата, без многу офтопици, без навреди и кревање тензија.
Тука сме сите цивилизирани и културни луѓе и како такви треба и да дискутираме!
Темата е за соживотот...
Прашајте просечен бизнисмен Албанец, што мисли за оние, како оној од Танушевци, што му е нему важно, и со какви луѓе има контакти, и ќе видите дали тој е на нивото на оние таму танушевските вонаби шерифи, или е сосема нормален човек како сите нас.
Секако, сметам дека поголемиот дел од Албанците се секојдневни, обични луѓе со исти проблеми како и сите ние, мислат како да преживеат од 1 до 1, како да заработат, како да излезат вечерва...
Мал број се такви како оние во Скопје Север со колата или оние фамозни команданти кои живеат некаде во 15-16 век...
А да бевме економски силни, ова немаше да се случува.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе слично на скиптар,онај стапот што го носа некои од владателите и свештениците?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
За тебе да не ти биде јасно, дека ако ти е јасно тебе, тогаш нема да можеш да спиеш.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Јас мислев дека само на темите во Љубов и Секс има вакви глупави генерализации.

До човекот е, не е до етникумот. Секако постојат секакви „формации“, групи да ги наречам кои ќе отстапуваат од рамките на јавниот ред и мир со испади како Македонија ќе биде наша, македонци одете си со време и слично.
Нормално, постојат и групи што викаат дека Топанско е село и сите што живеат таму се сељаци, па не си го земам тоа при срце. Зошто? Затоа што не ме тангира. Ако живеев јас за да ме обележуваат и етикетираат другите немаше далеку да стигнам.

Соживот е широк поим. Не може да се релативизира и определи само поради ваквите испади на очигледно малоумни луѓе. Блиските луѓе (со кои всуштност и го делам своето битисување) не ги бирам по вероисповед и националност. Се` додека односот кон мене им е коректен, истото го добиваат за возврат. Живеам во „мешана“ населба, каде што сакал-нејќел има и припадници на друга етничка заедница. И супер ми е. Леб купувам од нив, порано фудбал играв со нив, најдобрата другарка ми беше албанка (поздрав Арта :)), ме бранеле кога сум била во опасност. Секогаш сум се согласувала со сите, и искрено, никогаш не сум се подзамислила зошто би се дружела со некој со поразлични обичаи од моите, а богами и никој не може да ме убеди да го правам спротивното. Никогаш не сум ја почувствувала таа банална поделба на наши и нивни.

Можеби сум мала, можеби не се замарам со политика, има кој да го прави тоа. Ова е пишано од аспект на нормална просечна личност која има супер соживот со сите од својата близина, не поради фактот што е македонка, туку поради фактот што луѓето пред се ги гледам како луѓе. А дека има ретардоси кои прават секакви испади има. Ни тоа не бира националност.:wink:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Па зошто тогаш сте клале орел?
Go kopirale Vizantiskoto zname ...i ne samo tie..., no ne e bitno.
Site ovde se u "pravo", ama pacientot e u koma..............
Germanci ic ne se glup narod...bas naprotiv...ama istoriski zaeb napravile i na sebe najmnogu i na site okolu....
Nikoj ne vika deka nekoj Busido kodeks na nekoj Leka ne e svetska rabota, ama Leka ne e svetot, taka da.......imame konkreten problem , koj ako brgu ne se sredi SIGURNO KE ESKALIRA......,a mozat da go sredat smao "mangupite" od vnatre, ako sakaat....i nemojte ovde sami sebe da se ubeduvate deka nekoi 10 budali , ne e vazno na koja strana, onaka sami od sebe ke ja razbucaat pernicata ..perje da leta...

Kajgana Shop

На врв Bottom