-={K-O-R-U-N}=-
Wanna play a game?
- Член од
- 14 февруари 2007
- Мислења
- 13.045
- Поени од реакции
- 3.301
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- www.facebook.com
Разлика помеѓу пентиум D и core 2 duo?
Југо и Ауди
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
имам ком и нешто неќе да се исталираат игри дали знаете што може да биде?
Добро поставено прашање... ми се свиѓа.
Прво, што правиш?
Второ, што си правел?
Трето, знаеш ли да инсталираш игри?
Имам din2 (радио,цд,двд,bluetooth) во кола..На почетокот работеше ок..почна да меша..и сега воопшто не работи..а со далинско си работи нормално..дали некој знае како може да го опоравам?![]()
:pos2::pos2: леле Корун, звер.... комшија ми е детево.... има проблеми одамна со неговото ПЦ..ни самиот незнае шо му прај...
Добро поставено прашање... ми се свиѓа.
Прво, што правиш?
Второ, што си правел?
Трето, знаеш ли да инсталираш игри?
Нашло дете на дете да му се сити, па ако знеш кој е, и каков проблем има помогни му...брее шо народ ќе бевме....
Во главно голема разлика, но најсуштинско кор2дуо процесорот има две магистрали за процесирање на податоци или попознато како "два" процесори.
Сепак си имал една магистрала затоа ти покажува во таск менаџер еден.
Тоа што знам е дека овие одеа макс до 3.7 ghz после веќе се постигнаат големи тепмератури кои одат кон топење и затоа се премина кон процесори со две и повеќе магистрали.
Овој што го имам пентиум Д, едно јадро поделено на 2 дела... така е ?
Во секој случај, ме заебале... Јас цело време мислам дека е core2duo (барем така пишуваше во конфигурацијата) ама ете не бев толку љубопитен да ѕирнам и во биосот. Сепак, фала на одговорите.
Најдобро сними го CPU-Z и точно ќе дознаеш кој модел на процесор го имаш. Има околу 10-ина модели од Pentium D на 3.0 GHz, треба да е Dual Core (ти пишува на сликава count: 2), така да сепак имаш некој проблем ако не ти го регистрира јадрото Windows.
Најдобро сними го CPU-Z и точно ќе дознаеш кој модел на процесор го имаш. Има околу 10-ина модели од Pentium D на 3.0 GHz, треба да е Dual Core (ти пишува на сликава count: 2), така да сепак имаш некој проблем ако не ти го регистрира јадрото Windows.
Во Windows најлесно да провериш дали ти ги детектира јадрата, task manager->performance, гледај кај CPU Usage History, како на сликата:
Кај мене се 8, а кај тебе би требало да се 2 графикони.