- Член од
- 23 март 2007
- Мислења
- 2.370
- Поени од реакции
- 62
:wink:
Зошто имаме секс? Некои тоа го прават од љубов, но има и такви кои тоа го прават од досада, одмазда, па дури и „приближување кон Бога“. Има вкупно 237 причини за секс.
Научниците од универзитетот во Тексас испитале 2000 мажи и жени на возраст од 17 до 52 години. Се покажало дека интимноста, љубовта и задоволството и понатаму се најчеста причина за секс, но и дека постојат многу други необични причини. Така некои изјавиле дека дека во сексуални односи се впуштаат од досада, за да добијат работа, да ослабат, а имало и такви кои изјавиле дека на тој начин сакаат да се приближат кон Бога. Истото истражување го потврдило и познатиот факт дека мажите и жените поинаку размислуваат за сексот. Жените се темелат на емоции, а мажите на физичко задоволство, велат стручњаците.
Извадок од причините за секс:
1)-Сакам да се загреам
2)-Сакам да му се приближам на Бога
3)-Сакам да добијам покачување на платата
4)-Сакам да се ослободам од стресот
5)-Досадно ми е
6)-Морам повеќе да се сконцентрирам на работата, сексуалните мисли ми го одвлекуваат вниманието
7)-Сакам да расипам туѓа врска сексајќи се со нејзиниот или неговиот партнер/ка
8)-Сексот е добра вежба
9)-Личноста добро играше
10)-Мислев дека ќе ми помогне да заспијам
11)-Мислев дека ќе бидам поздрав/а
12)-Сакав да добијам работа
13)-Сакав да му/и се одмаздам на партнерот/партнерката кој/а ме изневерува
14)-Сакам да го зголемам бројот на партнери со кои сум спиел/а
15)-Сакам другата личност да се чувствува добро
16)-Сфатив дека сум вљубена
Pocnete da gi nabrojuvate drugite pricini:wink:

Научниците од универзитетот во Тексас испитале 2000 мажи и жени на возраст од 17 до 52 години. Се покажало дека интимноста, љубовта и задоволството и понатаму се најчеста причина за секс, но и дека постојат многу други необични причини. Така некои изјавиле дека дека во сексуални односи се впуштаат од досада, за да добијат работа, да ослабат, а имало и такви кои изјавиле дека на тој начин сакаат да се приближат кон Бога. Истото истражување го потврдило и познатиот факт дека мажите и жените поинаку размислуваат за сексот. Жените се темелат на емоции, а мажите на физичко задоволство, велат стручњаците.
Извадок од причините за секс:
1)-Сакам да се загреам
2)-Сакам да му се приближам на Бога
3)-Сакам да добијам покачување на платата
4)-Сакам да се ослободам од стресот
5)-Досадно ми е
6)-Морам повеќе да се сконцентрирам на работата, сексуалните мисли ми го одвлекуваат вниманието
7)-Сакам да расипам туѓа врска сексајќи се со нејзиниот или неговиот партнер/ка
8)-Сексот е добра вежба
9)-Личноста добро играше
10)-Мислев дека ќе ми помогне да заспијам
11)-Мислев дека ќе бидам поздрав/а
12)-Сакав да добијам работа
13)-Сакав да му/и се одмаздам на партнерот/партнерката кој/а ме изневерува
14)-Сакам да го зголемам бројот на партнери со кои сум спиел/а
15)-Сакам другата личност да се чувствува добро
16)-Сфатив дека сум вљубена
Pocnete da gi nabrojuvate drugite pricini:wink: