Падна ДДВ-то и за компјутерите и сончевите колектори

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.573
Поени од реакции
18.607
Владата денеска донесе одлука за намалување на ДДВ-то од 18 на 5 отсто за компјутерите, компјутерската опрема и софтверот, како и за сончевите колектори.

http://www.makfax.com.mk/look/novin...on=2&NrArticle=80578&NrIssue=434&NrSection=10

Браво за ова, најпосле прав чекор.

Џабе е ова кога тутунарите сеуште неможат да си дозволат ни еден пристоен кор ту дуо од 1.8 гигахерци.

Абе го разбирам АБЦ, знајш како е ...
ако се изгориш на млекото, ќе дуваш и во маштеницата.

Досега ниту една Влада не му донесе добро на нардот, а сега олку убајни...

Измешани ми се чувствата, од една страна се радувам на вакви работи, од друга се плашам од скриени намери.

Kонечно нешто добро и од оваа влада,иако не беше опфатено со предизборната програма,или беше а,сум ја подзаборавил.??....одам да видам колку се маусиве нешто како да не им работи десниот клик па потрошив киловати струја да им ги сменам микропрекидачите.:)))

Абе го разбирам АБЦ, знајш како е ...
ако се изгориш на млекото, ќе дуваш и во маштеницата.

Досега ниту една Влада не му донесе добро на нардот, а сега олку убајни...

Измешани ми се чувствата, од една страна се радувам на вакви работи, од друга се плашам од скриени намери.

yep. Се работи ама многу добра не одат заедно.

Mа ова е класичен ЗАГОВОР!

ZIGNIEF-copy.jpg

Е мој драги чичко Збигњев, пак ли умеша прсти во нашата национална политика....

п.с. Еј-Би-Си, ен-два-три... ко-неч-но, па-мет-но, од-го-во-ри....!

Планирав да си купам 512 рам, и уште некои компоненти... Сега поевтино ќе ми излезе и ќе си купам и плус тастатура од ДДВ-то. :)

Да ве потсетам: За лесна техничка стока(Компјутерска технологија, дигиталки и тн.) не се плаќа царина!

Да ве потсетам: За лесна техничка стока(Компјутерска технологија, дигиталки и тн.) не се плаќа царина!

Џабе кога се плаќа виза,итоа доста скапа.:(

аман луѓе додека беа на власт екс вмро и сдсм се жалевте оти не било добро а сега е ПРЕдобро ?????!!!!! па вистина било тоа што никогаш не може да се задоволат апетитите на народот и дека бара само повеќе и повеќе и можеби не е до власта туку до народот think about that

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom