Аххх до кога.....90% од предметите....Ти конкретно со 7 предмети немаш 90 посто....То ти е проста математика...Ако имаш 10 во прва ко мене, ке можи без еден, а со 7 предмети, Не ! Гарантирам !!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи навистина не можам да разберам како се дрзнува министерот за образование да ја поврзува исплатата на студентски кредити и стипендии со светската криза.Како којзнае колкави пари да се бе.Не оставија на сред студентска година без пари,па вели ќе се обиделе да ги исплатат до крајот на годината.Немам веќе зборови,и не коментирам.Министере слободно,од морални причини,поденесете си оставка,по се изгледа не ве бива.
Луѓе мене ми немаат ни денар пуштено, ниту една рата од кредитот. Има ли уште некој ко мене или јас сум толкав баксуз?
Ако некој го имал сличниот проблем како можам да го решам?
Луѓе мене ми немаат ни денар пуштено, ниту една рата од кредитот. Има ли уште некој ко мене или јас сум толкав баксуз?
Ако некој го имал сличниот проблем како можам да го решам?
Имам просек 10.00 и знам дека ми следува стипендија.
Прашање до јавноста: На кој начин, каде, како и до кога се аплицира за овој државен луксуз?
Кои документи е потребно да се достават?
Сполај ви.
Како оди просекот за студентите на техничка информатика, мала -голема стипендија ?
Има ли некаде резултати од конкурси од минатите години да разгледам![]()
Рано е тоа, дури во октомври.![]()
Макар што просекот и не игра некоја улога затоа што има луѓе со 10.00 кои не зедоа стипендија, битно е да не направиш ни најмала грешка во документите кога ќе аплицираш и да ја напишеш реалната ситуација затоа што бараат игла во сеното. Ова ти го кажува паталец, згрешив не по моја вина и немаше каде да се жалам.
Потребните документи за апликација ќе ги кажат кога ќе излезе конкурсот за стипендии за оваа година.
Аман бре луѓе во документацијата ако направиш мала грешка и OUT, а каде се прават најмногу ако има некој патеник да каже од искуство на што да се внимава....:pos2:
хех... да е така супер ќе е... мене ми кажаа луѓе кои што го гледале министерот на тв како изјајува дека до ДЕКЕМВРИ ќе ги исплателе кредитите бидејќи сега немале пари... така да тоа што си го слушнал е една од многуте лаги кои што ги употребуваат за да си го извадат задникот од незгодни ситуации :S и јас исто немам земено ниту еден денар од кредитот.. ниту договорот за кредит ми стигнал... како се ќе средат за недела дена колку што останува до крајот на месецов?? однекаде ке им се појават пари и опп ќе ни го дадат тоа што ни го должат?? hmm i don't think so... крајно сум разочаран од МОН :/Друже и кај мене нема пуштено пари, освен тие 3 рати што ги пуштија пред 2-3 месеца, меѓутоа не знам колку е точно, лично не сум гледал вести, но пред 2 -3 дена министерот изјавил дека до крајот на месецот ќе бидат исплатени и кредитите и стипендиите, така да ќе очекуваме. Поздрав