можиш од државата да земаш ако имаш добиено награда од прво до трето место на државно ниво!Дали можат средношколците да добиваат стипендии, и ако можат какви ?
јас прва година земам стипендија, и на некои од моја генерација веќе им се стигнати по три рати со стар износ!!!!! прав хаос со стипендииве!!!!Веројатно ги пуштаат во различна недела на различни генерации.
Ние што сме 4та години ни ги пратија уште пред две недели, оваа недела на тие што се трета вајда, а за втора идната недела што знам Претпоставка ова не мора да значи дека е точно
А има 2 рати, но по стар износ, не се зголемени за 10% за јануари и фебруари
мене ми стигнаа уште на 11-ти две рати,меѓутоа очекував три ако исплатата се врши како лани.По се изгледа ги вртат нашите пари во банки за да земат камата и да вратат за кампањава...то е мое мислење,ама сигурен сум дека треба да бидат многу посериозни во МОН,бидејки сепак тие пари ние ќе ги враќаме...можат бар навреме да ги даваат.Кај мене нема ништо стигнато, али знам луѓе шо земаат студентски кредити и им стигнале 7 илјадарки негде, то се богами мин. 3 рати ако не се лажам...
А ако по толку чекање стварно стварно ни даат само 2 рати сега, и то по стар износ... се откажвам скрос од државава...
Ако мислиш за средношколските стипендии, мислам дека добиле сите што ги исполнувале условите. Беа предвидени 500 стипендии, а добија околу 350. Значи толку ги исполнувале условите....А сите сто го исполнуваат потребниот просек и ќе аплицираат добиваат стипендија? Или одбиваат некои?
Третата рата е оставена за вториот круг на избори.мене ми стигнаа уште на 11-ти две рати,меѓутоа очекував три ако исплатата се врши како лани.По се изгледа ги вртат нашите пари во банки за да земат камата и да вратат за кампањава...то е мое мислење,ама сигурен сум дека треба да бидат многу посериозни во МОН,бидејки сепак тие пари ние ќе ги враќаме...можат бар навреме да ги даваат.
jas zimam ali nemam osvoeno ni prvo ni vtoro pa ni treto mesto na nekoj natprevar...можиш од државата да земаш ако имаш добиено награда од прво до трето место на државно ниво!
Или од некоја организација приватна зависи.