eBay (официјална тема)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ако си најдеш free shipping, и ти ситнува на пошта ова она после треба да и платиш на поштава наша овдека поштарина нешто или?
Порачав кабел еден hdmi, батерии се надевам дека на тоа нема да бапнат царина ова она :kesa:

Некој одговор?

А добро ова само со Виза Електрон од НЛБ тутунска може? Јас иам виза електрон од Уни...
Само Тутунска.

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Ако си најдеш free shipping, и ти ситнува на пошта ова она после треба да и платиш на поштава наша овдека поштарина нешто или?
Порачав кабел еден hdmi, батерии се надевам дека на тоа нема да бапнат царина ова она :kesa:

Некој одговор?

Само Тутунска.
За такви ситници нема царина. До 45 евра вредност нема зашто да се грижиш. Зависи од големината, јас имам кабел примено у сандаче, а ако е нешто поголем пакетот ќе треба да одиш во пошта да го подигнеш и ќе ти наплатат нешто симболично 100-200 денари.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
За колку време стигнуваат порачкиве? Отприлика? Имам неколку од Хонг Конг :smee:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
За колку време стигнуваат порачкиве? Отприлика? Имам неколку од Хонг Конг :smee:
Не ти пишуваше кога ги плати??? Јас имам од Кина батерија за лап-топ нарачано во петокот ја нарачав, пишуваше дека 7 дена е испораката до Македонија + 2 дена на батката му требало да ја спремат и да ја испратат.

Шо значи, горе долу околу 2 недели му треба.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Абе пишит дека за 21 ден најкасно ќе стигнит, ама прашвам дали сте имале искуство досега идет брзо не идет. Дали треба да се плаќа осигурување на тоа што порачувам или немора?

Ако ми земат за се поштарина 2000 денари поштарина ќе треба да дам само :smee:. Ама се надевам дека некој ситници ќе ми ги носат дома без поштраина.

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Јас имам порачано неколку работи од Хонг Конг, стигаат по отприлика 25-30 дена максимум.

Обично плаќам + 2 долари за тракинг и осигурување на пратка, и стига се најнормално.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Јас имам порачано неколку работи од Хонг Конг, стигаат по отприлика 25-30 дена максимум.

Обично плаќам + 2 долари за тракинг и осигурување на пратка, и стига се најнормално.
Не платив јас, се надевам дека ќе стигнат :toe:

Член од
22 декември 2008
Мислења
28
Поени од реакции
4
Мене ми стигна за 30тина дена, од Хонг Конг.
Се`е ОК.
Чекам уште два пакета.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Мене ми стигна за 30тина дена, од Хонг Конг.
Се`е ОК.
Чекам уште два пакета.
А имаше платено осигурување тоа што бараат 2 долари? Што порача дали ти го донесоа дома или беше на пошта?

Член од
22 декември 2008
Мислења
28
Поени од реакции
4
А имаше платено осигурување тоа што бараат 2 долари? Што порача дали ти го донесоа дома или беше на пошта?
Не. без осигурување. Поштарот ми го донесе до врата (во зграда живеам), мало пакетче, card reader, usb-полнач итн.

Член од
15 јануари 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
aj sakam da ve prasam nesto, sakam da si poracam tasna vo vrednost od 300 dolari a imam master kartica od invest banka. Mozno e da mi opnat carina, nekoj mi kaza carinata bila 50% od vrednosta na paketot???????

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
aj sakam da ve prasam nesto, sakam da si poracam tasna vo vrednost od 300 dolari a imam master kartica od invest banka. Mozno e da mi opnat carina, nekoj mi kaza carinata bila 50% od vrednosta na paketot???????
Ке ти опнат царина оти ташната кошта повеќе од 40 евра.

Член од
15 јануари 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
ok fala znaci se sto e nad 40 evra e podlozno na carina, :toe: ke si ostanam bez tasna????? taka pa epten ke mi se fati skapo/
pozz

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
ok fala znaci se sto e nad 40 evra e podlozno na carina, :toe: ke si ostanam bez tasna????? taka pa epten ke mi se fati skapo/
pozz
Ама нема да биде 50% од цената, некои 20-30% највеќе. Царината би требало да биде околу 4-5% и 18% ддв.

Kajgana Shop

На врв Bottom