Што мислите за анимозитетот помеѓу ВМРО - ДПМНЕ и СДСМ?

• Креатор на темата Креатор на темата BILBIL
  • Време на започнување Време на започнување
Што мислам за анимозитетот меѓу партиите? Мислам дека и двете најголеми партии се ПРЕМНОГУ закарани, уствари не е тоа соодветен збор, преблаг е... На некои толку им се познава омразата во очите, да си помислиш се обраќаат на смртен непријател, а не на политички неистомисленик! Има преголема омраза, што ич не е добро за Македонија.

Нема што да се мисли,треба да се делува,особено во приближување на ставовите,барем кога во интерес се државнотворните интереси!

Нема што да се мисли,треба да се делува,особено во приближување на ставовите,барем кога во интерес се државнотворните интереси!

Најпаметно за Македонците е да се обединат во некое движење и да ги зацртаат еднаш засекогаш стратегиските ставови, а да не тие да зависат од Владите, него Владите да мора да ги спроведат истите поради тоа што се дефинирани како устав и закони и туак да нема поместување. Како законите во Англија, од кои некои се по 150-200 години од времето на Црвени Мундири.
Ама тешки морони се бе ВМРО и СДСМ кај ќе се смират.
А и ако се смират, ќе опадне гледаноста на ТВ и весниците, значи пад на ГДПто.:pos2:

Ќе бидам краток:

СДС ќе постои се додека е жив Б.Ц заедно со неговите краци(пипци)....кога ќе треба да му се спасува газот ќе се дешава циркус со СДС како што беше случајот додека СДС(демек) се замараше со имунитетот и судбината на Буле....е сеа може ви е појасно зошто се толку очајни СДС заедно со нивниот Don Corleone....едноставно речено ништо чудно ако почнат да лижат гзенца и на членовите од ВМРО-ДПМНЕ.:tapp:

Во историјата на човечката цивилизација никаде, ама баш никаде не е забележан пример каде што вреден и чесен народ имал мрзлива и нечесна власт. Патем, и обратното важи. Не е забележано вредна и чесна власт кај мрзлив и нечесен народ.
Кажаново ништо друго не значи освен познатата изрека:
КАКОВ НАРОД ТАКВА ВЛАСТ!!!

Ниеден дискутант го нема спомнато ова, можеби бидејки така секој од нас има директна или индиректна одговорност за денешнава состојба.

Од друга страна, нашата специфика укажува на тоа што ние никогаш во нашата историја сме немале избор за тоа каква ќе ни била власта врз нас. Првин, окупатори рој. Откако ги избркавме окупаторите, социјализам. Што сакате повеќе?:toe:
Едни окупатори ќе дојдат под плаштот на ослободување и подобрување на животот на македонското население. Ќе создадат сервилна аристократија која ќе им помогне да владее со населението.
Потоа под исти премиси на ослободување и подобрување на животот на народот ќе дојде друг окупатор. Сервилната аристократија на претходните ја малтретираат, осудуваат и омаловажуваат, односно ја тргнуваат од нивните привилегирани позиции, а си прават своја нова сервилна аристократија која ќе им помогне во владеењето со нас.
Слободно можете да си бирате кој окупатор бил првиот, а кој следниот помеѓу северниот и источниот ни сосед.
Се вели дека ако човек не ја памети (разбере) историјата осуден е да ја повтори.

Исто така, покрај тоа што нашите политички партии се декларираат како левица и десница нивното владеење, кога се на власт, воопшто не покажува елементи на нивната политичка филозофија. Двете партии се заштитници на крупниот капитал и колективистички го уредуваат општеството. Ниту има слобода и индивидуализам кога десните се на власт, ниту пак има социјална правда кога се левите на власт.
Слободно може да се каже дека која било партија во Македонија е најпрвин сконцентрирана на стекнување на власта само да ја поседува можноста да го контролира најголемото купче на пари во нашето општество, буџетот. За да ја имаат можноста да си играат моќници и да уживаат во вниманието кое го добиваат од полтроните кои како кученца се врткаат околу нив надевајки се на фрлено коскиче.
Власта во Македонија е премногу моќна бидејки има можност на едни да дава, а на други да им ускратува!!! Ваквата моќ секогаш е причина за жестока спротивставеност помеѓу различни табори со различни интереси. Патем моќта расипува, а апсолутната моќ апсолутно расипува, нели?
Ние, народот и` ја даваме таа моќ бидејки постои мноштво кое побарува привилегија наместо слободна потрага по сопствената среќа.
Значи, како и да се вртиш газот ти е од позади. Секој од нас сепак директно или индиректно е виновен за состојбава.

pp напиша:
Исто така, покрај тоа што нашите политички партии се декларираат како левица и десница нивното владеење, кога се на власт, воопшто не покажува елементи на нивната политичка филозофија
Ова уште од првиот пост на темата сакав да го спомнам, па еве само ќе се надополнам.
Најсвеж пример за ваквата поставеност на работите имаше вчера во парламентот, кога ВМРО понудил закон за “урамноправување“ на религиите во Македонија, што е комплетно левичарска постапка, а СдС, се запна да биде против затоа што сметаат дека “Македонизмот“ така се загрозува, што е ултра десничарска идеја.
:toe:
Не требаше обратно да биде?

Ова уште од првиот пост на темата сакав да го спомнам, па еве само ќе се надополнам.
Најсвеж пример за ваквата поставеност на работите имаше вчера во парламентот, кога ВМРО понудил закон за “урамноправување“ на религиите во Македонија, што е комплетно левичарска постапка, а СдС, се запна да биде против затоа што сметаат дека “Македонизмот“ така се загрозува, што е ултра десничарска идеја.
:toe:
Не требаше обратно да биде?

Мислам дека најапла пример за десница во опозиција и левица на власт е 1999. СДСМ организира агресивни демонстрации пред амбасадите на САД, Германија и Англија поради нивниот напад на нашиот „сојузник“ Слобо а против УЧК, а ВМРО го брани НАТО во тие моменти.

2001 ВМРО го прогласува НАТО (како марсовци се чудат, КФОР не е на висина на задачата - два цитати на Антонио Милошовски) за агресор, а СДСМ повикува на договор со Албанците и да не се критикува НАТО пошто ни е стратешка определба.

И сега кој е лев кој е десен или се мењаат секоја година???

Лично и мене не ми се допаѓа што тие дебили од НАТО не збогатија со Ураниум (30км од Скопје) и би им го вратил со лихварска камата, ама појаки се :toe: така да тоа ни било судбина.

protivpropaganda.....toa go kazuvavme malku nA drug nacin : SEKOJ NAROD SI JA ZASLIZUVA VLASTA KOJA GO VLADEE I OBRATNO...ova tvoevo e mozebi poeksplicitno...............I POPRECIZNO...
Inaku ne sum siguren , osven ako ne ja zememe za tocna: KRIV SI STO SI ZIV..deka sekoj ima nekakov udel vo ovaa papazjanija vo koja se krckame.
NO DEFINITIVNO E SOZNANIETO DEKA NAROD VO MAKEDONIJA NEMA...IMA SAMO BEZLICNA STOKA KOJA GLODE VEKE SOGLODANI KOSKI. I VEROJATNO E PREDODREDENA DA GI GLODE DO VEK I VEKOV DODEKA NE ISCEZNE.............. i ne ja zamenat vo prostorot ovie ocigledno povirulentnive Shipatares.....i mislam tolku za toa.......ne vredi ni zbor da se potrosi poveke, ni na VLADA , ni na NAROD ...posebno ne na toa.....jebote... kaj go najde zborot : SERVILNA ARISTOKRATIJA...:)

protivpropaganda.....toa go kazuvavme malku nA drug nacin : SEKOJ NAROD SI JA ZASLIZUVA VLASTA KOJA GO VLADEE I OBRATNO...ova tvoevo e mozebi poeksplicitno...............I POPRECIZNO...
Inaku ne sum siguren , osven ako ne ja zememe za tocna: KRIV SI STO SI ZIV..deka sekoj ima nekakov udel vo ovaa papazjanija vo koja se krckame.
Бетончо,
Не кажувавте вие на поинаков начин туку само плукавте по тие кои не ви се по мерак.

Токму како болдираното, но тоа не е наменето да биде сфатено како апсолут, а тоа го напоменав со тоа што напоменав дека секој има индиректна или директна вина.
Не е тоа по системот крив со што си жив туку послушничкиот менталитет кој го имаме стекнато низ нашата историја како окупиран народ. Посебно треба да се истакне фактот што ниту турците, ниту грците, србите или бугарите со сите нивни геноциди и пропаганди не успеале низ вековите тоа што социјализмот го успеа за нецели 50 години, а тоа е да не покорат.
Ние сме покорен народ, апатизирани и дефетизирани преку пропаганда уплашени овци кои мислат дека без постоење на „лидер“ кој треба да се боготвори сме изгубени. Ова посебно важи за постарите генерации. Од 35 год. и постари.
Ова е само генерална слика, да се разбереме.

Е се`а, исто така, имаме и интереси во стилот мои/твои. Кој да грабне повеќе од колачот. Кој ќе добие парче, а кој само ронки зависи исклучиво од сервилноста на поединците кога нивниот бог е на власт. Жестокоста во таа борба ги карактеризира двете страни едните кои сакаат да бидат боготворени и тие кои сакаат парче наместо ронки од купчето туѓи пари.
Значи се` се врти околу тоа пусто купче на пари кое нуди толку многу, а ништо не решава.

NO DEFINITIVNO E SOZNANIETO DEKA NAROD VO MAKEDONIJA NEMA...IMA SAMO BEZLICNA STOKA KOJA GLODE VEKE SOGLODANI KOSKI. I VEROJATNO E PREDODREDENA DA GI GLODE DO VEK I VEKOV DODEKA NE ISCEZNE.............. i ne ja zamenat vo prostorot ovie ocigledno povirulentnive Shipatares.....i mislam tolku za toa.......ne vredi ni zbor da se potrosi poveke, ni na VLADA , ni na NAROD ...posebno ne na toa.....jebote... kaj go najde zborot : SERVILNA ARISTOKRATIJA...:)
Во минатиот режим врв на моралната активност беше да се жртвува човек за доброто на државата (политичката партија на власт). Ова не значи ништо друго освен да се биде жртва нечија. Под премиса дека ако државата е богата дека и населението ќе биде богато.
Денес сме во уредување каде што врвот на моралната активност е решавањето на сопственото добро. Тука премисата е дека имотни граѓани прават имотно општество, кај нас познато како држава што е погрешен термин.
Проблемот со нашето општество лежи токму во изгубеноста на моралноста. Валиден морален кодекс немаме и по се` изгледа дека подолго време нема да имаме бидејки, верувал или не, сеуште се работи на тоа да се задржи стариот нефункционален и некомпатибилен со денешницата систем на вреднување. З`ш ќе прашаш? Е па затоа што полесно се владее со стариот морален кодекс. Патем, на многумина им е полесно да се чувствуваат како жртва седејки си на каучот и велејки дека никој не е заинтересиран за него отколку да ги тргне пречките кои постојат во неговата потрага по личната среќа.
Затоа кај нас се случува слаткоречивоста на: ќе ви дадам, ќе ве вработувам, ќе ве заштитувам од лошите чичковци, ќе ви давам пари и др. слични формулации да се победоносни на избори.:uvo:

П.С.
Решив вака да то одговорам бидејки овој муабет го имаме правено, чинам, од памтивек и сите аспекти се покриени. Оваа е само да ти го потикнам сеќавањето бидејки ми изгледа дека си го заборавил.

П.П.С.
Ако има некој прашање... Знаете!!!

Во историјата на човечката цивилизација никаде, ама баш никаде не е забележан пример каде што вреден и чесен народ имал мрзлива и нечесна власт. Патем, и обратното важи. Не е забележано вредна и чесна власт кај мрзлив и нечесен народ.
Кажаново ништо друго не значи освен познатата изрека:
КАКОВ НАРОД ТАКВА ВЛАСТ!!!

Ниеден дискутант го нема спомнато ова, можеби бидејки така секој од нас има директна или индиректна одговорност за денешнава состојба.

Од друга страна, нашата специфика укажува на тоа што ние никогаш во нашата историја сме немале избор за тоа каква ќе ни била власта врз нас. Првин, окупатори рој. Откако ги избркавме окупаторите, социјализам. Што сакате повеќе?:toe:
Едни окупатори ќе дојдат под плаштот на ослободување и подобрување на животот на македонското население. Ќе создадат сервилна аристократија која ќе им помогне да владее со населението.
Потоа под исти премиси на ослободување и подобрување на животот на народот ќе дојде друг окупатор. Сервилната аристократија на претходните ја малтретираат, осудуваат и омаловажуваат, односно ја тргнуваат од нивните привилегирани позиции, а си прават своја нова сервилна аристократија која ќе им помогне во владеењето со нас.
Слободно можете да си бирате кој окупатор бил првиот, а кој следниот помеѓу северниот и источниот ни сосед.
Се вели дека ако човек не ја памети (разбере) историјата осуден е да ја повтори.

Исто така, покрај тоа што нашите политички партии се декларираат како левица и десница нивното владеење, кога се на власт, воопшто не покажува елементи на нивната политичка филозофија. Двете партии се заштитници на крупниот капитал и колективистички го уредуваат општеството. Ниту има слобода и индивидуализам кога десните се на власт, ниту пак има социјална правда кога се левите на власт.
Слободно може да се каже дека која било партија во Македонија е најпрвин сконцентрирана на стекнување на власта само да ја поседува можноста да го контролира најголемото купче на пари во нашето општество, буџетот. За да ја имаат можноста да си играат моќници и да уживаат во вниманието кое го добиваат од полтроните кои како кученца се врткаат околу нив надевајки се на фрлено коскиче.
Власта во Македонија е премногу моќна бидејки има можност на едни да дава, а на други да им ускратува!!! Ваквата моќ секогаш е причина за жестока спротивставеност помеѓу различни табори со различни интереси. Патем моќта расипува, а апсолутната моќ апсолутно расипува, нели?
Ние, народот и` ја даваме таа моќ бидејки постои мноштво кое побарува привилегија наместо слободна потрага по сопствената среќа.
Значи, како и да се вртиш газот ти е од позади. Секој од нас сепак директно или индиректно е виновен за состојбава.
Razbiram sto sakas,ako citas sto pisam ce vidis sto mislam,ama kaj da mu go objasnis to na voj glup narod?
Chare?

Chare : atomska bomba i naseli so kinezi i se od pocetok

Mentalitetot ne chini luge , ne e kriv volkot sto gi kole ovcite , krivi se ovcite sto se OVCI

Razbiram sto sakas,ako citas sto pisam ce vidis sto mislam,ama kaj da mu go objasnis to na voj glup narod?
Chare?
Ni atomska ne e care , ke se kontaminira prostorot....:)!!!
Protivpropaganda ima mnoogu zanimliva koncepcija i realen recept...,problemot e sto toj e nevozmozno da se primeni vo MKD, ne moze nitu da bese naselena so Germanci , ako ovcite se stavat vo trlo i zombiraat ...kako sto e storeno so FYR-ovcive.
Pa zarem mislite deka Germancite pri zdrava pamet ke potrosea 30 miliona mladi zivoti i totalno ke go smenea genetskiot sostav na svojot narod da ne bea isto taka zombirani...
SEGA EDNOSTAVNO E REDOT NA MAKEDONCITE....

Jas ke otvoram usta sea pa nek me raspnat ako sakaat

Sekoja sto vika zombirana nacija prknala od PEPEL ... mora da se smeni krvta loshata krv , toa e proces na evolucija ...

Zas vaka mislam :

ete primer Germanija pred Firerot beshe u poebana situacija od nas , pocna ludakot da sere ke osvajame svet , ne osvoija ama prknaa posle

Poblizok primer Bosna ako ne ste znaele imaat slicen ako ne i podobar standard od nas i posle sve sto preziveaa i idat napred pobrzo od nas.

Poentata mi e drzava ako nesto ne cini mora da prkne nekako pa makar i preku vojna kako posledna inekcija elektrosok ...

Ne zagovaram vojna, znam sto e nesreca i zlo od vojna , ama nekogash toa e nuzno zlo .

16 god nisto ne se smeni , se igra na ti go daj mi go de sdsm de vmro i koj kur nisto ... Site ne pretrkaa i od EXYU a za Bugari i rUMUNI DA NE ZBORAM ( STANDARD ZBORAM SEA NE KULTURA I GLUPOSTI )

Samo vojna mora za da iskoci kvalitetot , prirodata da se pogrizi za pojakite da preziveat i od nivni geni da se izgradi podobro utre za Makedonija.

Ama ni ova nema da se sluci bidejki sme predodredeni poradi Albanska mafija i USA da igrame zombi u nivniot dolgometrazen film ...narecen Daj da ja poebeme Evropa koga toash ... taka da ne se grizete nema da ima vojna nikogas vo Makedonija. Ednostavno kako zombi , duhovi ke ne snema jebiga zal mi e .

Chare : atomska bomba i naseli so kinezi i se od pocetok

Mentalitetot ne chini luge , ne e kriv volkot sto gi kole ovcite , krivi se ovcite sto se OVCI

A koga pishuvashe Silen deka Albancite ne se krivi tuku vo nas e problemot znaesh kako mi odgovori!!!

E sega ne bil kriv volkot, ovcite bile krivi. DOBRO UTRO!!!

Drug pat koga kje pishuvash Albancite bile vakvi ili onakvi kje te potsetam na postov!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom