Помош, проблеми, прашања, совети...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Лапот сум го оставила цела ноќ уклучен без полнач.Денес,го ставив на полнач и не функционира,црн екран,она за батеријата не светка.Како да умрел:(
Што да му правам?

едит:Конечно се освести,чудна работа.
Му треба малце време да се разбуди од тотално празна батерија, исто е и со мобилните ако си приметила.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Еден чуден проблем имам. Од мај месец некаде 2007 ги користам овие или овие тастатура и маус и освен што беспрекорно работеа се додека не седна брат ми на нив немам друга замерка.
За нова година додека не бев дома на брат ми му прекинала сред работа тастатурата сама од себе. Сменив и батерии пробав на нов оперативен систем, пробав на друг компјутер, пробав наново да конектирам, ама тастатурата никако да проработе. Не работи ниедно копче освен понекогаш тие мултимедијалните што се од страна и тоа само копчето за мјузик плеер и копчето за прекинување на повикот на скајп:D
Идеја некој да не има што е?

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
dali mozi nekoj da mi kazi od sto mozi da bidi grceneto na hard diskot? i samo nekoj folder da otvaram grci a da ne spomnuvam za ako igram nekoja igra ili nesto drugo. go formatirav pred dva dena i go defragmentirav pak isto. dali e mozno ostetuvane na hard diskot ili e nesto drugo?:toe:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Ај едно review набрзинка.. плс. :)

MB: MB Intel P43 1333MHz s775 Core 2 Quad DDR2 800MHz
CPU: CPU CORE 2 DUO 3.0GHz LGA775 6MB 1333MHz
RAM: RAM 4 GB DDRII 1066 Kingmax (2x2GB)
GPU: Sapphire ATI PCX HD 4850 512MB GDDR3 2xDVI/ TVO
HDD: HDD 500GB Hitachi SATA2 HDP725050GLA360
Monitor: Samsung T240 24" 1920*1200 (WUXGA) Contrast Ratio : DC 20,000:1

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Проблем со резолуцијата на Acer x193w монитор

Мониторов го купив вчера. Максималната негова резолуција е 1400x900. Е сеа незнам зошто кога ке влезам во display properties ми дава милион резолуции дури и оние кои не се поддржани од мониторот од типот на 1680, 1920 2560 итн, а баш онаа што сакав да ја наместам 1400x900 ја нема како опција да се избере. А ме нервира уште една работа кога кај треј иконите ке одам десен клик на nvidia иконата пред да ми даде десен клик опции екранов се зацрнува се губи се 1 2 секунфи и после се враќа у нормала и ги дава опциите. Мислев дека е до драјверите за графичката (7300) па ги симнав најновите од nvidia ама пак ништо. И уште една работа коа го купував му реков на продавачот да го пробаме и го пушти и кај него ја имаше 1400x900
Помош??

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ај едно review набрзинка.. плс. :)

MB: MB Intel P43 1333MHz s775 Core 2 Quad DDR2 800MHz
CPU: CPU CORE 2 DUO 3.0GHz LGA775 6MB 1333MHz
RAM: RAM 4 GB DDRII 1066 Kingmax (2x2GB)
GPU: Sapphire ATI PCX HD 4850 512MB GDDR3 2xDVI/ TVO
HDD: HDD 500GB Hitachi SATA2 HDP725050GLA360
Monitor: Samsung T240 24" 1920*1200 (WUXGA) Contrast Ratio : DC 20,000:1
Мењај плоча под хитно, и хардот, можеш да си земеш 640GB WD, најбрзи 7200 хардови на пазарот се.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Мењај плоча под хитно, и хардот, можеш да си земеш 640GB WD, најбрзи 7200 хардови на пазарот се.
За хардот не ме интересира многу, гледам поефтинко да ја направам... А матичната, MB GIGABYTE GA-EP35-DS3R LGA775, гледам има поддржка за DDR2 1066MHz...?

Не е за мене, за еден другар е, сакал нешто што може да ги игра поновите игри ама и ефтино да му излегло...

Мониторов го купив вчера. Максималната негова резолуција е 1400x900. Е сеа незнам зошто кога ке влезам во display properties ми дава милион резолуции дури и оние кои не се поддржани од мониторот од типот на 1680, 1920 2560 итн, а баш онаа што сакав да ја наместам 1400x900 ја нема како опција да се избере. А ме нервира уште една работа кога кај треј иконите ке одам десен клик на nvidia иконата пред да ми даде десен клик опции екранов се зацрнува се губи се 1 2 секунфи и после се враќа у нормала и ги дава опциите. Мислев дека е до драјверите за графичката (7300) па ги симнав најновите од nvidia ама пак ништо. И уште една работа коа го купував му реков на продавачот да го пробаме и го пушти и кај него ја имаше 1400x900
Помош??
Драјверите ти се проблем, 100%. Мене ми даваше BSOD со најновите бета драјвери.. Ама пред некој ден излегоа финалните, и немам досега BSOD добиено (иста графичка).

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ај јас да ве прашам, значи вака компјутеров брчи ко луд, дава многу лош звук. Нормално помислив дека е нешто до кулерот на процесорот, го отворив, исчистив и пак исто. Друг кулер што го има внатре во компјутерот е оној на графичката, иако не верувам дека токму тој може да го прави ова. Го исчистив и него - no results. Проверив, и температурата на процесорот се движи од 50-60 степени, вртежите на кулерот 1800-2000. А убаво видов дека е наместен ко што треба, и силно прицврстен. Anyone ?

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Ај јас да ве прашам, значи вака компјутеров брчи ко луд, дава многу лош звук. Нормално помислив дека е нешто до кулерот на процесорот, го отворив, исчистив и пак исто. Друг кулер што го има внатре во компјутерот е оној на графичката, иако не верувам дека токму тој може да го прави ова. Го исчистив и него - no results. Проверив, и температурата на процесорот се движи од 50-60 степени, вртежите на кулерот 1800-2000. А убаво видов дека е наместен ко што треба, и силно прицврстен. Anyone ?
Исти проблем како кај братучедот ми ... кај него имаше мн прашина на перката кај напојувањето одзади ... Проби да ја исчистиш можда до тоа ќе ти е :P:smir:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Исти проблем како кај братучедот ми ... кај него имаше мн прашина на перката кај напојувањето одзади ... Проби да ја исчистиш можда до тоа ќе ти е :P:smir:
Гаранцијата му помина пред една недела и почна да прави проблеми, а предтоа не беше чистен. Во ред, ќе видам и со напојувањето :wink:

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Освен што си ги исчистил, си требало и да ги подмачкаш. Ако и тоа не помага најверојатно ќе ти треба нов.
И мора по слух да познаеш кој кулер е, никој овде не може да ти погоди.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
купи си нов кулер за процесорот има добри за 350 ден ич не се слуша кога работат

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Помош??
Пошто јас имам Acer P193W, знам што е проблемот кај тебе :) Би требало да имаш добиено CD со драјвери за мониторот, после нивна инсталација ќе ја гледаш и 1440x900 резолуција.

Kajgana Shop

На врв Bottom