- Член од
- 17 март 2007
- Мислења
- 218
- Поени од реакции
- 2
јас ги правам 1000 км месечно,годишно 8000Точно. 1000 км месечно со мотор и во мал град се прават. Ако се зависник од возење :nesvest:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
јас ги правам 1000 км месечно,годишно 8000Точно. 1000 км месечно со мотор и во мал град се прават. Ако се зависник од возење :nesvest:
Јас возам 125-ка со б категорија и не ми напрајле проблем за тоа , освем за кацигата првиот пат платив 2150 денари а вториот 30 казнени поени
Нема логика ова..кај мене троши 5 литра 4тактен е 150 цц ама ја бркам нон стоп.
А1 ке ти дадат ако немаш 18 год а ако имаш 18 ке ти дадат А категорија,и треба полагање јас имам А1
:uvo:
Од каде знаеа дека по втор пат те застануваат?
Истиот цајкан беше![]()
Нема логика ова..
Законот гласи:
Во категорија "А" спаѓаат моторцикли, трицикли, четирицикли чија работна зафатнина на моторот е погоелма од 125 см3 и чија сила на моторот е поголема од 11 kw, е регулирано дека е потребна возачка дозвола.
Е сега има и за А1..
Во категоријата а1 спаѓаат моторцикли, трицикли и четирицикли чија работна зафатнина на моторот не е поголема од 125 см3 и чија сила на моторот не е поголема од 11 књ.
Според ова нема никакво огранучување со години. Значи сите под 125 см3 и 11 kw спаѓаат во А1, а оние поголемите во А. Сега барав во законот не можам да најдам ограничување со години.
кај мене е 7.5 KW значи можам да возам со А1 ?Нема логика ова..
Законот гласи:
Во категорија "А" спаѓаат моторцикли, трицикли, четирицикли чија работна зафатнина на моторот е погоелма од 125 см3 и чија сила на моторот е поголема од 11 kw, е регулирано дека е потребна возачка дозвола.
Е сега има и за А1..
Во категоријата а1 спаѓаат моторцикли, трицикли и четирицикли чија работна зафатнина на моторот не е поголема од 125 см3 и чија сила на моторот не е поголема од 11 књ.
Според ова нема никакво огранучување со години. Значи сите под 125 см3 и 11 kw спаѓаат во А1, а оние поголемите во А. Сега барав во законот не можам да најдам ограничување со години.
Ако имаш од 16-18 години + моторот е под 125цц + сила под 11кw или 15 кскај мене е 7.5 KW значи можам да возам со А1 ?
колку пари имаш за давање ?Сега се јавиви во автошкола, и дефинитивно мора да се има а категорија за 125ките. А 50ка можи и со Б.
Едит:
Сепак земам 125ка.. ајде некој предлог од кај да земам пошто немам појма од моторчиња
Гледав скоро секаде, другарите ми препорачаја од Макабо да земам.
Ајде Џиш од тебе предлог, или некој друг од Битола..
Околу 800 евраколку пари имаш за давање ?![]()