Дали е време да се покрене обвинение за ОКТА?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
he,he ABC dobar si so ova snajperov...da ne bese vo 4680 na vremeto???
I jas celo vreme ...iako sum samo obicen "DRVEN ADVOKAT" se prasuvam sto do sega ni edna "vlada" ne drmna prijava za neispolnuvanje na OKTI-nite uslovi ,( koi vo ova vreme na zastita na okolinata se epten sluslivi)..., ako ne za drugo ke se pazarea.....ili i vaka se pazarat , ama za SVOJA SMETKA :):)!!!
Ova samo se poveke i poveke me ubeduva deka i Gruevski, ona beloto na frizurata samo nekoj PUTER mu e ...kako na site premieri dosega...

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
И ОКТА е тужена пред тој суд од Р.Македонија за неисполнување на договорот само што тој процес се уште не е завршен затоа и ОКТА проба да се спаси со ребрендирање на некои бензински пумпи ќе видиме дали ќе се спаси

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
СДСМ и нејзината влада се криви за предвременото раскинување на договорот со Грците.Колку и да беше штетен немаше да биде поштетен од ова плаќање оштета и морално продолжување на истиот договор до предвидениот рок.Токму затоа треба да се апсат сите кој на одреден начин беа инволвирани во скандалот со ОКТА од каде ги наполнија своите џебови со пари кој им ги нудеа Грчките сопственици како мито на сите влади од продажбата до сега.
Zatoa bandata go shtiti Vlado Buchkovski -- chovek koj ima ukradeno milioni evra -- so zhiv dzid. Koga kje im zaigra jajceto na gazot vo SDSM, site se za eden, eden za site. Ova im e praksa ushte od 1990ta.

Па Македонија или оваа влада можеше многу лесно досега барем во неколку наврати да ја тужи Окта за неисполнување на договорот во целост а секако и за загадувањето кое продолжи иако имаше обврска да вгради соодветни филтри. Тоа загадување може да добие поинаков тек во целата работа доколку се тужи Грчката фирма за непоправливо загадување на животната околина и предвремена смрт на околните граѓани. Се разбира дека ни за тоа не се поднесе тужба оти некој можеби сеуште инкасира од одолговлекување на кривични пријави кон ОКТА.:(
Vladata mora da deluva, a ne da (pazete) GO PRASHUVA SDSM dali spremale esensko scenario za nasilno vrakjanje na vlast. Ako ima "esensko scenario", i ako toa stapi vo sila, togash mora da ima soodveten odgovor so site instrumenti na sila i prisila. Pa da vidime dali beloto na glavata na Gruevski mu e puter shto bi rekol concrete. Mada concrete mi deluva povekje cinichen otkolku shto treba.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Pa Misirkov...ne se iznenaduvaj....posle odreden broj godini covek stanuva po malku mnogu cinicen....toa ti e zivotot...svakas deka se e veter, NO... DA NE E TAA GOOOLEMA ILUZIJA KOJA GI DRZI SITE DO GRANICATA KADE POCNUVA CINIZMOT.......NE BI IMALO NI ZIVOT...:)!!!
Batalete me mene...i mojot kameren cinizam.......NO BARAJTE NEKOJ CINIK...samo toj ke vi ja sredi rabotava...nego nikoj ne moze da mu prodade muda kako bubrezi....

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Сеа на А1 кажаа дека Македонија ќе треба на Грците да им плати 53 милиони евра! Wow! Колку треба да си себичен и да си го мразиш народот за да склучиш таков договор?!?!?!?!?! Не средил Љубчо еееееј!!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Сеа на А1 кажаа дека Македонија ќе треба на Грците да им плати 53 милиони евра! Wow! Колку треба да си себичен и да си го мразиш народот за да склучиш таков договор?!?!?!?!?! Не средил Љубчо еееееј!!!
Окта ќе не чини повеќе од 100 милиони евра доколку не излеземе со контра тужби и попречувања на нивната работа.Дизелот на ОКТА не е со добар квалитет и покрај најавената опрема што тие ја инсталираа па покрај другото може и за тоа да им се стегне тужба.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Портпаролот на владата убаво кажа за оваа казна на одговорнос ќе бидат повикани и тие што го склучиле договорот и тие што го прекршиле значи и Љубчо кој потпишал така добар договор и Бранко што го прекинал се разбира за доброто на народот

Јас како што слушам ОКТА сака да се спогоди со владата Македонија да и го даде земјиштето на кое е ОКТА и да и даде повеке време за подобрување на квалитетот на горивата бидејки реално гледано владата ако сака може да ја уништи ОКТА а не треба да се заборави дека ОКТА има 2000 вработени и пред 1998 беше најголем загубар пред затворање

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Портпаролот на владата убаво кажа за оваа казна на одговорнос ќе бидат повикани и тие што го склучиле договорот и тие что го прекршиле значи и Љубчо кој потпишал така добар договор и Бранко што го прекинал се разбира за доброто на народот

Јас како што слушам ОКТА сака да се спогоди со владата Македонија да и го даде земјиштето на кое е ОКТА и да и даде повеке време за подобрување на квалитетот на горивата бидејки реално гледано владата ако сака може да ја уништи ОКТА а не треба да се заборави дека ОКТА има 2000 вработени и пред 1998 беше најголем загубар пред затворање

Во морето од 400 000 невработени 2 000 не се ништо особено доколку се знае кој ги плаќа тие вработени во ОКТА.Па таму се сите крлежи напикани бе,нема еден човек кој работи во ОКТА а да не е партијски поврзан најпрвин со СДСМ а потоа откако им се даде со вакви моронски бенифиции примија и по некој ВМРО-ец.Би го зел примерот со Дарио кој е добар пеач ама од работа со дериватите нема врска.Истото го мислам и за Фени и за Силмак кој ја јадеа Македонската економија до тој степен што оваа сега неможе да претне од место.Се разбира тие фирми се вадеа на фактот дека имале запослено по 1000-2000 работници и бараа бенифиции за тие работници кој достигнуваа суми од по 5 000 евра на вработен.Значи подобро да седеа дома и да добиваа по 500 евра плата отколку да работеа како досега и државата за нивните газди да издвојува по 4-5 000 евра на вработен.Со 100 милиони штета што мора да се исплати за ОКТА јас лично ќе вработев 50 000 Македонци кој ќе вадеа леб за своите семејства.Затоа криминалот во ОКТА не е само обичен криминал туку тој е и дело против граѓаните на република Македонија што нема да можат да си ги остварат своите права за вработување од арамилакот што го направија неколкумина морони.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A da e samo OKTA....vakvoto KRIMINALNI prodazbi koi gi ima MNOOOGU....i vsusnost doprinesoa za ovaa bezizleznost i 400.000 nevraboteni. Ne e vazno koj gi REALIZIRAL....site tie "REALIZATORI" se GROBARI NA SVOJOT NAROD.
Bilo kakvi sudenja , bilo kakvi kazni sega se veke BEZ VEZA......treba da se bara resenie sto ponataka, no kako trgnalo gledam deka toa se bara vo nekoe povampiruvanje na SOCIJALIZMOT.... so siot pratecki dekor i vokabular , kako edinstvena moznost narodot i ponataka da se matka so nekakvi apsolutno nebitni vetuvanja. Gledaj te go samo Parlamentot i debatite....ili e narodov veke potpolno zaglupaven ili neznam sto...koga mazohisticki trpi takva komedija....pa tie luge NARODNI IZBRANICI se veke zabegani...ne da se bavat samo sami so sebe...tuku veke neznaat ni sto zboruvaat......KOGA VEKE EDNAS NEKOE DETENCE KE IM KAZE NA ZAGLUPENIVE OVCI.... DEKA CAROT ODAMNA E VEKE GOL ????

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
A da e samo OKTA....vakvoto KRIMINALNI prodazbi koi gi ima MNOOOGU....i vsusnost doprinesoa za ovaa bezizleznost i 400.000 nevraboteni. Ne e vazno koj gi REALIZIRAL....site tie "REALIZATORI" se GROBARI NA SVOJOT NAROD.
Bilo kakvi sudenja , bilo kakvi kazni sega se veke BEZ VEZA......treba da se bara resenie sto ponataka, no kako trgnalo gledam deka toa se bara vo nekoe povampiruvanje na SOCIJALIZMOT.... so siot pratecki dekor i vokabular , kako edinstvena moznost narodot i ponataka da se matka so nekakvi apsolutno nebitni vetuvanja. Gledaj te go samo Parlamentot i debatite....ili e narodov veke potpolno zaglupaven ili neznam sto...koga mazohisticki trpi takva komedija....pa tie luge NARODNI IZBRANICI se veke zabegani...ne da se bavat samo sami so sebe...tuku veke neznaat ni sto zboruvaat......KOGA VEKE EDNAS NEKOE DETENCE KE IM KAZE NA ZAGLUPENIVE OVCI.... DEKA CAROT ODAMNA E VEKE GOL ????

Па токму фирми слични на ОКТА ја подкопаа перспективната Македонска економија.Ќе беше многу поубаво доколку им се дадеше рок од година дена да се трансформираат во приватни или пак во спротивно државата да ги земеше под свое и да не ги продава.Всушност голем дел од членките на ЕУ имаат сеуште државни фирми кој работат рентабилно,не се сите приватни како што кај нас го лажеа народот.
Најлошо е што повампирување на социјализмот гледаме токму кај оние што се декларираа како десно ориентирани па се доведовме во состојба на ударнички извици од парламентарна говорница,тренирање и примена на Сталинизам пред јавноста во интерес на стекнување поени за рејтинг кај народната маса која е склона на вакви еуфорични настапи.

Ах да ќе заборавев дека имаме уште една болка која ја продаде ЛуБчо а ја подржаа оние од СДСМ,таа болка се вика ФЕНИ и можете да замислите какво грозје јадеме или какво "квалитетно" вино сакаме да им продадеме на странците кога ќе ја видите сликата на линкот подолу:
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=5139D8F80EDB1545824067AC44B3AD43

N

n/a

Гостин
Znaci...
Cigano-atinjanite igraat(le) tuka isto onaka kako sto bi odigral i jas vo nekoja tugja zemja...pari mi trebaat...i ako ima stado ovci...ke go izmolzam celoto do krv i mlekoto ke go donesam do moeto bacilo!
Ostetata kako i presudata e zavrsena rabota!Tuka sme...ebani!
Sega...ima kontra igra!So samiot dogovor se nudi uslov koj sto e zabranet vo celata E.U cij clen se,a imeno pravo na monopol.
Tuzba za steten dogovor vo sprotivnost so opstoprifatenite normi za uvod za niv.
Tuzba za prodavanje na derivati sto ne ispolnuvaat standardi so sto gi upropastile motorite na kolite na drzavjanite na R.M podgotvena od zdruzenieto na vozacite.
Osteta?Nema problem.Parite na kupce.
Ali...oni iskoristile 4 od pette godini vo koi sto navedenite benefiti gi iskoristile,t.e monopolska prodazba vo koja sto i so koja sto dobile imotna korist.
Neka gi vratat oni parite 'zaraboteni' t.e opljackani od narodot so povisoki ceni za tie cetiri god.,nie ke im ja vratime ostetata.
Fer enought?
Barabar so toa...tuzba za zagaduvanje na zemjisteto,vozduhot(sulfur) okolu rafinerijata...privatni tuzbi od lica sto ziveat na toa podracje a zabolele od rak so cel osteta za niv.
Bitno.
Tuzba protiv site potpisnici na dogovorot so cel da snosat odgovornost za stetniot dogovor,i da gi kompenziraat stetite.Na site potpisnici...od prv do posleden...gradirani po hierarhija i odgovornost...
Nema ama jas potpisav ama neznaev...sto te ebam be vole...si potpisal???
Od kaj da znam jas deka ti ne si pribavil korist od toa?
I isto...krivicna prijava za onie koi sto go raskinaa na god. dena pred istekot vekje potpisaniot steten dogovor,so cel i oni da nadomestat steta koja sto svesno ili nesvesno ja napravile vo toj period!
Nema pari???
Ska probljem...konfiskacija na celiot imot i pravac apsaana...!

I ne na kraj...nema kupuvanje na derivati od OKTA u nasava drzava vise!Ne odgovaraat na evropskite standardi!
Koj ke kupi i ke prodava na benziska od kaj niv...pusti mu gi site inspekcii kafe da mu pijat cel den.
Barabar....ke se pravi nekoj neophoden zafat na prugite i na pristapnite patista nakaj OKTA...normalno planiran so godini i ke trae godini...ostaj teska mehanizacija i iseci go patot edno km i sinite isto...
Pa da vidis kako toa cigano-atinjanishtata....ke se opametat!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Убаво кажано ама тешко остварливо.:(

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Zevsus, ova sto go kazuvas e bas onaka kako sto bi go kazale site nie NERVOZNO I BESNO, no nazalost sudovite , posebno onie megunarodni , kade vakvi raboti se sudat i koi patem receno SE OGIN SKAPI i za sega nikoj ne gi ni spomnuva SUDSKITE TROSOCI..... ne gledaat na rabotite onaka kako sto ti si gi naredil.
Toa e procedura MNOOGU PRECIZNO DEFINIRANA (inaku ne bi postoele SKAPI ADVOKATI) vo koi proceduri AMATERITE kakvi sto ni ja redat drzavata zaglavuvaat ko beli lali...... sto od neznaenje , sto od bedni licni interesi....
Kako sakas vrti ja, NIE SME ODJEBANI DO BALCAK... treba da si go progoltame toa , bezmilosno treba da im gi "skineme glavite" na site koi ni ja rakovodele drzavava od 90 navamu , zaedno so site nivni sovetnici , koi se uste pogolemi kurvi i od samite "DRZAVNICI " i da vidime kako ponataka.......
No i toa e mnogu komplicirano , bidejki opstestvoto e do daska METASTAZIRANO i iskreno receno ne gledam nacin kako moze da se povrati od komata vo koja tone......
Daj Boze nekoj da ima ZDRAVA IDEA....no ne e se samo vo ideata , treba i logistikata so koja bi trebelo da se sprovede , no taa e totalno unistena ili potpolno kontrolirana od onie koi IC NE IM MISLAT DOBRO NA MAKEDONCITE.....taka da po mene barem: VRVKA NI E RABOTATA...osven , ako nekoe cudo koe sega ne mozeme da go vidime , ne ne izvadi....

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Daj Boze nekoj da ima ZDRAVA IDEA....no ne e se samo vo ideata , treba i logistikata so koja bi trebelo da se sprovede , no taa e totalno unistena ili potpolno kontrolirana od onie koi IC NE IM MISLAT DOBRO NA MAKEDONCITE.....taka da po mene barem: VRVKA NI E RABOTATA...osven , ako nekoe cudo koe sega ne mozeme da go vidime , ne ne izvadi....
Во ситуациjа како нашата само државен удар и диктатура во стил на Кемал Ататурк може да не извади. Ако си во право со горе напишаното ние таков човек не можеме да продуцираме.

Но како велат: "Надежта последна умира".

N

n/a

Гостин
Во ситуациjа како нашата само државен удар и диктатура во стил на Кемал Ататурк може да не извади. Ако си во право со горе напишаното ние таков човек не можеме да продуцираме.

Но како велат: "Надежта последна умира".
Bas takov eden treba...
Eden nov Mustafa Kemal...
da razebe i razdrma sve zivo i divo od ovie krvopii koi sto mislat samo na politicki poeni i na toa da usakjurat i turat nesto vo svojot djep,bezrazlika sto narodot(drzavata) koja sto by the way tie ja pretstavuvaat posle toa treba da plati 1000 pati povekje!
Sramota e be lugje...ni na laponcite im se nema deseno da otugjat rafinerija sto vredi realno milijarda za 32 milioni,pa posle toa uste da im zemes 55 miliona osteta!
Mnogu loso zboruva za nas...vo svetot na biznisot!
Ete gi sega pak hienite kako Sam Vaknin i ostali belosvetski prevaranti,drzimudevci i alash-verish biznismeni kaj nas...vo potraga po svoite brzi pari na varijanta mizi Asan da ti bajam.
I ako i sega ne gi uapsat od prv do posleden...bez isklucok...od onie koi go potpisaa do onie koi sto go raskinaa dogovorot...
ni nema spas!

Kajgana Shop

На врв Bottom