Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не кур го кривете Силвестер, ве молам. Цела утакмица ја изигра одлично, и лично јас сум задоволен од уделот на терен.

Слабите страни си го решија мечот. Фабиански дудук не виден, можам да кажам крив и за два гола, барем голема кривица зима... прав дудук!
И Гибс ништо, многу слабо... Тука си го изгубивме мечот, башка да го не го спомињам ДОН АРСЕН! Му текна да ги стави Насри и Аршавин у 90 минута, алал да му е. Значи како знае да ме извади од такт тоа невидена работа.
А за тој Диаби, боље да не праам муабет!

Ако барате објаснување за ова боље не барајте, пошто неговите фантазии(понекад) ни господ неможе да ги разбере.

Али ајде, последна нада Лига на Шампиони.

Сега со сите сили кон лигата на шампионите иако не верувам дека имаме големи шанси.Да се надеваме на најдоброто.

па ако Арсен продолжи со овие негови потези..и јас не знам колку шанси имаме за лига на шампиони...нема смисла ова се што се случува оваа сезона..ако дава пари за добри фудбалери што ќе ги става во игра 1 минута пред крајот тогаш нека ги пушти на место каде што ќе играат доволно и да си изградат уште поголема кариера..два дена не можев да пишам ништо од нервоза..а чудно ми е и денес како успеав... стварно на ништо ова не личи

Абе Венгер у последно време го глуми Балтазар. Сака од една капка слон да напраи, е не оди така тоа.
Добар тренер си е, али кога праи вакви непромислени потези многу се нервирам.

Реални да бидеме, за титула во Премиер треба уште доста леб да се јаде. Догодина нема да оди вака, ќе видиме како Венгер ке се справи со притисокот...

Венгер: Фабијански ќе биде светска класа
“He has the talent, he is brave, he is intelligent. Technically he is very good too. He was not at his best against Chelsea but we have to accept that. It can happen to anyone. It happened to Cech on Tuesday. So it can happen.”

Фабијански е одличен голман, го докажа тоа против Виљареал, направи клучни одбрани поротив Виган во Карлинг купот, само треба да биде константен во формата, бидејќи ако сака да биде еден ден број еден треба да има константност во своите настапи.

Се случи тоа што се случи, сега треба да се победи Ливерпул на Енфилд. Астон Вила касни 7 поени а победа нема на 11 последователни натпревари во сите конкуренции. Челзи е 6 бода пред Арсенал, па до крајот можно е и третото место.

“He has the talent, he is brave, he is intelligent. Technically he is very good too. He was not at his best against Chelsea but we have to accept that. It can happen to anyone. It happened to Cech on Tuesday. So it can happen.”

Фабијански е одличен голман, го докажа тоа против Виљареал, направи клучни одбрани поротив Виган во Карлинг купот, само треба да биде константен во формата, бидејќи ако сака да биде еден ден број еден треба да има константност во своите настапи.

Се случи тоа што се случи, сега треба да се победи Ливерпул на Енфилд. Астон Вила касни 7 поени а победа нема на 11 последователни натпревари во сите конкуренции. Челзи е 6 бода пред Арсенал, па до крајот можно е и третото место.

Seto toa e tocno za Fabianski no sepak e mlad golman i treba da stekne iskustvo a iskustvo ne se steknuva so 5 premierligaski utakmici vo sezona taka da pred nego ima svetla idnina , a znae li nekoj dali za utre so liverpool nezto za clichy, sagna i djorou dali ce bide nekoj fit ?

Зоки,еден лош резултат и право плукаш по Венгер.Ти ебам квази навивачот.
Убаво ти беше досега кога добри резултати имавме а?
Гибс слабо одиграл?ЌОРАВ СИ БЕ ТИ?Најдобар беше у дефанзива(а и асистент за голот),со Туре.
Силвестре добро одиграл?Па и тој е кривец за вториот гол,ебате статуата што е.
И кај беше да покрие кога Анелка погоди статива....добар бил :tapp:

ronscribliverpoolvsarsenal.jpg

Енфилд Роуд - Ливерпул

21 04 2009 од 21 часот средно европско - директно кај велија

мислам дека ќе го тепаме ливерпул ( оптимист сум :) ко и на секој меч на арсенал :) )

шала настрана : мислам дека можеме да ја намаваме екипата од енфилд , немаат пораз којзнае колку мечеви па затоа тука сме ние ::) 1 :2 точен резултат :)

повелете на темава .

Ќе плукам нормално.
Оваа нее могуче, каде ослабена одбрана, па и средината. Му текна да тура у 90 минута.

Силвестер беше одличен. Не зборам за грешката туку за целиот натпревар, а кривица за вториот гол може да му се тури и на Фабиански.
Како и дае, од тоа го изгубивме натпреварот. Галас Клиши и Алмунија каде каде подобро ќе си ја завршеа работата од овие тројца. Тука си ја изгубивме утакмицата, поради тие малерозни повреди и турање на втортимци, и одлуките на чичо Венгер да ги става Аршавин и Насри во 90 минута. Башка да не зборам за бледите изданија на некој фудбалери ко на пример Диаби.

Го бендисувам Гибс ко играч, и еден ден знам дека ќе биде пред Клиши...ама да бидам реален сеуште е рано и неможе да го покаже тоа што го покажува Клиши.

И не ми викај ќорав, и не се возбудувај. Опуштено.

Seto toa e tocno za Fabianski no sepak e mlad golman i treba da stekne iskustvo a iskustvo ne se steknuva so 5 premierligaski utakmici vo sezona taka da pred nego ima svetla idnina , a znae li nekoj dali za utre so liverpool nezto za clichy, sagna i djorou dali ce bide nekoj fit ?
На арсенал.ком ќе излезе информација некаде после 15 часот. :pipi:

Абе Венгер у последно време го глуми Балтазар. Сака од една капка слон да напраи, е не оди така тоа.
Добар тренер си е, али кога праи вакви непромислени потези многу се нервирам.

Реални да бидеме, за титула во Премиер треба уште доста леб да се јаде. Догодина нема да оди вака, ќе видиме како Венгер ке се справи со притисокот...

Венгер можеби го глуми Балтазар, ама сепак ако не беше Фабијански сега ке се радувавме на финале со Евертон, така да тука Венгер нема никаква вина...

Ние не можеме да го знаеме физичката подготвеност на фудбалерите и можеби таја е една опд причините дека останаја на клупа тие двајца...Коментаторот пред да влезат рече дека после ситните повреди повторно им се на располагање....

Така да единствен виновник е Фабијански, кој погрешно ги процени двете ситуации...Првата беше во негов агол, а вториот требаше да не излегува затоа што кога Силвестре го виде како излегва, тој му ја остави него топката....Така да доколку не излезеше Фабијански, Силвестре го стигаше и ке го истуркаше полево....Така да...

Нека се слави името на Фабијански...(не ми текнува како се вика)....Лукас мислам,,,????

Зоки,еден лош резултат и право плукаш по Венгер.Ти ебам квази навивачот.
Убаво ти беше досега кога добри резултати имавме а?
Гибс слабо одиграл?ЌОРАВ СИ БЕ ТИ?Најдобар беше у дефанзива(а и асистент за голот),со Туре.
Силвестре добро одиграл?Па и тој е кривец за вториот гол,ебате статуата што е.
И кај беше да покрие кога Анелка погоди статива....добар бил :tapp:

Секоја чест за постот...имало барем неколку кои размислуваме исто...

Респект...

Венгер можеби го глуми Балтазар, ама сепак ако не беше Фабијански сега ке се радувавме на финале со Евертон, така да тука Венгер нема никаква вина...

Ние не можеме да го знаеме физичката подготвеност на фудбалерите и можеби таја е една опд причините дека останаја на клупа тие двајца...Коментаторот пред да влезат рече дека после ситните повреди повторно им се на располагање....

Така да единствен виновник е Фабијански, кој погрешно ги процени двете ситуации...Првата беше во негов агол, а вториот требаше да не излегува затоа што кога Силвестре го виде како излегва, тој му ја остави него топката....Така да доколку не излезеше Фабијански, Силвестре го стигаше и ке го истуркаше полево....Така да...

Нека се слави името на Фабијански...(не ми текнува како се вика)....Лукас мислам,,,????
Јас не го оптужувам Венгер заради Фабиански и Гибс. Мене ме изнервира тоа што ги стави Аршавин и Насри во 85 минута.(читај поубаво).

За замениве ко Фабиански и Гибс па и Силвестер неможе да се оптужи Венгер што е нормално, никој нее крив што сме малерозни со повредите.

Вториот гол беше кривица на Фабиански, а ти убаво го објасни тоа зашто. Тука се слагам.

Сега се прашувам... Венгер изјавува неможе 4 напаѓачи...потоа незнам кај прочитав дека Насри и Аршавин биле преморни...чисти глупости!
За што беше земен Аршавин? Насри? Ајде Насри, ама по бледоно издание на Диаби не требаше да чека дури цел натпревар уште од рани минути се виде дека е за никаде и дека добро ќе ни дојде да биде заменет со Аршавин ама... тоа е.

Знае некогаш тотално да ја усере.
пс. Респект за Хидинк, одличен стратег. Го имаат новиот Мурињо.

Јас не го оптужувам Венгер заради Фабиански и Гибс. Мене ме изнервира тоа што ги стави Аршавин и Насри во 85 минута.(читај поубаво).

За замениве ко Фабиански и Гибс па и Силвестер неможе да се оптужи Венгер што е нормално, никој нее крив што сме малерозни со повредите.

Вториот гол беше кривица на Фабиански, а ти убаво го објасни тоа зашто. Тука се слагам.

Сега се прашувам... Венгер изјавува неможе 4 напаѓачи...потоа незнам кај прочитав дека Насри и Аршавин биле преморни...чисти глупости!
За што беше земен Аршавин? Насри? Ајде Насри, ама по бледоно издание на Диаби не требаше да чека дури цел натпревар уште од рани минути се виде дека е за никаде и дека добро ќе ни дојде да биде заменет со Аршавин ама... тоа е.

Знае некогаш тотално да ја усере.
пс. Респект за Хидинк, одличен стратег. Го имаат новиот Мурињо.

Не не не....јас велам дека и без нив двајца игравме одлично...нели водевме па на крајот неискуството скапо го плакаме....???...Така ли е....Јас мислам дека токму тоа е вината за поразот...Али како и да е...не очекував многу од ова полуфинле, Искрено...

Да верувам и јас у Фабиански дека ќе успее... веќе у репрезентација пред Боруч брани ... што е многу тешко а тој успеа... е сеа дека му беше прв пат полуфинале и се по**а од страв...тоа е...:toe:
Многу преемногу беф изнервиран неможев да се смирам...али ае сеа... поминало и неможеме да го вратиме... ќе идеме у ЛШ со сите сили...се надевам нема и тоаш Насри да е на клупа:smir:

Во второ полувреме требаше да тргнеме на победа, а не да чекаме случаен гол или индивидуална акција. Уште на полувреме постирав со „барање“ да биде изваден Дијаби и заменет со некој поофанзивен.Пред се поради тоа што и Денилсон и Дијаби привлекуваа многу играчи по средината и го гушеа Фабрегас,а исто така Аде остануваше изолиран напред. Затоа цела игра им беше препуштена на противниците, со повремени напади од наша страна.
Венгер веројатно одеше на варијанта продолженија па потоа со одморени Аршавин и Насри да се разбие одбраната на Челзи. И тука беше грешката.
Требаше да се започне по храбро со повеќе офанзивни играчи. Ќе имаше поотворена игра од двете екипи, а нас таква ни одговара.
Али што е тука е. На некој друг ден тактиката на Венгер можеби ќе успееше и ќе победевме, али некој мора да е посреќен од другиот.
Се надевам со Ливерпул ќе тргнеме со стандардна 4-4-2 формација , а не со 4-5-1 која уште еднаш се покажа дека не ни лежи сезонава, како да не знаеме да ја изиграме:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom