Еве го моето опширно мислење за досегашната сезона, за навивачите, играчите и тренерот...Ке биде подолго од вообичаено, но би бил благодарен доколку пишиме на таа тема, дали се согласувате или не....Епа вака
...Започнувам со ВБА и победата од 1-0....Добра игра, шанси, акции....Немавме завршница, доколку не беше Насри можеби и немаше да победиме...Потоа следуваше изненадувањето на Кревен Котиџ, од Фулам пораз од 1-0...Исто имаве игра, имавме акции но противникот од единстевната шанса, победи....Сите си мислевме дека беше само лош ден....И некои во тоа беа убедени...Наредните кола бележевме победи против екипи кои секогаш сме имале маки....Ги победимве Болтон со 3-1, како и Блекбурн 4-0...Полека полека по 4-5 уткамици одлични натппревари сите го заборавивме Фулам....Кај нас гостуваше изненадувањето на првенството...Иако по 70 минути се се чинеше дека е во наша полза, по водството од 1-0...Тие се тимот кои успеале да ни направат пресврт дома по 17 години(од Миделсборо)....Како и да е тогаш почнавме да се плашиме...На ова се надоврза и нерешеното со Сандерленд, а потоа и поразот од Астон Вила, кој според мене е еден од заслужените оваа сезона...При ова ја заборавив победата над Јунајтед и враќањето на шансите за титулата...После ова идеа тешки моменти...Не се сеќавам кога беше точно поразот од Стоук, но тој пораз само придонесе да се изгубат сите шанси за титулата....После голема победа против Челзи на Стемфорд Бриџ, на кој сите се понадевавме на шанси за титула....Но сепак не...Петиот пораз во сезоната ни ги урна сите шанси(не се секавам од кој беше)....Знам само дека 4 и 5 беа едно под друго...Како и да е, ова е расплетот на сезоната во кој загубивме многу, пред се на домашен терен и на веке добиените готински победи, против послаби противници....После ова следуваа подобри игри, победи и веке она познатото 5 натпревари по ред од кои 4 беа со 0-0....Како и да е
...Првата причина за ова, повеке од нас ке речат повреди, но јас пред ова би рекол вака...Големата потреба и тоа дека младите беа убедени во себе дека ке победат и дека оваа сезона ке успеат да ја освојат титулата, сепак беа преголем залак за себе...Ако погледенете сите порази се од долната половина, барем повекето...Најголемата причина, беше големата самоувереност и тоа дека оваа сезона ке ги имаат тие 4 бода кои лани ни фалеа...Сепак се излажаа...Исто така, акциите на Фабрегас се засноваа веке на нашата половина, и немаше кој да ги дитрибуира натаму...Иако повекето не сакаат да признаат, заминувањето на Фламини, ни истави преголема празнина во тимот...Фабрегас мораше да ги покрива грешките на Денилсон и Сонг, а тоа му одземаше многу време и сила...Во последните 15 минути тој немаше свежина за акции...Големата истрошеност негова, и со ова си дојде самото по себе, да не игра на исто ниво како лани, и мораше да ја игра дефазивата....
Како втор фактор...се повредите, али ние како голем тим не смееме да се вадиме на ова, затоа јас би го ставил и поназад во листата, но сепак ние имавме и имаме најповекем повредени играчи во ПЛ од тимовите во големата четворка...За ова мораше да се мисли на време...Единстевно заради кои малце сум лут на Венгер што не купи играч да го покрие Фламини...Тоа мораше да го стори...
Како трет фактор е...публиката...па ние имаме убедливо најслаба публика од сите големи тимови во светот....Убедливо...
Како четврт фактор е....управата на тимот на чело со Хил-Вуд и тами акционерите, Нина....и други....Сите тие сакаат поголеми пари за себе, па парите од фудбалерите кои Венгер ги купува за 1 евро, а потоа се продаваат по 30,000,00 евра, им се добродојдени, и поради ова Венгер никогаш нема да си замине, додека се овие на власт...Усманов рече "Венгер е човекот поради кого го засакав Арсенал, и поради кој сакам да го купам...."....Оваа изјава беше на СНН на 21,09,2008...снимена ми е дома....Ако дојде доминантен газда во Арсенал, мислам дека ке биде поубаво, и сигурно дека ке му даде шанса на Венгер, и УБЕДЕН сум дека Венгер ке го надмине Сер Алекс....
Толку од мене...не ми текнува ништо повеке....
Хахаххахаха...Се надевам дека не ми замерувате за големиот пост, и се надевам дека ке коментираме на оваа тема, бидејки нема ништо интересно за Арсенал барем до среда....