Помош, проблеми, прашања, совети...

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Imam eden laserski printer od postarite modeli koj se priklucuva na paralelen port (mislam LPT1 se vikase), arno ama na maticnava nemam takov priklucok. Moze li da se najde kabel parallel printer to USB? Eden prijatel nesto mi zborese deka imalo pci karta so takov priklucok, a deka takvite kabli pravele nekakvi problemi. Dali e vistina deka ako zemam takov kabel ke mi pravi problemi i kaj moze da se kupi takov kabel?
Види ова дали ќе ти заврши работа:

http://set.com.mk/setClient/productdetails.asp?subitem=&brand=Roline&bybrand=&group=Разно&productid=35075

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Ако сакаш нов процесор друже ке треба све да смениш, матична, рам и графичка (освен ако не земеш матична со онборд графичка, али нема игри играње така) Збирај пари!
Тогаш, шо конфигурација предлагаш ти? И ако мојш, пиши колку пари е, да знам шо да прам :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Зависи што сакаш, добра гејминг машина има и за 400 евра. Уствари ке те фати поевтино од тоа ако си ги префрлиш стариот хард/режач/напајање/куќиште во новата машина.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Не се разбирам многу за од хардвериве кој е појак зошо сите викам јаки се јаки се. Сакам да земам нов ПЦ и тоа гром делови ми треба само некој да ми пише јака Матична плоча ама јака да ептен. Слушам оние гигабајте што се се јаки ама ај вие давајте совети. Уште еднаш да напомена копјутерот треба да има ептен јака конфигурација и така да пазете што препорачувате.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Не се разбирам многу за од хардвериве кој е појак зошо сите викам јаки се јаки се. Сакам да земам нов ПЦ и тоа гром делови ми треба само некој да ми пише јака Матична плоча ама јака да ептен. Слушам оние гигабајте што се се јаки ама ај вие давајте совети. Уште еднаш да напомена копјутерот треба да има ептен јака конфигурација и така да пазете што препорачувате.
Абе ти кажи колку пари мислиш да фрлиш па од тоа ќе зависи јачината.
За ептен јак звер кај нас требаат околу 900 евра без монитор под претпоставка дека идеш на 4 јадрен или најаките 2-јадрени процесори, одлично куќиште, одлично ладење одлична графичка и сл.

Sasence

V.I.P-very important princess
Член од
21 ноември 2005
Мислења
154
Поени од реакции
1
имам едно прашање
сакам да изрежам филм на обично цд шо ке може да се гледа на двд...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
имам едно прашање
сакам да изрежам филм на обично цд шо ке може да се гледа на двд...
Треба да видиш дали ДВДто ти поддржува DivX филмчиња. После само режеш Data CD со филмчето на него и фураш. Таман се по 700МБ дивиикските.

ivanco

Herbie the Love Bug
Член од
17 јануари 2008
Мислења
175
Поени од реакции
0
Genius MaxFire Digital Force G-09D

Dobro moze e malce antika gamepad-ov ali mi treba pomos. Instaliram sve drajveri edno-drugo i odam vo kalibracija , sve kako ok go naogam i vo prv moment e dobro t.e. pisuva OK , za izvesno vreme nekolku sekundi se javuva poraka Not Connected. Me izmori veke dva dena go resavam pa resiv da pobaram pomos ako nekoj ima idea neka kaze....

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Znaci vaka imam ploca Asus P5E chipset X38,dodeka imav Ati graficka HD2600xt 256m. temperaturata na plocata mi bese 25stepena gore dole 2 ili 3.
Denes si kupiv 8800GTS 512mb. i temeperaturata na MB sega mi iznesuva 37 stepena kazete nesto finta dali ima nesto bios sreduvanje.
Inaku dodeka mu pravev 3dmark na pc temperaturata na plocata ne se kaci poveke od 41 moze i nesto plus....
Dali e ok kazete za da ne se sekiram....

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Znaci vaka imam ploca Asus P5E chipset X38,dodeka imav Ati graficka HD2600xt 256m. temperaturata na plocata mi bese 25stepena gore dole 2 ili 3.
Denes si kupiv 8800GTS 512mb. i temeperaturata na MB sega mi iznesuva 37 stepena kazete nesto finta dali ima nesto bios sreduvanje.
Inaku dodeka mu pravev 3dmark na pc temperaturata na plocata ne se kaci poveke od 41 moze i nesto plus....
Dali e ok kazete za da ne se sekiram....
Во која програма гледаш температура?

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Во која програма гледаш температура?
Taa sto e od Asus Pc Probe II mislam deka e tocno posto i vo bios isto kazuva.
Sega instalirav od cd sto e za instalacija za grafickata Smart Doctor i otkako go restartirav Pc pocnaa kulerite na celo pc a i na grafickata pobrzo da duvaat ama i paga temperaturata.Toa vaka igleda...

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Taa sto e od Asus Pc Probe II mislam deka e tocno posto i vo bios isto kazuva.
Sega instalirav od cd sto e za instalacija za grafickata Smart Doctor i otkako go restartirav Pc pocnaa kulerite na celo pc a i na grafickata pobrzo da duvaat ama i paga temperaturata.Toa vaka igleda...
Да друже, ја знам програмава и јас има АСУС матична. Кај мене температурата е уште повисока :)

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Iskreno da ti kazam me opusti malce muabetov hehe
Mene me isplasi koga ja aktivirav programava mi pisi warning deka plocata mi ima malce pogolema temperatura i zatoa se islpasiv.
Pozz

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Појака графичка = повеќе топлина. Не ти е само плочата потопла него и све остало. Не се секирај не е многу, ако отиде над 60-70 е ондак е проблем.

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Појака графичка = повеќе топлина. Не ти е само плочата потопла него и све остало. Не се секирај не е многу, ако отиде над 60-70 е ондак е проблем.
Ne bi trebalo da kreva poveke od ovaa temperatura poradi toa sto imam dosta kuleri....Sega za sega se e ok.

Kajgana Shop

На врв Bottom