Помош, проблеми, прашања, совети...

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Abe ce puknam od maka, stalno koga ce dadam nekoj denar povece za nesto se poebuvam. Imam nekoj problem so DVD to pionirov sto go kupiv, ima nekoi cd-nja sto gi stavam mi gi pusta u crno belo, pa i menito se pravi crno belo. Stavam nekoe drugo i koga ce go startuvam filmot se prefrla u boja. Ama samo koga ce go ukluci filmot. Do sega najdov dve cd-nja sto mi gi pusta u crno belo. Sto u kurac mu e ? Mi treba neokj sovet odma, FALA !!!

Член од
22 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
0
Abe ce puknam od maka, stalno koga ce dadam nekoj denar povece za nesto se poebuvam. Imam nekoj problem so DVD to pionirov sto go kupiv, ima nekoi cd-nja sto gi stavam mi gi pusta u crno belo, pa i menito se pravi crno belo. Stavam nekoe drugo i koga ce go startuvam filmot se prefrla u boja. Ama samo koga ce go ukluci filmot. Do sega najdov dve cd-nja sto mi gi pusta u crno belo. Sto u kurac mu e ? Mi treba neokj sovet odma, FALA !!!

Obicno crno-bela slika dava ako e NTSC formatot, proveri nesto okolu toa

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Имам една мака. Пред некој ден на девојка ми и падна лаптопот на скали. Среќа што беше во ташна со (каква-таква) заштита. Го прегледав од надвор и колку што видов, ништо не му беше. Арно ама, кога на некој сајт има флеш, анимациите сецкаат или на пример, ако имам уклучено Yahoo Widgets, а во исто време сакам да пуштам филм преку BS Player, филмот (а и целиот лаптоп) се укочува. Пред да и падне (мислам, не сум 100% сигурен, ама едно 85-90% сум) не се кочеше. Ги проверив рамот, графичката, јадрата на процесорот со Everest Ultimate Edition, ги чита сите, а и друго све си работи без проблеми. Што може да биде проблемот??? Софтверски е или хардверски? Има ли проблем воопшто??? Хелп.

Д

Демијан

Гостин
Сакам да земам некое убаво компјутерче највеќе за игри.Можете да ми дадете совет,уствари да ми го склопите и да ми кажете колку ќе кошта од прилика ама сумата да е нормална!

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Имам една мака. Пред некој ден на девојка ми и падна лаптопот на скали. Среќа што беше во ташна со (каква-таква) заштита. Го прегледав од надвор и колку што видов, ништо не му беше. Арно ама, кога на некој сајт има флеш, анимациите сецкаат или на пример, ако имам уклучено Yahoo Widgets, а во исто време сакам да пуштам филм преку BS Player, филмот (а и целиот лаптоп) се укочува. Пред да и падне (мислам, не сум 100% сигурен, ама едно 85-90% сум) не се кочеше. Ги проверив рамот, графичката, јадрата на процесорот со Everest Ultimate Edition, ги чита сите, а и друго све си работи без проблеми. Што може да биде проблемот??? Софтверски е или хардверски? Има ли проблем воопшто??? Хелп.
Од удар се заебува хард дискот. Пробај напрај му chkdsk и defragment

Сакам да земам некое убаво компјутерче највеќе за игри.Можете да ми дадете совет,уствари да ми го склопите и да ми кажете колку ќе кошта од прилика ама сумата да е нормална!
Ти само кажи буџет и големина на хард диск. Уствари аддни ме на мсн, ке завршиме брзо работа.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Имам едно прашање како да си го сменам кулерот од процесорот земав сеа еден нов алуминиумски, користам AMD Athlon x64 3000+. Може ли некој да ми објасни као да го сменам кулерот?:toe::helou:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Имам едно прашање како да си го сменам кулерот од процесорот земав сеа еден нов алуминиумски, користам AMD Athlon x64 3000+. Може ли некој да ми објасни као да го сменам кулерот?:toe::helou:
Имаш инструкции на документацијата од кулерот. Вака на слепо неможам да ти помогнам пошто има повеќе видови на сокети, секој со посебен начин на монтажа, ти не кажа шо сокет имаш.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Планирам во скоро време да земам ТВ картица. Препораки? Price range ~2000 денари.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Планирам во скоро време да земам ТВ картица. Препораки? Price range ~2000 денари.
Compro X200 - 2160 денари од кај Игор.. може и поевтина да е сега. Коска картица, закон софтвер и ОК даљинско :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Пред некое време напраив ревју за Asus My Cinema P7131. Удри еден срч по форумов.:smir:

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
еј луѓе иам еден проблем компијутер многу ми бучи кога работи дали е до кулерот или до нешто друго ако е до кулерот каков ми препорачувате????

Kajgana Shop

На врв Bottom