Кичевчани силувале 13 годишно девојче!

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
за нив четворица само смрт во тешки маки и болка!
знае некој да каже каква казна ќе следува за нив?

anathestar

...Зима*Снег...
Член од
25 јули 2007
Мислења
269
Поени од реакции
3
И Jenna Jameson била силувана на 14 години па ете до кај дотурка.
lele...kaj ti tekna ova???

Epten grozen cin, go istraumatizirale devojceto. Ama vinata e malku i na roditelite zs vo 1 saat po polnok ne se pusta 13 godisno devojce i toa samo... e znae deka postojat sekakvi izopaceni stvorenja koi se sposobni na se samo za da se zadovolat!
Sram da mu e na siluvacite!!! Bezrazlika od koja nacionalnost se. Iako po ova sto go napravile veruvam deka nemaat ni sram ni perde!! Degeni!!

Член од
6 април 2006
Мислења
87
Поени од реакции
0
за нив четворица само смрт во тешки маки и болка!
знае некој да каже каква казна ќе следува за нив?
Не мора вака да се справат со нив, нека им го направат истото што тие и го направиле на девојчето, терапија со Угандин, четворица специјалци од Уганда и јавно ебење на плоштад.:vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
мене само ме интересираше колку време ќе добијат притвор за вакво дело?

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Toj kojsto ke izvrsi obljuba ili drugo polovo dejstvo vrz dete, ke se kazni so zatvor od sest meseci do pet godini.-vaka vika nasiot zakon.Do sudijata e kolku ke izrece tocno.Moe mislenje e deka e malce zatvor za ovie neluge.
Vidov deka nekolku pati pisavte deka devojceto bilo provokativno obleceno.Se smeta deka na siluvacot voopsto ne mu e vazno kako e oblecena zenata.Najcesti slucai na siluvanje se koga zenite bile skromno obleceni.Za niv i kalugerka bi bila provokativna.
Cudno e sto pravelo tolku docna devojce od 13 god. nadvor.Za toa se krivi roditelite.Jas na 13 god ne izleguvav otkako ke se stemni.Sepak,nokta ne e faktor za siluvanje.Mozele i vo srede bel den da go napravat toa.
Kaj turcite za krazba se sece raka...za siluvanje ne znam...

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Ne znam zahto site potencirate shto pravelo devojcheto nokje tolku kasno. Pa jasno e deka imalo prichini koi nie mozheme samo da gi nagagjame.

Mozhe bi e od razvedeno semejstvo pa nema roditeli koi (pre)mnogu se grizhat za nea, mozhebi vo familijata ima non-stop karanici a mozhe i roditelite da se bolni ili stechajci. Mnogu prichini mozhe da ima i mnogu e neozbilno da diskutirame za raboti shto ne gi znaeme.

Kako i da e ZA SILUVANJE NEMA OPRAVDUVANJE!

Kaznata od 5 godini e bezobrazno mala!

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Ne znam zahto site potencirate shto pravelo devojcheto nokje tolku kasno. Pa jasno e deka imalo prichini koi nie mozheme samo da gi nagagjame.

Mozhe bi e od razvedeno semejstvo pa nema roditeli koi (pre)mnogu se grizhat za nea, mozhebi vo familijata ima non-stop karanici a mozhe i roditelite da se bolni ili stechajci. Mnogu prichini mozhe da ima i mnogu e neozbilno da diskutirame za raboti shto ne gi znaeme.

Kako i da e ZA SILUVANJE NEMA OPRAVDUVANJE!

Kaznata od 5 godini e bezobrazno mala!
Како може да не потенцираме што правело ноќе толку касно? Тоа објаснува колку само се загрижени нејзините за нејзе. Фактот што таа е седмо осмо одделение и останува толку касно не е ништо за тебе.

Воопшто не е неозбилно да дискутираме по ова прашање. Ниту законот не дозволува малетници да бидат надвор излезени тоа време. Најпрво да ги обвиниме родителете што не водат доволна грижа за своето дете, да се запрашаме што постигнуваме со таа слобода која им е дозволена...

Никој не го оправдува силувањето. Треба нешто да не е во ред со некого за да не осуди таков чин на насилство. Точно дека казната од 5 години е мала, но за тоа имаме ние правосуден систем кој треба да ја одреди казната.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Како може да не потенцираме што правело ноќе толку касно? Тоа објаснува колку само се загрижени нејзините за нејзе. Фактот што таа е седмо осмо одделение и останува толку касно не е ништо за тебе.

Воопшто не е неозбилно да дискутираме по ова прашање. Ниту законот не дозволува малетници да бидат надвор излезени тоа време. Најпрво да ги обвиниме родителете што не водат доволна грижа за своето дете, да се запрашаме што постигнуваме со таа слобода која им е дозволена...

Никој не го оправдува силувањето. Треба нешто да не е во ред со некого за да не осуди таков чин на насилство. Точно дека казната од 5 години е мала, но за тоа имаме ние правосуден систем кој треба да ја одреди казната.
Убаво си пиша Silen.
Дали во медиумите беа спомнати родители? Од каде знаеме дали има родители, дали ги има и двајцата родители? Како функционира семејството? Во каква ситуација се наоѓаат?
И зошто воопшто нас би не интересирале родителите?
Зашто осудувате нешто на памет?

ЗА осуда се САМО и САМО тие перверзњаците.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
А како се нашло девојчето таму?

Абе, некои мислат дека ги бранам сторителите поради нивните иницијали бе, кој идиотизам. И што ако цурата била албанка. Ме заболе. Пак се поставува ете баш ова прашање. Како се нашло таму. Тоа е целата поента на муабетот.

Никого не бранам, никого не напаѓам. Факти и вистина. Факт е дека има девојки што не бираат каде со кого и со колку. Крај. Дали албанка или македонка, или црногорка, ич стојко не ме заболе за националноста на едната или другата страна. Има девојки кои што и на 13 години сами си го бараат, па не само со еден, двајца или повеќе. Не се правете ко да не знаете миљон клипчиња ни се вртат по мобилните со Дуле Савич, извини вака, средношколска пуш пауза и што ти ја знам што.

Дали навистина ја силувале? Каде е мистериозното второ девојче што се спомнува во случајов? Како се нашле таму.

П.С а на сторите што би им направил, не се секирајте, и јас лично ништо поблаг од вас нема да бидам.
П.П.С значи не бранам ни едната ни другата страна во делово, без разлика на националност верска припадност, и што ти ја знам што, не мешајте баби и жаби.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129

Izgleda ne go razbra mojot post, aj prochitaj go ushte ednash povnimatelno!

Diskutirame za neshto za koe nemame osnovni poznavanja, znachi site muabeti ni se rekla-kazala.

Dali devojcheto bilo kasno ili nekasno ich ne me interesira. Siluvanja se sluchuvaat i vo bel den i neprijatno mi e shto pri sekoe siluvanje (kade i da e) se javuvaat i takvi koi krivicata posredno ili neposredno ja baraat kaj zhrtvata! Te bila prostitutka (ili kurviche) pa bila poluoblechena, pa shto barala vo stan so chetvorica itn.

Ili pak Kichevo e poznat siluvachki kraj pa se znae deka se shto e zhensko posle 12 kje bide siluvano???

Se nadevam se razbravme.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Силен јас те рабрав што сакаш да кажеш. Затоа и реков дека силувачите треба најстрого да се осудат...ако ме прашуваат мене, јас би ги осудил по „Туркскиот терк“ за да служи за пример што ќе му се случи на следниот што ќе посегне на насилен сексуален акт, поготово со дете...!!!

Ама неможе ни да се избегне фактот што дете од 13 години останува до касно, без разлика од која причина, тоа не треба никој да го интересира, така не смее да биде!!! Тука се криви родителите! Второобвинети според мене во случајов...

Третообвинета сепак си останува „курвичето“ кое уште на мајчино млеко мириса а иде на „собиранки“ по станови со неколку години постари!!!

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Ве разбрав јас што сакате да кажете не дека не разбрав. Ама ајде малку пошироко да разгледаме и размислиме за целава ситуација. Сигурно има некој кој се грижи за тоа девојче. И не е дека не треба да не интересира тој факт баш напротив и тоа треба да го разгледаме а и не може да го избегнеме.:smir:

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Ве разбрав јас што сакате да кажете не дека не разбрав. Ама ајде малку пошироко да разгледаме и размислиме за целава ситуација. Сигурно има некој кој се грижи за тоа девојче. И не е дека не треба да не интересира тој факт баш напротив и тоа треба да го разгледаме а и не може да го избегнеме.:smir:
И што ако го разглеаме тоа?
Колку и да е добронамерно би звучело сеирџиски пошто работата е веќе напраена. Еве и сериозно ќе продискутираме и ќе дојдеме до заклучок дека се виновни родителите. И? Тоа е работа на државата, односно на нејзините институции кои згрижуваат деца кои се без родителска грижа. Ние меѓусебно може да се натегаме до утре, ама последиците ќе си ги носи девојчето.
И немојте со изјави од типот "курвиче, што мајка барало". Случајов е силување, не е водење љубов и групњаци. Не знам која девојка, посебно дете на 13 години би уживало да и` се поредат четири животињи.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
И што ако го разглеаме тоа?
Колку и да е добронамерно би звучело сеирџиски пошто работата е веќе напраена. Еве и сериозно ќе продискутираме и ќе дојдеме до заклучок дека се виновни родителите. И? Тоа е работа на државата, односно на нејзините институции кои згрижуваат деца кои се без родителска грижа. Ние меѓусебно може да се натегаме до утре, ама последиците ќе си ги носи девојчето.
И немојте со изјави од типот "курвиче, што мајка барало". Случајов е силување, не е водење љубов и групњаци. Не знам која девојка, посебно дете на 13 години би уживало да и` се поредат четири животињи.
Па можеби на тој начин би проработила свеста кај некои. Можеби нема да постигнеме ништо а можеби ќе постигнеме многу...не може да кажеме со сигурност.
И да случајов е силување, а тоа е само дете а не некое курвиче или било каков епитет од тој вид. Овој случај врз нејзе ќе остави безброј трауми така да навистина се излишни такви коментари.

Kajgana Shop

На врв Bottom