lele...kaj ti tekna ova???И Jenna Jameson била силувана на 14 години па ете до кај дотурка.
Не мора вака да се справат со нив, нека им го направат истото што тие и го направиле на девојчето, терапија со Угандин, четворица специјалци од Уганда и јавно ебење на плоштад.за нив четворица само смрт во тешки маки и болка!
знае некој да каже каква казна ќе следува за нив?
Како може да не потенцираме што правело ноќе толку касно? Тоа објаснува колку само се загрижени нејзините за нејзе. Фактот што таа е седмо осмо одделение и останува толку касно не е ништо за тебе.Ne znam zahto site potencirate shto pravelo devojcheto nokje tolku kasno. Pa jasno e deka imalo prichini koi nie mozheme samo da gi nagagjame.
Mozhe bi e od razvedeno semejstvo pa nema roditeli koi (pre)mnogu se grizhat za nea, mozhebi vo familijata ima non-stop karanici a mozhe i roditelite da se bolni ili stechajci. Mnogu prichini mozhe da ima i mnogu e neozbilno da diskutirame za raboti shto ne gi znaeme.
Kako i da e ZA SILUVANJE NEMA OPRAVDUVANJE!
Kaznata od 5 godini e bezobrazno mala!
Убаво си пиша Silen.Како може да не потенцираме што правело ноќе толку касно? Тоа објаснува колку само се загрижени нејзините за нејзе. Фактот што таа е седмо осмо одделение и останува толку касно не е ништо за тебе.
Воопшто не е неозбилно да дискутираме по ова прашање. Ниту законот не дозволува малетници да бидат надвор излезени тоа време. Најпрво да ги обвиниме родителете што не водат доволна грижа за своето дете, да се запрашаме што постигнуваме со таа слобода која им е дозволена...
Никој не го оправдува силувањето. Треба нешто да не е во ред со некого за да не осуди таков чин на насилство. Точно дека казната од 5 години е мала, но за тоа имаме ние правосуден систем кој треба да ја одреди казната.
А како се нашло девојчето таму?
Izgleda ne go razbra mojot post, aj prochitaj go ushte ednash povnimatelno!Како може да не потенцираме што правело ноќе толку касно? Тоа објаснува колку само се загрижени нејзините за нејзе. Фактот што таа е седмо осмо одделение и останува толку касно не е ништо за тебе.
Воопшто не е неозбилно да дискутираме по ова прашање. Ниту законот не дозволува малетници да бидат надвор излезени тоа време. Најпрво да ги обвиниме родителете што не водат доволна грижа за своето дете, да се запрашаме што постигнуваме со таа слобода која им е дозволена...
Никој не го оправдува силувањето. Треба нешто да не е во ред со некого за да не осуди таков чин на насилство. Точно дека казната од 5 години е мала, но за тоа имаме ние правосуден систем кој треба да ја одреди казната.
Pa vo nasava drzava sigurno mnogu malku...мене само ме интересираше колку време ќе добијат притвор за вакво дело?
И што ако го разглеаме тоа?Ве разбрав јас што сакате да кажете не дека не разбрав. Ама ајде малку пошироко да разгледаме и размислиме за целава ситуација. Сигурно има некој кој се грижи за тоа девојче. И не е дека не треба да не интересира тој факт баш напротив и тоа треба да го разгледаме а и не може да го избегнеме.:smir:
Па можеби на тој начин би проработила свеста кај некои. Можеби нема да постигнеме ништо а можеби ќе постигнеме многу...не може да кажеме со сигурност.И што ако го разглеаме тоа?
Колку и да е добронамерно би звучело сеирџиски пошто работата е веќе напраена. Еве и сериозно ќе продискутираме и ќе дојдеме до заклучок дека се виновни родителите. И? Тоа е работа на државата, односно на нејзините институции кои згрижуваат деца кои се без родителска грижа. Ние меѓусебно може да се натегаме до утре, ама последиците ќе си ги носи девојчето.
И немојте со изјави од типот "курвиче, што мајка барало". Случајов е силување, не е водење љубов и групњаци. Не знам која девојка, посебно дете на 13 години би уживало да и` се поредат четири животињи.