Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Шо ти е монотеизам. Цела кафана!

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Да бев модератор или администратор, ова со христијанството се би затворил, или би отворил нов форум „Sci-Fi“ па што сакаат нека прават таму. Дајте докази, а не душевни проповедања.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да бев модератор или администратор, ова со христијанството се би затворил, или би отворил нов форум „Sci-Fi“ па што сакаат нека прават таму. Дајте докази, а не душевни проповедања.
Дај брзо кажи, како Ти би сакал да биде на изгледот од то доказо, па веднаш да го нацртаме!

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Дај брзо кажи, како Ти би сакал да биде на изгледот од то доказо, па веднаш да го нацртаме!
Нема доказ. А ако има, ти треба да знаеш како треба да изгледа, и да ми го поставиш на послужавник, не јас.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.418
Поени од реакции
5.093
Хаха... нацртајте го како сакате, само дајте го ваму тоа доказот.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Нема доказ.
Хмммм, отсекогаш ми се допаѓале токму ваквите „докази„...Ќе напишеш дека „...нема доказ..„ и доказот автоматски го снемува, така?

--- надополнето ---

Ако оваа табела ја поместиме троа само, во „убавата„ иднина, тогаш ќе мораш во табелава да ја додадеш и вер(б)ата од идните луѓе во антихристот, а сигурен сум дека таа вера далеку
ќе ја надмине и вер(б)ата во сциентизмот.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Хмммм, отсекогаш ми се допаѓале токму ваквите „докази„...Ќе напишеш дека „...нема доказ..„ и доказот автоматски го снемува, така?
Се спремаш за годишниот натпревар по глупости, а?

Кој тоа доказ го снемува, бе, верник?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Остави ги Мики, тоа ти се необразувани клинци. Одамна е познато дека сите тврдења на христијанството се научно докажани и верифицирани. Посебно објаснувањето за света тројца плени со својата логичка едноставност. И уште треба да се каже дека средниот век е без никаква потреба наречен мрачен. Тоа е всушност период на силен подем на научната мисла...

Благодетите од тој период и денес ги чуствуваме. Е добро де, инквизицијата мачела и убила известен број на жени, кој им е крив што биле вештерки...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Околу подемот на моќ и манифестацијата на истата:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Остави ги Мики, тоа ти се необразувани клинци. Одамна е познато дека сите тврдења на христијанството се научно докажани и верифицирани. Посебно објаснувањето за света тројца плени со својата логичка едноставност. И уште треба да се каже дека средниот век е без никаква потреба наречен мрачен. Тоа е всушност период на силен подем на научната мисла...

Благодетите од тој период и денес ги чуствуваме. Е добро де, инквизицијата мачела и убила известен број на жени, кој им е крив што биле вештерки...
Има одредени научни мислења, кои јас ги поддржувам, а тие се дека средниот век е таков поради инвазиите на варварите и пропаста на централизираниот
римски систем.Црквата, посебно католичката, помогнала тој систем да не се распадне до крај и да се задржи каква таква слика на централизирано општество.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Остави ги Мики, тоа ти се необразувани клинци.
Од сите членови на форумов, кои напишаа самопофални зборови дека биле со јаааак (И-КУ де...) јако образовани (без образ...), се изначитав саде паразитски препишани „знаења„ (недостапни за верификација...) и саде статистички „докази„ (попут оној со сармата....).

--- надополнето ---

Се спремаш за годишниот натпревар по глупости, а?
Еве, напиша глупост-и остана жив.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Од сите членови на форумов единствено ти си во состојба секогаш да напишеш пост кој има зборови, има конструкција има дури и форма, ама НЕМА СОДРЖИНА!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Околу подемот на моќ и манифестацијата на истата:

1. Лага.
2. Голема лага.
3. Статистика (читај-најголема лага).

--- надополнето ---

Од сите членови на форумов единствено ти си во состојба секогаш да напишеш пост кој има зборови, има конструкција има дури и форма, ама НЕМА СОДРЖИНА!
Само СОДРЖАЈНИ луѓе можат па ја препознаат СОДРЖИНАТА....

Kajgana Shop

На врв Bottom