Не ме разбра нели?! Некои работи постојат без разлика дали ние сме ги откриле или не...тоа му доaѓа како Америка да не била таму пред Колумбо да ја открие...Ok se soglasuvam deka imeto na cesticata ne odgovara Ic trebalo da dadat nekoe drugo ime.
PS: ako veke bese otkrieno nemase da go otkrivaat povtorno. I ne se naucnicite glupi kako sto mislat nekoi od vernicite.
ајдее...не наметуваш а самиот ти имаше отворено тема во смисла што треба да им направиме на атеистите за да почнат да веруваат во богЦ, никому не наметнувам свое мислење, туку само пишувам свои сведоштва за мојот Бог и вера.
Па сите 3 главни монотеистички религии во нивните свети списи опишуваат настани типични за блискиот исток каде настанале. Јасен доказ дека не се работи за некоја виша сила туку измислица. Не знаеле ни за Америка, Австралија, Антарктик бидејќи пишувале само за она кое им било познато - блискиот исток...многу јадно за претставници на вишата сила...незнаеле за пченка,домати,кенгури и други неблиско-источни работи...мизерија на умот.OK jas te razbrav poinaku. A za toa da vo pravo si Amerika postoela i pred da ja otkrie koluimbo.SAmo lugeto ne znaele za nea.
ftopic:Зависи кои луѓе не знаеле за неа...милиони луѓе живееле таму.....истото важи и за Австралија...........A za toa da vo pravo si Amerika postoela i pred da ja otkrie koluimbo.SAmo lugeto ne znaele za nea.
OK tuka ne razmisliv ama toa sakav i da kazam deka taa postoela i pred da ja otkijat belite luge:smir:ftopic:Зависи кои луѓе не знаеле за неа...милиони луѓе живееле таму.....истото важи и за Австралија...
...од кај ни е правото да нешто прогласуваме за откриено тек тогаш кога белиот човек ќе го види нештото за прв пат?
Се гледа дека збориш од памет, и книга не си отворил,а си дошол да дискутираш за религијата.Па сите 3 главни монотеистички религии во нивните свети списи опишуваат настани типични за блискиот исток каде настанале. Јасен доказ дека не се работи за некоја виша сила туку измислица. Не знаеле ни за Америка, Австралија, Антарктик бидејќи пишувале само за она кое им било познато - блискиот исток...многу јадно за претставници на вишата сила...незнаеле за пченка,домати,кенгури и други неблиско-источни работи...мизерија на умот.
Прашање до верниците - дали не е надмината работа да се верува во идеологија од пред 3000 години која била специфична за сиромашниот блиски исток?
Очгиледно не е, зошто би била надмината. Не е докажано дека Бог не постои за да се надмине, нели. А самата бројка од неколку илјади години говори за одржливоста на религијата (иако и тогаш и сега се пробува да се прегази и да се намали нејзиното влијание). Лошо немам видено од свештеник, ниту од таа виша сила-Бог, имам видено од луѓето.Прашање до верниците - дали не е надмината работа да се верува во идеологија од пред 3000 години која била специфична за сиромашниот блиски исток?
Каква врска има ТВ со промислата и мудроста Божја?hehehe:pos2::pos2::pos2::pos2:me zasmevas be. kako moze bog da gi mesti planetite???? si rekol sea aj ce gi namestam vaka i ce se dvizat taka i malce da se izmesta ce prestani zivoto. :uvo::uvo::uvo::uvo:
Mn TV gledas profesore:tv::tv:
Една е, нема логика да постојат 10 точни/вистинити религии паралелно. Вселената, колку и да е голема, сепак нема доволно „место„ за 10 паралелни вистини. Една е Вистината, се друго или е полувистина-полулага или чиста лага.бог не може да се докаже....а тоа што не е докажано е во најмала рака невистинито ако разгледаме како еволуирале и религиите ке ни стане јасно...која е вистинската од толку многу...треба да е една