Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Микииииииииии!!!!!!!:pos2::pos2:
Не ја бива таа работа....

А бе виде сеа....Така викаа и оние кои „до вчера„ не веруваа во Исуса Христа, па откако поверуваа, се покајаа за таа своја глупост.

Crki

Agnostic 6.9
Член од
1 март 2009
Мислења
143
Поени од реакции
2
Твојот пост НЕ Е одговор на моето прашање, туку ВАДЕЊЕ ОД НЕБРАНО, разбираш. Како што можеш само да поставуваш прашања, па така биди шизик и дај некој можен одговор на истите.

Мислам дека ќе те биде....:pos2:. Еден убав ден, а може и порано.
Ne se praij naudren, ti dadov odgovori na site prašanja vo prethodni postovi, a ne sum dolžen da ti držam predavanja po biologija, hemija, fizika, astronomija, zemi pročitaj dve tri knigi da ti se razjasnat nekoi raboti.

Ja ne begam od odgovori, toa e poentata na zdraviot razum, ako nešto ne ti e jasno i ne si zapoznaen so toa ne znači deka toa e prozivod na natprirodno bitie...

A

ateist

Гостин
ne e toa brat, tuku koga kumunnistite ziveele po vera?, koga tie svesteno lice nesakaa da vidat,
imalo pravednisi i pred hrista boga ,no veruvale vo bibliskiot bog , a anarhistite , kumunistite ne, tie iako cinele dobro, to a bilo materalizam marksizam,tie ne veruvale vo boga i tuka nema argumenti bilo kakvi da se dadat ,vo bilijata ne pisuva za niv deka tie bas se toa za niv znaci, mozi i za drugarot tito pisuva, pa najdi nekoj citat za nego, grseska tie seto toa
ејјјјј демек требале да ги признаат свештениците за врховна земска власт !

ехехехееххе

иди бе бегај ...многу сакате ..и вие сте обични смртници што се занесувате .

Исто како и Исус и Комунистите и Анархистите НЕ ПРИЗНАВАА земски Власти

еве :

Непризнавање на никакви земски Властољупци за владетели и водачи-лидери па дури ниту меѓу себе

туку водач може да биде Дух-Идеал

Евангелие по Матеј23 - ред 10

Не нарекувајте се водачи зошто Еден е вашит Водач Христос . --- вака ги учел Исус

2 Коринтјани: 1:24 но НЕ како ние ДА ВЛАДЕЕМЕ со вашата вера, туку сме соработници во вашата радост, зашто во верата вие стоите цврсто.
.
.
Исус ја укинал таа една религија а со тоа издал Забрана за формирање други религии

Лука:
16:16 ”Законот и Пророците беа ( МИНАТО СВРШЕНО ВРЕМЕ ) до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство, и секој насила влегува во него.

Со тоа СИТЕ религии биле укинати засекогаш ..
.
.
Евреите: 7:12 Зашто, ако се Промени свештенството по неопходност станува и промена на Законот..
.
.
ете дека ГИ УКИНАЛ СИТЕ РЕЛИГИИ И РЕЛИГИОЗНИ СВЕШТЕНСТВА ....засекогаш

оти ниту една Религија НЕМА ВЕТУВАЊЕ ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ туку целото ветување е ова :
Евешаните 6
1 Деца, слушајте ги своите родители во Господа, зашто тоа е право.

2 ”Почитувај ги својот татко и мајка - тоа е првата заповед со ветување -

3 за да ти биде добро и за да живееш долго на земјата!”.
.

хахахах абе ова ветување го имаме и ние Атеистите без да веруваме во бог господ
ххахаха :pos: :pos: :pos:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ne se praij naudren, ti dadov odgovori na site prašanja vo prethodni postovi, a ne sum dolžen da ti držam predavanja po biologija, hemija, fizika, astronomija, zemi pročitaj dve tri knigi da ti se razjasnat nekoi raboti.

Ja ne begam od odgovori, toa e poentata na zdraviot razum, ako nešto ne ti e jasno i ne si zapoznaen so toa ne znači deka toa e prozivod na natprirodno bitie...
Да, господару....:cuc:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
А бе виде сеа....Така викаа и оние кои „до вчера„ не веруваа во Исуса Христа, па откако поверуваа, се покајаа за таа своја глупост.
Кога веќе прв го спомна зборот глупост!

Сакаш да кажеш поверуваа во глупости?

R

RAYTHEON23

Гостин
Ќе ти одговори со три збора

„Господ така сакал’’:pos2::pos2::pos2:

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

:zver::zver::zver::zver::zver:

да....освен етиката која е навистина добра а другото за денвер сауруси за илјади години стар свет....не држи вода здрав разум нели!!!!!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
да....освен етиката која е навистина добра а другото за денвер сауруси за илјади години стар свет....не држи вода здрав разум нели!!!!!
Е ееееј не ја поврзувај етиката со религијата....таа си е засебна дисциплина.....тешко да одат една со друга....

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Науката без верба во Господ е празно знаење, апсолутно без никаква духовна вредност, еготрип, употреба на научни зборови само да се оправдаш себеси пред другите, да покажеш колку знаеш. Но внатре во себе имаш само празнина, затоа и многу научни истражувања се вршат со цел да му наштетат на човекот.
И како што напиша атеистот дека библијата сега можат да ја користат и атеистите.... се надевам дека ќе научите нешто од нејзе.

R

RAYTHEON23

Гостин
Ајде ти Г-ца Љубов со твојот просветлен ум, кој ги знае сите тјани на светов, објасними научно со примери и експериметни, како тоа Бог го создал светот, на кој начин со кои методи? како сме настанале ние, како не создал, дај некакви докази научни археолошки, докази со обзервација, за тоа суштество кое создало све и кое е одговорно за се, кое само вие верниците го знаете од пуста верба?

Како тоа китовите имаат закржлавени нозе, а исто и змиите?
Зашто шимпанзото и човекот имаат 98% посто исти гени?
Зашто птиците настанале од диносауруси?
Зашто 95% од видовите што некогаш живееле на земјава се изумрени?

Зашто пред 65 милиони години паднала комета од која изумреле диносаурусите?
Зашто изумреле диносаурусите зашто господ не им дозволил да преживеат?
Зашто имаме позадинска микробранова радијација остаток од биг бенгот?
Зашто за 300милиони години од сеа нашата галаксија ќе се судри со галасијата Андромеда и ке одитеме у курац?
Зашто за 5 милијарди години нашето сонце ќе згасне, што сака со ова господ да напраи?
Зашто во средината на нашата галасија има супер масивна црна дупка која со тек на време ќе ја голтне цела галаксија?
Зашто господ и на кој начин создал квазари најстрашните вселенски тела?
Зашто земјата е стара 4.5 милијарди години а не 5000 според библијата?
Зашто господ оставил во земјата фосили, од астралопитекус, хомо еректус и други примати слични на човекот зашто тие сега не се живи?
Зашто христијаснкиот бог е правиот, а не Зевс, Хорус, Јупитер, Кришна, Тор, Амон Ра?
Ајде ти објасни со докази како тоа бог го створил првиот атом, и кажими од каде ги влечеш сознанијата, само не ми кажувај дека знаеш длабоко внатре во себе од верба и дека ја гледаш светлината?
Кој го створил бог? Ако постоел од секогаш од каде знаеш? Од кај си толку сигурна?
Ричар Докинс вика дека хомо сапиенсот се појавил пред 150.000 до 250.000 илјади години овој податок е базиран на научни истражувања, Зашто на господ му текнало да прати месија пред 2000 години, зашто баш тогаш?

Еве ти некопку прашања да размислуваш, можеби ќе ти ги тргнат оковите на религијата...
еволуција....некои видови се адаптираат некои НЕ тие кои не се адаптираат изумираат!!!

мислиш на cosmic background wawes тие се доказ за нуклеосинтезата...значи после биг бенгот кога почнало создавањето на елементите!!!!

сонцето ке снема водород(деутериум трициум ке остане хелиум од фузијата од полесни се создаваат потешки елементи...и не само тоа туку пред крајот сонцето ке пушти топлотен бран кој ке убие се живо на земјата odnosno ke stane T.N црвен џин за потоа да се смали

џабе му е на спасителот НЕМА ДА ДОЈДЕ:nenene::nenene::nenene::nenene:

квазарите не се страшни...туку маестрални...од една страна имаат особина ко галаксија а од друга како звезда бидејки еметираат бранови видливи во ЕМ спектарот...најмногу се радио бранови но х и гама доагаат од средиштето исто така се верува дека баш таму атомите се движат со брзина приближна на таа на светлината(најверојатно ако е црна дупка во прашање)но и не мора да значи бидејки тие се доста одалечени и се верува дека укажуваат на настанувањето на галаксиите.

за другото појма немам:toe:

знам за хорус и Ра египетски богови ама само тоа знам така да......толку:toe:

Е ееееј не ја поврзувај етиката со религијата....таа си е засебна дисциплина.....тешко да одат една со друга....

знам...воне ама сепак библијата има влијание несомнено врз етиката....но сега согласно општествениот прогрес тоа влијание се намалува а нормите се мењаат:toe:

Науката без верба во Господ е празно знаење, апсолутно без никаква духовна вредност, еготрип, употреба на научни зборови само да се оправдаш себеси пред другите, да покажеш колку знаеш. Но внатре во себе имаш само празнина, затоа и многу научни истражувања се вршат со цел да му наштетат на човекот.
И како што напиша атеистот дека библијата сега можат да ја користат и атеистите.... се надевам дека ќе научите нешто од нејзе.
НЕ да му го олеснат животот...имаш мерцедес jeep интел АМД шо сакаш повеке:toe:

кога кашлаш одиш кај доктор па у аптека а не по молитви

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
НЕ да му го олеснат животот...имаш мерцедес jeep интел АМД шо сакаш повеке:toe:

кога кашлаш одиш кај доктор па у аптека а не по молитви

Очигледно не ме свати или не сакаш, но како и да е автомобилите го загадуваат воздухот, а компјутерските процесори се создадени прво за воени цели покасно почнале да се користат комерцијално.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Не, верните поверуваа во Исуса Христа, а ти (и сличните) веруваш во глупости.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не, верните поверуваа во Исуса Христа, а ти (и сличните) веруваш во глупости.
Нешто сме нервозни денес?
Да не почнам и јас да ја употребувам личната заменка „ти’’:vozbud::pos2:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не сум нервозен, напротив. Само ме нервираат празни постови.

mrz

Член од
2 јуни 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
Лесно е...

Колку и да читам одговори, препукувања, дискусии логични и нечогични, сепак на крајот останувам на тоа дека на луѓето треба да си ја чуваат религијата за себе т.е. да не замараат народ на околу како треба или не треба да веруваш во господ или алах или кој и да е. Друга работа е што секогаш, буквално секогаш, ќе биде едноставно да се одговори на многу прашања со господ така сакал и нема што јас и ти да го размислуваме тоа. На крај... едноставно е..... На луѓе им е многу лесно да ги објаснат појавите, настаните, тешкотиите, среќата со тоа што не се тие криви туку некој друг така сакал или имал напишано во книга. Ако... не се бунам секој има право да верува во се што го смирува или му помага само што многу некако ми пречи ФАКТОТ!!!! дека сеуште највеќе луѓе умираат во име на господ, алах, буда, тор, амон ра, односно во име на религијата. Не верувам во господ, ниту сакам да натерам некого да не верува или не, сакам само да истакнам дека не за џабе се викаат РЕЛИГИСКИ фанатици.

Kajgana Shop

На врв Bottom