Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
A

ateist

Гостин
ucitel treba da bides bate, toa se odnesuva na prvite hristijani, i ne propangiraj deka toa sae odnesuva na kumunistite, koi ne odele vo crkva vo domot bozji ,pa kamo da veruvaat vo boga , setise na titova jugoslavija kako ti kazuvale deka bilo,tuku onie koi poveruvaa se prvite hristijani , i se poveke se zgolemubaa onie koi veruvaa vo gospoda dela 5;14.zar kumunistite i anarhistite ?
алоооо

па сам прашуваш сам си даваш одговор !

па ако првите Христијани биле учени така да прават од самите апостоли кој биле очевидци со Исус

тогаш Комунистите и Анархистите се ПОГОЛЕМИ ВЕРНИЦИ И ОД АПОСТОЛИТЕ а нели па од првите христијани ОТИ ИСТОТО ГО ПРАВЕА без мотивација Бог или Господ

за Комунистите и Анархистите важи Новиот завет :

Евреите:

8:10 зашто ова е Заветот со кој ќе го заветувам Израелевиот дом по оние денови, вели Господ: ќе ги вложам Своите закони во нивниот ум, и ќе ги напишам во нивните срца. Јас ќе им бидам Бог, а тие ќе бидат Мој народ.

10:16 ”Ова е заветот, кој ќе го склучам со нив по оние денови, вели Господ, ќе ги положам Своите закони на нивните срца и ќе ги напишам на нивниот ум,

Комунистите и Анархистите се Поголеми Верници и од самите Апостоли !

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
алоооо

па сам прашуваш сам си даваш одговор !

па ако првите Христијани биле учени така да прават од самите апостоли кој биле очевидци со Исус

тогаш Комунистите и Анархистите се ПОГОЛЕМИ ВЕРНИЦИ И ОД АПОСТОЛИТЕ а нели па од првите христијани ОТИ ИСТОТО ГО ПРАВЕА без мотивација Бог или Господ

за Комунистите и Анархистите важи Новиот завет :

Евреите:

8:10 зашто ова е Заветот со кој ќе го заветувам Израелевиот дом по оние денови, вели Господ: ќе ги вложам Своите закони во нивниот ум, и ќе ги напишам во нивните срца. Јас ќе им бидам Бог, а тие ќе бидат Мој народ.

10:16 ”Ова е заветот, кој ќе го склучам со нив по оние денови, вели Господ, ќе ги положам Своите закони на нивните срца и ќе ги напишам на нивниот ум,

Комунистите и Анархистите се Поголеми Верници и од самите Апостоли !
tolkuvas bez vrska nesto koe nema smisla, a podole pisuva od istata glava koja citiras , 10;16 i ke bidam nivni bog a tie moj narod. evrei 8; 11 i nieden nema da go uci svojot blizen i nieden bratt svoj poznaj go gospoda,zasto site od mal do golem ke me znaat ,zar kumunistite bile vernici na boga i anarhistite bez motivacija na boga , a ovde jasno kazuva deka tie ke bidat bozji narod a sam bog nivni bog. i deka site ke go poznavaat boga, koga citiras nesto citiraj go kraj a ne ona koe ni sam ne go znaes , kako protestantizmot sto tolkuva pogresno. pozz

A

ateist

Гостин
tolkuvas bez vrska nesto koe nema smisla, a podole pisuva od istata glava koja citiras , 10;16 i ke bidam nivni bog a tie moj narod. evrei 8; 11 i nieden nema da go uci svojot blizen i nieden bratt svoj poznaj go gospoda,zasto site od mal do golem ke me znaat ,zar kumunistite bile vernici na boga i anarhistite bez motivacija na boga , a ovde jasno kazuva deka tie ke bidat bozji narod a sam bog nivni bog. i deka site ke go poznavaat boga, koga citiras nesto citiraj go kraj a ne ona koe ni sam ne go znaes , kako protestantizmot sto tolkuva pogresno. pozz
абе човек ти ептен дибидус везе немаш !

Лука:
5:32 Не дојдов да ги повикам Праведните, туку грешниците на покајание.”--вели Исус

Праведни си постоеле и кога бил Исус и пред него
кога дошол пред 2000 год тие Правени неверувале во Исус нитуво Бог

еве дека ги имало и пред Исус

Езекиел: 3:21 Ако ти го опоменеш праведникот да не греши, и тој навистина прекрати да греши, ќе живее, зашто ја прифати опомената, а ти ќе го спасиш својот живот.”
18:24 Ако ли праведникот се одврати од својата праведност и почне да прави неправда и сите гадости што ги работи безбожникот - дали ќе живее? Сите праведни дела што ги правел ќе бидат заборавени, а заради својата невера со која што изневери и заради гревовите што ги направил, ќе умре.

Хабакук: 2:4 Ете: на горделивиот, душата не му е праведна, а праведникот ќе живее преку својата вера.

Римјаните: 1:17 Зашто во него се открива Божјата правда, од вера во вера, како што е напишано: „Праведникот ќе живее од верата.”

Галатјани: 3:11 А дека никој не е оправдан пред Бога преку Законот, јасно е, зашто „праведникот ќе живее од верата.”.
.
..
Праведноста не се мери со верата - претпоставката дали постои или не Бог туку :

Исаија: 14:12 Како падна од небото Деницо (Бивш Светлоносецу - Ѓаволу Сатано), сине Зорин? Како ли си симнат на земјата ти, Угнетувачу - Онеравдувачу на народите?

Матеј: 20:25 А Исус ги повика и рече: „Знаете дека владетелите на народите господарат над нив и дека големците- Капиталистите ги угнетуваат.

Јаков: 2:6 А вие го презревте сиромавиот! Не се ли богатите - Капиталистите тие, кои ве Угнетуваат и ве влечат по судилиштата?

Лука: 5:32 Не дојдов да ги повикам праведните, туку грешниците на покајание.”

Дела Ап.: 24:15 и дека се надевам во Бога, како и овие сами, дека ќе има воскресение на праведните и неправедните.

Комунистите и Анархистите ги имаа истите заложби Дух - идеал за АнтиУгнетувачко Општество со екстремно висока општествена Свест.
Комунистите и Анархистите се Праведници и тие живееја по вера- убедување за Праведно Општество
.

а религиите што ?
тие се слуги на капиталистите и капиталистичката држава !

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
абе човек ти ептен дибидус везе немаш !

Лука:
5:32 Не дојдов да ги повикам Праведните, туку грешниците на покајание.”--вели Исус

Праведни си постоеле и кога бил Исус и пред него
кога дошол пред 2000 год тие Правени неверувале во Исус нитуво Бог

еве дека ги имало и пред Исус

Езекиел: 3:21 Ако ти го опоменеш праведникот да не греши, и тој навистина прекрати да греши, ќе живее, зашто ја прифати опомената, а ти ќе го спасиш својот живот.”
18:24 Ако ли праведникот се одврати од својата праведност и почне да прави неправда и сите гадости што ги работи безбожникот - дали ќе живее? Сите праведни дела што ги правел ќе бидат заборавени, а заради својата невера со која што изневери и заради гревовите што ги направил, ќе умре.

Хабакук: 2:4 Ете: на горделивиот, душата не му е праведна, а праведникот ќе живее преку својата вера.

Римјаните: 1:17 Зашто во него се открива Божјата правда, од вера во вера, како што е напишано: „Праведникот ќе живее од верата.”

Галатјани: 3:11 А дека никој не е оправдан пред Бога преку Законот, јасно е, зашто „праведникот ќе живее од верата.”.
.
..
Праведноста не се мери со верата - претпоставката дали постои или не Бог туку :

Исаија: 14:12 Како падна од небото Деницо (Бивш Светлоносецу - Ѓаволу Сатано), сине Зорин? Како ли си симнат на земјата ти, Угнетувачу - Онеравдувачу на народите?

Матеј: 20:25 А Исус ги повика и рече: „Знаете дека владетелите на народите господарат над нив и дека големците- Капиталистите ги угнетуваат.

Јаков: 2:6 А вие го презревте сиромавиот! Не се ли богатите - Капиталистите тие, кои ве Угнетуваат и ве влечат по судилиштата?

Лука: 5:32 Не дојдов да ги повикам праведните, туку грешниците на покајание.”

Дела Ап.: 24:15 и дека се надевам во Бога, како и овие сами, дека ќе има воскресение на праведните и неправедните.

Комунистите и Анархистите ги имаа истите заложби Дух - идеал за АнтиУгнетувачко Општество со екстремно висока општествена Свест.
Комунистите и Анархистите се Праведници и тие живееја по вера- убедување за Праведно Општество
.

а религиите што ?
тие се слуги на капиталистите и капиталистичката држава !
nie mozeme do utre vaka da sporime bratce, no pogrsno gi razbiras i tolkuvas rabotite, pozdrav do tebe :salut:

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Ајде ти Г-ца Љубов со твојот просветлен ум, кој ги знае сите тјани на светов, објасними научно со примери и експериметни, како тоа Бог го создал светот, на кој начин со кои методи? како сме настанале ние, како не создал, дај некакви докази научни археолошки, докази со обзервација, за тоа суштество кое создало све и кое е одговорно за се, кое само вие верниците го знаете од пуста верба?

Како тоа китовите имаат закржлавени нозе, а исто и змиите?
Зашто шимпанзото и човекот имаат 98% посто исти гени?
Зашто птиците настанале од диносауруси?
Зашто 95% од видовите што некогаш живееле на земјава се изумрени?
Зашто пред 65 милиони години паднала комета од која изумреле диносаурусите?
Зашто изумреле диносаурусите зашто господ не им дозволил да преживеат?
Зашто имаме позадинска микробранова радијација остаток од биг бенгот?
Зашто за 300милиони години од сеа нашата галаксија ќе се судри со галасијата Андромеда и ке одитеме у курац?
Зашто за 5 милијарди години нашето сонце ќе згасне, што сака со ова господ да напраи?
Зашто во средината на нашата галасија има супер масивна црна дупка која со тек на време ќе ја голтне цела галаксија?
Зашто господ и на кој начин создал квазари најстрашните вселенски тела?
Зашто земјата е стара 4.5 милијарди години а не 5000 според библијата?
Зашто господ оставил во земјата фосили, од астралопитекус, хомо еректус и други примати слични на човекот зашто тие сега не се живи?
Зашто христијаснкиот бог е правиот, а не Зевс, Хорус, Јупитер, Кришна, Тор, Амон Ра?
Ајде ти објасни со докази како тоа бог го створил првиот атом, и кажими од каде ги влечеш сознанијата, само не ми кажувај дека знаеш длабоко внатре во себе од верба и дека ја гледаш светлината?
Кој го створил бог? Ако постоел од секогаш од каде знаеш? Од кај си толку сигурна?
Ричар Докинс вика дека хомо сапиенсот се појавил пред 150.000 до 250.000 илјади години овој податок е базиран на научни истражувања, Зашто на господ му текнало да прати месија пред 2000 години, зашто баш тогаш?

Еве ти некопку прашања да размислуваш, можеби ќе ти ги тргнат оковите на религијата...
Де де па се запалиле овие атеистиве а одговор не ми дале? кај е одговорот? го немате па и не очекував ништо повеке ... хм...ти го надминуваш процентот со шимпанзото веројатно си 100 % :pos2: Ако ги сакаш одговорите на прашањата еднаш во животот отвори библија можеби ке ти стани јасно .... Божја волја... затоа се вика вера за да не мора да докажувам ништо зошто си создаден така да твојот мозок не може да го укапира постоењето и битувањето на бог или се сметаш за семокен ? хаха... а за одредени прашања како болтуваните јави се во биро за информации и побарај го бројот на господ само се сомневам дека си достоен да ти го прифати повикот...за атеистите бог ке биде недостапен... Јас те прашав едно општо суштинско прашање на кое атеистите колку и да ја тупат главата немаат одговор....
Бог е правиот и е еден во монотеистичките религии зошто Зевс Венера... биле обични смртници со особини на богови... http://www.sekojstudent.com/a/dalipostoi101.html
прочитај на линкот несо мозе ке ти стане јасно...

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
ДАЈ КОНТРА АРГУМЕНТ ИЛИ НЕМАШ ПА БЕГАШ !

тоа ќе да е ,,,, бегаш !

у шах - мат позиција си !

ајт поздрав и од мене !
ne e toa brat, tuku koga kumunnistite ziveele po vera?, koga tie svesteno lice nesakaa da vidat,
imalo pravednisi i pred hrista boga ,no veruvale vo bibliskiot bog , a anarhistite , kumunistite ne, tie iako cinele dobro, to a bilo materalizam marksizam,tie ne veruvale vo boga i tuka nema argumenti bilo kakvi da se dadat ,vo bilijata ne pisuva za niv deka tie bas se toa za niv znaci, mozi i za drugarot tito pisuva, pa najdi nekoj citat za nego, grseska tie seto toa

Daniel-PrIx

cAiR-cRew
Член од
14 јули 2008
Мислења
80
Поени од реакции
2
Јас верувам во она што го гледам, она што ме опкружува секој дневно.
1.Dali disis?
2.Sto disis?
3.Dali go gledas toa sto go disis?

Momak bas me interesira so ke odgovoris na ova???
A posle prasanjava ke sfatis deka gospod postoi!!!

Како што рекол Исус - треба да го сакаш и својот непријател; да не му замераш на раската у окото на брат ти, него да си ја погледнеш гредата во своето око прво.
Short1? Isus isto taka rekol : ako nekoj ti udri samar na desniot obraz ,svrtimu go i leviot taka?
Ti sto bi napravil???

Ja iskreno bi go tepal dur ne pocne krv da pluka :S :tapp:

Crki

Agnostic 6.9
Член од
1 март 2009
Мислења
143
Поени од реакции
2
Де де па се запалиле овие атеистиве а одговор не ми дале? кај е одговорот? го немате па и не очекував ништо повеке ... хм...ти го надминуваш процентот со шимпанзото веројатно си 100 % :pos2: Ако ги сакаш одговорите на прашањата еднаш во животот отвори библија можеби ке ти стани јасно .... Божја волја... затоа се вика вера за да не мора да докажувам ништо зошто си создаден така да твојот мозок не може да го укапира постоењето и битувањето на бог или се сметаш за семокен ? хаха... а за одредени прашања како болтуваните јави се во биро за информации и побарај го бројот на господ само се сомневам дека си достоен да ти го прифати повикот...за атеистите бог ке биде недостапен... Јас те прашав едно општо суштинско прашање на кое атеистите колку и да ја тупат главата немаат одговор....
Бог е правиот и е еден во монотеистичките религии зошто Зевс Венера... биле обични смртници со особини на богови... http://www.sekojstudent.com/a/dalipostoi101.html
прочитај на линкот несо мозе ке ти стане јасно...
Ајде г-ца љубов одговори ми бар на едно прашање од горенаведените со помош на библијата? молим теееее
Зевс не бил обичен смртник, грешка да не си нешто....
А ова секој студент точка ком, го гледам шета по интернетов на сите страни, ете како се перат мозоци на луѓе а воедно и пари, кој ги финансира само тоа ме инетересира....земи прочитај некоја книга, а не глупости финансирани од некоја религиозна организација..

kako prvo razmisli so svoja glava a ne so usta,bog se sozdade i nego nikoj nego sozdade ,sozdatel e bog koj ne zivee vo vremeto i prostorot , kako vtoro ti toa sto go kazuvas go veruvas deka e taka,no ne e taka, sepak toa e vera materjalizam, blazeni se onie koi poveruvale bez da go vidat boga , ima luge sto bile blisku do smrtta i se spasile, objasni go toa, berovo 1996 godina padna topce nebesno vo berovo koga bese den za post a lugeto go pomestija denot bese 28 avgust, lugeto svedoci se za toj nastan ,toa bese bozja sila ,postojat luge koi raskazuvaat za boga za angeli vidoviti luge,mnogu naucnici koi bile protiv boga zabegale, pricinata na seto postoene e boga sto se on sozdade da zivee ,amin slava na boga
хахахахах да де и ванземаљци у кратово слетааа хаахах
пинг понг топче да не беше
Знаеш дека Ахил никој не можел да го убие, освен у пета?
Знаеш дела Херкулес бил бесмртен?
Ова грешки се или?

1.Dali disis?
2.Sto disis?
3.Dali go gledas toa sto go disis?

Momak bas me interesira so ke odgovoris na ova???
A posle prasanjava ke sfatis deka gospod postoi!!!
1. Се разбира дека дише чоекот
2. Кислород, азот, водорот = Воздух
3. Нормално не, и јас не можам да ја видам црната дупка во центарот на нашата галаксија меѓутоа ХАБЛ може

и доста со вакви недораснати аргументи

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ајде ти Г-ца Љубов со твојот просветлен ум, кој ги знае сите тјани на светов, објасними научно со примери и експериметни, како тоа Бог го создал светот, на кој начин со кои методи? како сме настанале ние, како не создал, дај некакви докази научни археолошки, докази со обзервација, за тоа суштество кое создало све и кое е одговорно за се, кое само вие верниците го знаете од пуста верба?

Како тоа китовите имаат закржлавени нозе, а исто и змиите?
Зашто шимпанзото и човекот имаат 98% посто исти гени?
Зашто птиците настанале од диносауруси?
Зашто 95% од видовите што некогаш живееле на земјава се изумрени?
Зашто пред 65 милиони години паднала комета од која изумреле диносаурусите?
Зашто изумреле диносаурусите зашто господ не им дозволил да преживеат?
Зашто имаме позадинска микробранова радијација остаток од биг бенгот?
Зашто за 300милиони години од сеа нашата галаксија ќе се судри со галасијата Андромеда и ке одитеме у курац?
Зашто за 5 милијарди години нашето сонце ќе згасне, што сака со ова господ да напраи?
Зашто во средината на нашата галасија има супер масивна црна дупка која со тек на време ќе ја голтне цела галаксија?
Зашто господ и на кој начин создал квазари најстрашните вселенски тела?
Зашто земјата е стара 4.5 милијарди години а не 5000 според библијата?
Зашто господ оставил во земјата фосили, од астралопитекус, хомо еректус и други примати слични на човекот зашто тие сега не се живи?
Зашто христијаснкиот бог е правиот, а не Зевс, Хорус, Јупитер, Кришна, Тор, Амон Ра?
Ајде ти објасни со докази како тоа бог го створил првиот атом, и кажими од каде ги влечеш сознанијата, само не ми кажувај дека знаеш длабоко внатре во себе од верба и дека ја гледаш светлината?
Кој го створил бог? Ако постоел од секогаш од каде знаеш? Од кај си толку сигурна?
Ричар Докинс вика дека хомо сапиенсот се појавил пред 150.000 до 250.000 илјади години овој податок е базиран на научни истражувања, Зашто на господ му текнало да прати месија пред 2000 години, зашто баш тогаш?

Еве ти некопку прашања да размислуваш, можеби ќе ти ги тргнат оковите на религијата...
А што ти би одговорил на од тебе поставените прашања? „Копи-пејст„ од некој научно-содржаен сајт? Или можеби имаш некое твое толкување на работите од прашањата? Живо ме „занима„...

Crki

Agnostic 6.9
Член од
1 март 2009
Мислења
143
Поени од реакции
2
Па зшто јас нормално не сум биолог или астрофизичар него сум правник, ќе читам книги од дејци во ти области што вршеле истражувања што добиле нобелови награди.....јааааааооооо куку леле хахахахах размисли пред да напишеш нешто!!?!?

А ти како ги толкуваш работите мене живо ме ЗАНИМА хахахахах

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Па зшто јас нормално не сум биолог или астрофизичар него сум правник, ќе читам книги од дејци во ти области што вршеле истражувања што добиле нобелови награди.....јааааааооооо куку леле хахахахах размисли пред да напишеш нешто!!?!?

Ќе ти одговори со три збора

„Господ така сакал’’:pos2::pos2::pos2:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Твојот пост НЕ Е одговор на моето прашање, туку ВАДЕЊЕ ОД НЕБРАНО, разбираш. Како што можеш само да поставуваш прашања, па така биди шизик и дај некој можен одговор на истите.

Ќе ти одговори со три збора

„Господ така сакал’’:pos2::pos2::pos2:
Мислам дека ќе те биде....:pos2:. Еден убав ден, а може и порано.

Kajgana Shop

На врв Bottom