tolkuvas bez vrska nesto koe nema smisla, a podole pisuva od istata glava koja citiras , 10;16 i ke bidam nivni bog a tie moj narod. evrei 8; 11 i nieden nema da go uci svojot blizen i nieden bratt svoj poznaj go gospoda,zasto site od mal do golem ke me znaat ,zar kumunistite bile vernici na boga i anarhistite bez motivacija na boga , a ovde jasno kazuva deka tie ke bidat bozji narod a sam bog nivni bog. i deka site ke go poznavaat boga, koga citiras nesto citiraj go kraj a ne ona koe ni sam ne go znaes , kako protestantizmot sto tolkuva pogresno. pozz
абе човек ти ептен дибидус везе немаш !
Лука:
5:32 Не дојдов да ги повикам Праведните, туку грешниците на покајание.”--вели Исус
Праведни си постоеле и кога бил Исус и пред него
кога дошол пред 2000 год тие Правени неверувале во Исус нитуво Бог
еве дека ги имало и пред Исус
Езекиел: 3:21 Ако ти го опоменеш праведникот да не греши, и тој навистина прекрати да греши, ќе живее, зашто ја прифати опомената, а ти ќе го спасиш својот живот.”
18:24 Ако ли праведникот се одврати од својата праведност и почне да прави неправда и сите гадости што ги работи безбожникот - дали ќе живее? Сите праведни дела што ги правел ќе бидат заборавени, а заради својата невера со која што изневери и заради гревовите што ги направил, ќе умре.
Хабакук: 2:4 Ете: на горделивиот, душата не му е праведна, а праведникот ќе живее преку својата вера.
Римјаните: 1:17 Зашто во него се открива Божјата правда, од вера во вера, како што е напишано: „Праведникот ќе живее од верата.”
Галатјани: 3:11 А дека никој не е оправдан пред Бога преку Законот, јасно е, зашто „праведникот ќе живее од верата.”.
.
..
Праведноста не се мери со верата - претпоставката дали постои или не Бог туку :
Исаија: 14:12 Како падна од небото Деницо (Бивш Светлоносецу - Ѓаволу Сатано), сине Зорин? Како ли си симнат на земјата ти, Угнетувачу - Онеравдувачу на народите?
Матеј: 20:25 А Исус ги повика и рече: „Знаете дека владетелите на народите господарат над нив и дека големците- Капиталистите ги угнетуваат.
Јаков: 2:6 А вие го презревте сиромавиот! Не се ли богатите - Капиталистите тие, кои ве Угнетуваат и ве влечат по судилиштата?
Лука: 5:32 Не дојдов да ги повикам праведните, туку грешниците на покајание.”
Дела Ап.: 24:15 и дека се надевам во Бога, како и овие сами, дека ќе има воскресение на праведните и неправедните.
Комунистите и Анархистите ги имаа истите заложби Дух - идеал за АнтиУгнетувачко Општество со екстремно висока општествена Свест.
Комунистите и Анархистите се Праведници и тие живееја по вера- убедување за Праведно Општество
.
а религиите што ?
тие се слуги на капиталистите и капиталистичката држава !