Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Da, no omrazata ja maslo od sekogas a antihristos doprva. Zosto Kain go ubil Avel?

Член од
4 мај 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Сфаќам многу убаво јас, само ти што имаш внатрешен проблем, наместо проблемот, напаѓаш се’ друго.
Ja bi se slozil so Fantom !!! stvarno nezz so ti teknalo da pisuvas repliki t.e nezz so ti teknalo da se glupiras.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Sepak sekoj ima pravo da si go napise svoeto mislevne.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
druze do nekade si vo pravo,jas licno sum totalno neutralist ednostavno ne si go postavuvam prasanjeto postoi ili ne.religijata e nesto sto sozdava red vo covestvoto, da taka e.no antixristizmot ne e prviot znak za krajot na svetot
OMRAZATA E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
omrazata e prviot znak i glavniot faktor sto ke go unisti ovoj svet
(spored moe mislenje)
Isus : tie ke me mrazat mene, ke ve mrazat i vas ...
Isus : tie ke me osudat mene, ke ve osudat i vas ....

Што повеќе да се коментира.. кога одамна све е јасно, дека на овој свет работите идат во надолна линија, не нагорна

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Taka e Dokolku Hristos, pa i onie pred nego gi zapazea i nasite ke gi zapazat.

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Не се плашете, луѓе, нека не ви е чудно што секојднево се повеќе и повеќе има атеисти,
Има еден дел во библијата,вели ке се појават мн, антихристи, ке шират богохулење, тоа се првите знаци за крај на овој свет
Во светската популација од 6,6 милијарди жители околу третина се Христијани, односно 2,2 милијарди.
Од Христијаните, православни се 10-20 проценти (220-400 милиони).

Во зависност од толкувањата излегува дека 4,4 до 6,2 милијарди луѓе на планетава се антихристи. Па кај ќе ги собере сите во пеколот.

Член од
26 април 2007
Мислења
73
Поени од реакции
3
Haha koj pekol,aj ve molam.
Neli e malce cudno so ima povekje religii i site se slicni edna na druga
pffff:icon_conf

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Во зависност од толкувањата излегува дека 4,4 до 6,2 милијарди луѓе на планетава се антихристи. Па кај ќе ги собере сите во пеколот.
Сеа ќе ти објаснат и дека имало место у пеколот,да не се сеќираш.
Haha koj pekol,aj ve molam.
Neli e malce cudno so ima povekje religii i site se slicni edna na druga
pffff:icon_conf
Веќе подолго време го поставуам воа прашање,еве ќе ти кажам:
Очигледно не им е уопште чудно,туку ич ама не ги интересира,туку се убедени дека нивната религија е онаа вистинската.
Затоа еве ти еден совет:
Поштеди се и не се замарај,и да ги дадеш сите можни докази на светот дека нешто е труло во религијата,нема да ти веруваат иако немаат контра аргумент за ниеден од нив.
Taka e Dokolku Hristos, pa i onie pred nego gi zapazea i nasite ke gi zapazat
.Ја сеа треба ли да почнам да се распраам оти ми серете у тема за атеисти,како шо вие праите на вашите теми?
Sepak sekoj ima pravo da si go napise svoeto mislevne.
Многу е точно ова.Послушај го.
И научи да пишуеш ко шо треба,стварно не се разбира.Не ти го кажуам воа за да те навредам или нешто слично,туку,озбилно не е разбирливо.
Конечно искрен одговор.
Знам , не верувате зашто не ни сакате, не сакате да живеете таков живот. Да одите во црква, да постите, да се молите. Тоа е вистинската причина не морате да пишувате толкави реферати зашто е подобро да си атеист, само бидете искрени, немате сила за таков живот.:smir:
Не биди смешен.
А шо,ако ти живееш таков живот,демек си посилен нешто од нас?Имаш поголема волја?
Значи докажуваш нешто со тоа.Си го докажуваш тоа нешто на себеси,а не го правиш во чест на Бога.
Бараш искрено да ти кажеме зошто не веруваме?
Не верувам,пошто неможам да верувам дека нешто,кое е толку очигледно дека е измислено за да одржува контрола меѓу масите,да ги води нивните животи по пат кој не го одбираат они туку им е наметнат,кое предизвикало повеќе смрт од ебаната СИДА,е реално.На крај,после толку молитви,ако навистина постоеше свесно омнипотентно суштество кое ја има ултимативната моќ,ке направеше нешто за светот да биде подобар.
Верувам дека постои енергија,која се наоѓа во сите нас,реагира во согласност со нашите избори,интеракции и условите во кои живееме и со тоа не носи низ еден пат.Нормално дека тој линијата на тој пат не зависи само од нас,бидејќи сме социјални суштества,но сепак,ултимативно,главните избори во животот ги правиме лично ние.Не не искушува никој и ништо и можеме да одбереме што сакаме,без разлика дали околината на тој избор гледа позитивно или негативно,бидејќи тоа е релативно.Тоа што за еден е добро,за друг е лошо.
На крај,самиот факт дека се е релативно(кој не го измислив јас,туку ако го разгледате светот околу вас,ќе видите дека е многу точен),ја фрла во корпа идејата за една апсолутна вистина,која влегува исто во сите очи и уши и сите ја прифаќаат идентично.
Ако навистина постоеше такво нешто,ќе имаше само една религија.
Постоењето на мал милион религии,го дефинира нејзиното вистинско лице:
-Само уште еден елемент во човечкото општество,кој по својата релативност воопшто не се разликува од останатите(како политика или слично).
Ете затоа не верувам.Сеа ти стана јасно или уште сакаш?
Пошто можам уште.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Член од
7 февруари 2007
Мислења
227
Поени од реакции
0
Ти до сега си видел студ?
Си видел топлина?
И тоа го немаш видено па кажи ми дека не постои!
Не треба нешто да се види за да се верува!

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Си видел топлина?
Ти си го почуствувал Исус? Како? Опиши го чуството? Што направи за до почуствуваш?

Од друга страна нормално е да се чуствува топлина и студ.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Си видел топлина?
Извини за навредата , али глуп ли си ?

Студот се осеќа , топлината се осеќа .Воздухот го гледаш ? Тоа не значи дека постои .Ова си се смешни примери за да ја оправдате вербата во Исус и другите богови ( различни религии ) ...
Пробајте со други примери , овие не палат ..

И повторно извини за навредата :smir:

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
НЕ бидите смешни ЗАТОА И СЕ ВИКА ВЕРА за да веруваш у нешто над природно да веруваш во Бога .... иначе нема да биде вера.

Член од
7 февруари 2007
Мислења
227
Поени од реакции
0
Ти си го почуствувал Исус? Како? Опиши го чуството? Што направи за до почуствуваш?

Од друга страна нормално е да се чуствува топлина и студ.
Чувството е такво кога си сам а знаеш дека не си

Извини за навредата , али глуп ли си ?

Студот се осеќа , топлината се осеќа .Воздухот го гледаш ? Тоа не значи дека постои .Ова си се смешни примери за да ја оправдате вербата во Исус и другите богови ( различни религии ) ...
Пробајте со други примери , овие не палат ..

И повторно извини за навредата :smir:
Значи топлина осеќаш, студ исто а не осеќаш дека постои Бог. Ниту едно од овие 3 не ги гледаш само разликава е во топлина и студ веруваш а во Бог не :pos: многу си смешен
п.с. со ништо не те невредив за да ме навредуваш. Немам ништо против твоето неверување но сепак сме тука да полемизираме и да ги кажуваме нашите мислења. БИДИ ФЕР
Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom