помислив дека ке го кажеш тоа ... али не мислат сите така :smir:затоа што Бог е љубов!
за ова погоре мислев :smir:прво ако те навреди тоа празен атеист(што за мене нема никаков др епитет што стои до атеис)извини!
сега за црквата не коментирам...знам дека има многу нечисти ствари(и тие се луѓе грешници како нас)и така да кога одам во црква не се поклонувам на попот,владиката,папата или незнам кој..се поклонувам на Бога!...еден член на форумот еднаш напиша...секое срце е своја црква(или така слично)....Бог е многу повеќе од зидовите на црквата и од поповите...сепак и јас и ти и сите што читаат знаат дека колку и да се збори на темава и на слична на неа секогаш ќе останат таквите кои веруваат и таквите кои не веруваат!!секој си го почитува просторот :smir:
атеист значи да не веруваш во ништо не само во бог!незнам како само си ги сакаат партнерите и фамилијата кога не веруваат во љубовта!И тоа е мое мислење...мое чувствување на стварите...како што реков погоре....секогаш ќе останеме поделени...!!:smir:
Личи, тој има план за сите! Барем така ние христијаните веруваме.Mozebi, ama kaj mnogu lugje potfrlil.... ne lici na nego
Бог е љубов?Со самото тоа Бог сите ги сака подеднакво како свои деца,нели?Бидејќи љубовта како појава не смее да дели.Тогаш која е таа љубов во која секој ден умираат деца?Сообраќајки,глад,жед,смрт,смрт,смрт...тоа за мене е чин на суровост и незаинтересираност.Ако љубовта почна да доаѓа во нова,еволуирана форма зад маската на смртта,ок.Ама да не навлегуваме во тоа дека има смисла во целава приказна и дека мали сме за да ја видиме убавината на неговите дела.Јас гледам смрт исто колку што гледам љубов.Зар и Бог практикува "Ариевска љубов"?затоа што Бог е љубов!
Не се мачи, затоа што на овој пост ќе добиеш одговор дека Бог има таков план. На било кое прашање, што по мое мислење е само common sense, се добива одговор дека Бог така сакал, така решил итн......Бог е љубов?Со самото тоа Бог сите ги сака подеднакво како свои деца,нели?Бидејќи љубовта како појава не смее да дели.Тогаш која е таа љубов во која секој ден умираат деца?Сообраќајки,глад,жед,смрт,смрт,смрт...тоа за мене е чин на суровост и незаинтересираност.Ако љубовта почна да доаѓа во нова,еволуирана форма зад маската на смртта,ок.Ама да не навлегуваме во тоа дека има смисла во целава приказна и дека мали сме за да ја видиме убавината на неговите дела.Јас гледам смрт исто колку што гледам љубов.Зар и Бог практикува "Ариевска љубов"?
[B напиша:}I{BuTtErFlY[/B]] атеист значи да не веруваш во ништо не само во бог!незнам како само си ги сакаат партнерите и фамилијата кога не веруваат во љубовта!