spored moite teorii,bog ( spored mene bog e sustestvo ili nesto slicno,koe ima golema inteligencija,go napravil zivotot,napravil nekoja nova forma na zivot,razlicna od negovata,i go napravil procesot narecen evulucija ) vo ovoj moment ne postoi,no toa ne znaci deka nikogas ne postoel.Mora nekoj/nesto da gi napravil i univerzumot i zivotot i evulucijata,site znaeme deka e taka.
Spored mene,ako nekoj gi povrze rabotite kako mene,ke sfati deka i naukata i religijata se vo pravo,t.e. nivnite teorii za nastanokot na covekot se tocni:
naukata veli deka covekot nastanal od majmun,no dosega jas nikade nemam procitano kako naukata go objasnuva nastanuvanjeto na majmunot,site znaeme deka nekakva inteligencija go sozdala zivotot i evulucijata.
Religijata veli deka covekot go sozdal gospod bog,no ne kazuva kako,a se protivi na tvrdenjeto na naukata,deka toj nastanal od majmun.A sto ako gospod go napravil majmunot i site negovi predci?ova znaci deka i gospod go sozdal covekot,ama preku majmunot i site negovi predci....
spored mene,jas sum vo pravo za sozdavanjeto na covekot,ama ne se gresni i teoriite na crkvata i naukata....