E што е де турбофолкот?

Soulscar

Uber macedonische
Член од
29 мај 2009
Мислења
154
Поени од реакции
8
Дечки гледајте го Ми нисмо Анџели 3 Рок енд Рол возврача ударац и се ќе ви се објасни.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
мало просветлување до сите. :pos:

D

DartWader

Гостин

Evo para snimi sine jednu plocu pravu

Da platis studio tata je prodo kravu

Budi ko Halid imas glasa u selu budi faca

Хахаххахаахха:baeh:

gooner

дежурен топџија
Член од
10 јуни 2008
Мислења
169
Поени од реакции
6
Дечки гледајте го Ми нисмо Анџели 3 Рок енд Рол возврача ударац и се ќе ви се објасни.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Чирс бро да си ми жив и здрав још 100 године.
еден збор ПАРОДИЈА!!!

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
турбо фолкот исто како и рокот, народната музика, металот, џез, катри, блуз, класика.. се свири барем во живо.. и е музика.. т.е уметност и жанр.. значи треба да си надарен, и да научиш да ја свириш т.е да имаш талент ... за разлика од трансот, рапот, техното.. што си нема врска т.е нема ни М од музика... :salut:

А

Ајсшутер

Гостин
турбо фолкот исто како и рокот, народната музика, металот, џез, катри, блуз, класика.. се свири барем во живо.. и е музика.. т.е уметност и жанр.. значи треба да си надарен, и да научиш да ја свириш т.е да имаш талент ... за разлика од трансот, рапот, техното.. што си нема врска т.е нема ни М од музика... :salut:
Текстовите на турбо фолк песниве ги прават луѓе со -20 интелегенција .. незнаат еден тест асален да напишат а пејачи се браво, не слушај турбо-фолк ако сакаш да умреш од природна смрт.

D

drle

Гостин
е срање со кое забавува рајата на балканот оти нема култура да можи да слуша друга музика.

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Текстовите на турбо фолк песниве ги прават луѓе со -20 интелегенција .. незнаат еден тест асален да напишат а пејачи се браво, не слушај турбо-фолк ако сакаш да умреш од природна смрт.

повеќето текстови во турбо фолк музиката се базирани на љубов.. значи љубовни текстови... мое мислење е дека нема ништо лошо во тие текстови. боље ќе слушам некоја балада од Цеца или Синан Сакиќ... неголи да го слушам Слаткар, или 50 цент...како тропа глупости за мали деца во неговите таканаречени ''песни'', или пак да го слушам Тиесто....
Јас мислам дека Турбо Фолкот и останатите жанрови. се ВКУС.. секој има право да слуша што сака, и никој неможе тоа да му забрани...
Така да оваа тема е отворена само за курчење од страна на ХАРД КОР ''музичарите'' и за препуцавање, за ништо друго.. неможеш ти или било кој друг да дојде и да ми каже НЕ СЛУШАЈ ова или не слушај она.. ќе слушам oнa што сакам едноставно.... поздрав... и стварно темава е крш невиден..

А

Ајсшутер

Гостин
повеќето текстови во турбо фолк музиката се базирани на љубов.. значи љубовни текстови... мое мислење е дека нема ништо лошо во тие текстови. боље ќе слушам некоја балада од Цеца или Синан Сакиќ... неголи да го слушам Слаткар, или 50 цент...како тропа глупости за мали деца во неговите таканаречени ''песни'', или пак да го слушам Тиесто....
Јас мислам дека Турбо Фолкот и останатите жанрови. се ВКУС.. секој има право да слуша што сака, и никој неможе тоа да му забрани...
Така да оваа тема е отворена само за курчење од страна на ХАРД КОР ''музичарите'' и за препуцавање, за ништо друго.. неможеш ти или било кој друг да дојде и да ми каже НЕ СЛУШАЈ ова или не слушај она.. ќе слушам oнa што сакам едноставно.... поздрав... и стварно темава е крш невиден..
Крш тема како и музикате, барем раперите оние нормално вистинските не стаклар или пекар имаат теми на кои прават текстови, турбофолкот е сра*е големо, ти пропадаш јер се опијаш и сл... вауу голема љубов има во текстовите, секој турбофолкер станал пејач да земе пари, а никој тоа не го работат од љубов тоа е вистината и кога веќе кажуваш немало право за кажување која музика да ја слушаш зошто прв почна да провоцираш демек рапот не бил музика, а 100 пати е подобар од турбо-ши*от.

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Крш тема како и музикате, барем раперите оние нормално вистинските не стаклар или пекар имаат теми на кои прават текстови, турбофолкот е сра*е големо, ти пропадаш јер се опијаш и сл... вауу голема љубов има во текстовите, секој турбофолкер станал пејач да земе пари, а никој тоа не го работат од љубов тоа е вистината и кога веќе кажуваш немало право за кажување која музика да ја слушаш зошто прв почна да провоцираш демек рапот не бил музика, а 100 пати е подобар од турбо-ши*от.

Оф леле.. добро вака ќе ти кажам сега за последен пат не мислам да се замарам и да тупам мозок за некој што неможе да свати еден мал совет.. сепак завршив Средно музичко и сега сум на музичка академија.. и да знаеш дека повеќе од тебе се разбирам во музиката....
"Секој турбофолкер станал пејач за да земе пари, а никој не го работи тоа од љубов''
Ако немал љубов према она што го правел немало да стане ни ТУРБОФОЛКЕР ако до толку ги потценуваш.. прво и основно.. РАПОТ НЕ Е МУЗИКА..... пошто во рапот нема 1 НАЈГЛАВНА РАБОТА ШТО МОРА ДА ЈА ИМА ВО СЕКОЈ ЖАНР НА МУЗИКА а тоа е ИМПРОВИЗАЦИЈА ИЛИ ИНТЕРПРЕТАЦИЈА.. Земи свири во живо рап.. па тогаш ќе можеш да кажеш дека е музика.. те читам што чоек си по зборењето.... ТУРБОШИТ ова она.. ти си еден обичен чоек НАВЛЕЗЕН во тој сељачки филм на раперите... као демек ХАРД КОР ФОР ЛАЈФ.. а утре ден ако покажеш некој квалитет ќе ти дојде 1 издавачка куќа ќе ти фрли 100 евра ќе заборавиш на све..
Затоа молим те не збори кога врска немаш во музиката барем.. терај си со тоа рапот твој може и ќе напраиш нешто во животот ко што напраил Фифти Цент или Еминем.. ај поздрав! :salut:

да се надоврзам извини...

Зошто само раперите, металците, рокерите се бунат против Турбо Фолкот?
Зошто нема некој Турбофолкер да дојде и да се буни против рапот и металот..
Едноставно не се замара.... ти ко рапер се сељачиш овде покажуваш зуби ко демек кој сум јас кој сум јас..... а турбофолкерот си ужива во кафана со девојки околу него.. си игра си се забавува.. си пие си јаде и едноставно не се замара за тебе или за некој друг ако јаде гомна против турбофолкот..
Не сваќате ни самите дека НИКОЈ НЕ ГО СЛУША И ТРПИ ОВА ВАШЕ јадење гомна против турбо фолкот.... едноставно си праите муабет меѓу себе... и се покажувате колку сте само најпаметни и кој погрда ствар ќе каже за турбо фолкот... немате цел со ова зборење.... едноставно НЕМАТЕ ЦЕЛ... идете до нигде и назад... смешни сте стварно.. никој не те тера тебе да слушаш турбо фолк.. ондак што јадеш трици против него ?.. слушај си она што ти лежи на срце.. не се замарај за остатокот

А

Ајсшутер

Гостин
Оф леле.. добро вака ќе ти кажам сега за последен пат не мислам да се замарам и да тупам мозок за некој што неможе да свати еден мал совет.. сепак завршив Средно музичко и сега сум на музичка академија.. и да знаеш дека повеќе од тебе се разбирам во музиката....
"Секој турбофолкер станал пејач за да земе пари, а никој не го работи тоа од љубов''
Ако немал љубов према она што го правел немало да стане ни ТУРБОФОЛКЕР ако до толку ги потценуваш.. прво и основно.. РАПОТ НЕ Е МУЗИКА..... пошто во рапот нема 1 НАЈГЛАВНА РАБОТА ШТО МОРА ДА ЈА ИМА ВО СЕКОЈ ЖАНР НА МУЗИКА а тоа е ИМПРОВИЗАЦИЈА ИЛИ ИНТЕРПРЕТАЦИЈА.. Земи свири во живо рап.. па тогаш ќе можеш да кажеш дека е музика.. те читам што чоек си по зборењето.... ТУРБОШИТ ова она.. ти си еден обичен чоек НАВЛЕЗЕН во тој сељачки филм на раперите... као демек ХАРД КОР ФОР ЛАЈФ.. а утре ден ако покажеш некој квалитет ќе ти дојде 1 издавачка куќа ќе ти фрли 100 евра ќе заборавиш на све..
Затоа молим те не збори кога врска немаш во музиката барем.. терај си со тоа рапот твој може и ќе напраиш нешто во животот ко што напраил Фифти Цент или Еминем.. ај поздрав! :salut:
Затоа никогаш ќе нема успешни турбо-фолкери само ќе се знаат во Бугарија, Србија, Македонија, Хрватска кои сеуште слушаат таква лоша музика. Направи споредба со раперите колку се познати и каде и направи со турбофолерите, или само турбо... знаете што е музика, браво ако е така. Вистинскиот рап се знае за што е почнат сигурно не биле љубовта кон парите, и јас нема да направам сигурно нешто во животот поврзано со музиката зошто не го сакам тоа, само кажувам дека најлошата музика е турбофолкот го слуша 95 посто сељачања и останатото е 50+ години.

Зошто само раперите, металците, рокерите се бунат против Турбо Фолкот?
Зошто нема некој Турбофолкер да дојде и да се буни против рапот и металот..
Извини ама прв почна во другата тема да зборуваш дека рапот бил музика а сега викаш дека турбофолкерите не се замарале и не се бунеле против рапот, првен пази што пишуваш во постовите оти самиот се негираш.

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Го кажав тоа од проста гледана точка..... Ајде јас се негирам самиот себеси, ако треба јас ќе испаднам целата будала од муабетов.. само примети.. еве нека ме нема мене.. погледни наоколу дали има некој турбофолкер што се замара за овие ваши препуцавања ?

исправи ме ако грешам ама мислам дека сум у право..

А

Ајсшутер

Гостин
Го кажав тоа од проста гледана точка..... Ајде јас се негирам самиот себеси, ако треба јас ќе испаднам целата будала од муабетов.. само примети.. еве нека ме нема мене.. погледни наоколу дали има некој турбофолкер што се замара за овие ваши препуцавања ?

исправи ме ако грешам ама мислам дека сум у право..
Има уште турбофолкери, ги нема, повеќе ќе најдеш во темата Изумрени/пред изумирање животни отколку тука во Музика и доста е веќе не ти „досаѓам“ во темава.

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Не бе, уште се живи.. само не ти се замараат на глупостите кои ги пишуваш.. едноставно си уживаат... а ти се замараш и тупиш мозок, јас се трудам да ти помогнам да не се замараш но ти стварно си влегол во тешка ситуација.. поздрав..

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.009
Поени од реакции
18.814
Текстовите у турбофолкот биле базирани на љубов :vozbud:, ја па повеќе имам впечаток дека се базирани на пет ракии у кафана и една певаљка што се крши на стол. Ама ако ништо друго мора да се признае дека се најискрени творечки форми, ги изразуваат најдлабоките инстинкти на човековата природа кои се кријат таму длабоко под дебелиот пласт на интелектуалниот лој. Едноставно нели, турбофолк текстовите претставуваат внатрешен бунт на сексуалноста против еготрипот и суетноста. Или кажано по нашки - "Поштовање је трајало кратко, јебали смо се слатко"

Kajgana Shop

На врв Bottom