S
smart ass
Гостин
Точно саладин Никола е во право-но делумнобидејќи сепак зависи клинички дијагностицирана депресија(средна,тешка) од Bad период:salut:
Мене делумно истото ми се случуваше до пред неколку дена... (викам делумно значи сличните симптоми). Прво најди некое хоби како не би мислела на тоа и гледај повеќето од времето да го поминеш во дружење (дали со другарки/и или родителите) и секогаш кога осеќаш дека ти се случува такво нешто јави се на некој и прошетај ... лек прва класа .)Под тешка дипресија сум...готово...не можам да спијам 4 недели...ако заспијам сонувам и незнам дали е вистина или сон..и се разбудувам на секој 1 и пол саат и сум уморна.сношти наеднаш ме фати страв еден...разговарав со моиве и ми викаат никако да не одам на психијатар пошто не ќе можи да ми помогне..а јас се чувстувам никако буквално..ништо не ме интересира,како изгубена сум,немам апетит,ме боли желудник,ми се гади...немам за ништо желба..ни за учење,ни за излегување..не можам да се концентрирам..и мислам дека никогаш ова нема да ми помине...пробувам со позитивни мисли..но никако...се чувстувам уморено,ненаспано,почна срцето силно да ми бие сабалјево ШТО ДА ПРАВАМ???Имам само 19 години и ова ми се случува...
Какво искуство имате вие со депресијата?колку време ве има држено?какви симптоми??
Под тешка дипресија сум...готово...не можам да спијам 4 недели...ако заспијам сонувам и незнам дали е вистина или сон..и се разбудувам на секој 1 и пол саат и сум уморна.сношти наеднаш ме фати страв еден...разговарав со моиве и ми викаат никако да не одам на психијатар пошто не ќе можи да ми помогне..а јас се чувстувам никако буквално..ништо не ме интересира,како изгубена сум,немам апетит,ме боли желудник,ми се гади...немам за ништо желба..ни за учење,ни за излегување..не можам да се концентрирам..и мислам дека никогаш ова нема да ми помине...пробувам со позитивни мисли..но никако...се чувстувам уморено,ненаспано,почна срцето силно да ми бие сабалјево ШТО ДА ПРАВАМ???Имам само 19 години и ова ми се случува...
Какво искуство имате вие со депресијата?колку време ве има држено?какви симптоми??
sum imal slicno iskustvo i jas kako tvoeto treba vreme da pomine najdobar lek e da mislis na nesto drugo da setas povejke , ednostavno da si okupirana so rabota da vidis kolku ce ti se promeni zivotot na podobro, baska vo najubavite godini si mlada si celiot zivot e pred tebe. najdobar lek e razgovorot :helou:Под тешка дипресија сум...готово...не можам да спијам 4 недели...ако заспијам сонувам и незнам дали е вистина или сон..и се разбудувам на секој 1 и пол саат и сум уморна.сношти наеднаш ме фати страв еден...разговарав со моиве и ми викаат никако да не одам на психијатар пошто не ќе можи да ми помогне..а јас се чувстувам никако буквално..ништо не ме интересира,како изгубена сум,немам апетит,ме боли желудник,ми се гади...немам за ништо желба..ни за учење,ни за излегување..не можам да се концентрирам..и мислам дека никогаш ова нема да ми помине...пробувам со позитивни мисли..но никако...се чувстувам уморено,ненаспано,почна срцето силно да ми бие сабалјево ШТО ДА ПРАВАМ???Имам само 19 години и ова ми се случува...
koga bev na tvoj godini glavna preokupacija mi bese sportot :helou:, prvata devojka ja imav na 20 godini. sum imal i jas teski momenti vo zivotot ama se se prebroduva.I jas sum takva sega...znaci jas imam 17 i cesto pajgam vo melanholija,se budam placejki...sakam da pijam liksilium sekojden no moite ne mi dozvoluvaat
zaboraviv da ti kazam nikakvi lekarstva nema potreba da pies mlada si celiot zivot e pred tebe na site ne fajka kriza ama razumot e toj koj treba da te vodi , pozdrav i bidi si pozitivna :helou:I jas sum takva sega...znaci jas imam 17 i cesto pajgam vo melanholija,se budam placejki...sakam da pijam liksilium sekojden no moite ne mi dozvoluvaat
Можеби ќе звучи како излитен совет или како совет кој секојдневно го слушате, но ќе зборувам од сопствено искуство, затоа што сум го имал проблемов и знам како е.
така е кога си уморен само на перницата мислиш
Под тешка дипресија сум...готово...не можам да спијам 4 недели...ако заспијам сонувам и незнам дали е вистина или сон..и се разбудувам на секој 1 и пол саат и сум уморна.сношти наеднаш ме фати страв еден...разговарав со моиве и ми викаат никако да не одам на психијатар пошто не ќе можи да ми помогне..а јас се чувстувам никако буквално..ништо не ме интересира,како изгубена сум,немам апетит,ме боли желудник,ми се гади...немам за ништо желба..ни за учење,ни за излегување..не можам да се концентрирам..и мислам дека никогаш ова нема да ми помине...пробувам со позитивни мисли..но никако...се чувстувам уморено,ненаспано,почна срцето силно да ми бие сабалјево ШТО ДА ПРАВАМ???Имам само 19 години и ова ми се случува...
У јавност бејб, у јавност. Седевме во еден ресторан... :roll: :roll: :roll:
Брука!!!!
Komentatorka vidi ovaa tvoja misla e samo eden mal del od procesot na samokaznuvanje i javen fail koj normalno vodi do slednata dolga i vo izolacija od nadvoresnosta(se nadvor od mene) depresija-izbegnistvo i ziveenje poluzivot(pekol).Ne samo sto e probana i totalno neuspesna varijanta tuku znam kako zavrsuva i koga mi e preku ... od mene i svetot(zivotot) go pravam toa za da se kaznam sebesi i da se stavam vo nepodnosliva situacija.Koga sum fizicki aktiven(sport ili rekreacija intenzivna ili bar dovolna) mi se podobruva zdravjeto(generalno - iako gubam na koncentracija i psihicka mokj za rasuduvanje) i dobivam pokacuvanje na egoto i motivacijata e ama toa e samo pocetok na slednata katastrofa(dobro ispitana i vo praksa pokazano mnogupati-sekogas do sega).Togas e slednoto zafakjanje so se(ili bar nesto sustinski) zaostanato nezavrseno vo zivotot(inaku druga varijanta e da ne se zafakjam so problemite nereslivi ili koj mene mi se nereslivi ama toa isto taka ispitano i vo praksa provereno kako sto i vo predhodniot post napisav me vodi do obicno zaludno trosenje na samodoverbata nekoe vreme so jasen kraj - dobar dan tugooooo , na 2-3 5-6 godinaaa)Depresija???? samo pomislete kolku loshi raboti se sluchuvaat okolu vas , a vie ste daleku od toa....se shto vi treba e da se zapishete na nekoja fizichka aktivnost, aerobik, fitnes, plivanje...kade ke moze da se socijalizirate poveke i da ja ispraznete negativnata energija...u can do it