Ваши програми

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурен си дека не е фотошоп?
Уште одма приметив дека е фотошоп само ај викам да не се излетам прв да прокоментирам:) ама добро се приметува дека е шмрљано кај нулата за одозгора да се направи икс:vozbud:

Да да ќе седнам и ќе се замарам да работам во фото шоп
Специјално
:baeh:

Влеваш пробуваш како се игра една пробна и вторта тепаш за две
ако не ти се верува пити ги админите во колку сатот е пишан предходниот пост :pos2:
Зошто не ли ти се верува дека некој го може тоа
Заборавив вие сте супер програмери на .нет нема кај вас грешки

Ја осеќам нервозата но нема потреба

П.С
Jane примети пак братче јас сум чесен играч не играм со шифри play for fun

Викам да не сум грешка па да пробам уште еднаш

Брзината е ОК само првата игра малку е бавно и некогаш кога ќе се замисли

Могуче е, и мене ми успеа :smir: Новиот алгоритам не го тестирав многу, а и беше така порелаксирачки направен со повеќе пропусти. Али сепак не е баг, се тепа и вака на Икс по :wink:

Могуче е, и мене ми успеа :smir: Новиот алгоритам не го тестирав многу, а и беше така порелаксирачки направен со повеќе пропусти. Али сепак не е баг, се тепа и вака на Икс по :wink:

Исто ќе биде и на стариот

Инаку баг е пише по два поена во една игра . Добро де треба да си и играч абе ако не му попуштиш нема шанси да те победи

Еве една, мала, проста, ама за мене, ептен корисна програма, ја праев за мое задоволство и потреба, работена е во C# .NET и споредена со други програми на други деца на 15 години (јас имам 15години) мислам дека не е лоша.
Програмот е прост, корисен, и јасен.
Пробајте, и чекам некоја критика

Thunder Shutdown 1.1

Еве една, мала, проста, ама за мене, ептен корисна програма, ја праев за мое задоволство и потреба, работена е во C# .NET и споредена со други програми на други деца на 15 години (јас имам 15години) мислам дека не е лоша.
Програмот е прост, корисен, и јасен.
Пробајте, и чекам некоја критика

Thunder Shutdown 1.1

Ова ми симиња цел framework. А да го ставеше само .exe-то?
Во која верзија на C#.NET е правена? 2003, 2005 или 2008?

http://dimebt.googlepages.com/cdlist.html

Ова е мојата прва апликација направена во Java. Ја правев долго време, но со неа почнав да учам Java. Ми беше како основен пример.
Пример: денес прочитав за фајлови, и сега земам го пишам кодот кај што апликацијата се поврзва со фајлот. Мислам дека ме свативте :) Затоа кодот е ХАОС! :)

Па кажете шо мислите.

Не ти работит под линукс...
Не мојт да ја најдит датотеката
Ако планираш да продолжиш да ја развиваш програмава, види си го и ова: http://www.neodatis.org/
Мала, објектна база, ептен ке ти завршит работа.

Не ти работит под линукс...
Не мојт да ја најдит датотеката
Ако планираш да продолжиш да ја развиваш програмава, види си го и ова: http://www.neodatis.org/
Мала, објектна база, ептен ке ти завршит работа.

Не не планирам да ја завршам, ама и знам зошто не работи под Linux. Проблемот е нешто path-от до фајловите.

пр: ако ја стартуваш JVM од директориумот кај шо се наоѓа .jar фајлот, апликацијата ќе биди во ред. Ако се наога .jar во /home/dime/cdlist, прво пробај оди cd /home/dime/cdlist, па после java -jar ???.jar

Мислам дека така треба да работи :)

пр: ако ја стартуваш JVM од директориумот кај шо се наоѓа .jar фајлот, апликацијата ќе биди во ред. Ако се наога .jar во /home/dime/cdlist, прво пробај оди cd /home/dime/cdlist, па после java -jar ???.jar

Вака е ОК..
Програмава ти е супер!!!
Него, како земаш патека?
преку System.getProperty??
Пробај користи релативна патека
"dir/dir/file" и мислам немат да имат вакви проблеми.

Вака е ОК..
Програмава ти е супер!!!
Него, како земаш патека?
преку System.getProperty??
Пробај користи релативна патека
"dir/dir/file" и мислам немат да имат вакви проблеми.

користам релативна патека "dir/dir/file". Проблемот се решава со користење на Class.getPath... или така нешто :)

http://dimebt.googlepages.com/cdlist.html

Ова е мојата прва апликација направена во Java. Ја правев долго време, но со неа почнав да учам Java. Ми беше како основен пример.
Пример: денес прочитав за фајлови, и сега земам го пишам кодот кај што апликацијата се поврзва со фајлот. Мислам дека ме свативте :) Затоа кодот е ХАОС! :)

Па кажете шо мислите.
Вака, пред се добро сработено, со оглед што е јава и што да направиш саглам десктоп апликација во неа е некако мазохистичко.
Сепак, имам одредени критики кои се надевам ќе ги сфатиш добро.
1. Главниот прозорец изгледа ептен штуро само со тулбарот и листот. Додај статус и страничен панел. Може и некој treeview од левата страна за категории (дали по папките, типовите на податоци или најдобро - двете)
2. Не ти требало да се замараш со темите пошо најдобро што може да извади Јавата е ОС лук енд фил и оној оригиналниот „ептен јуниксашки стил“ (поздрав до алекс :) ). Наместо тоа, може да направиш некои кастомизации за изгледот: кои елементи да ги има, на листата кои колони и сл.
3. Кога идеш на пребарување, како да се вратам пак во главниот прозорец????
4. Бр. на чантЕ :)

совет плус: кога гледаш дека апликацијата е кратка и компактна и нема многу опции и команди кои би се нашле во мени, остави ја без него. Концентрирај се на добар интерфејс со тулбари горе, лево или десно а уште подобро и прозорец без рамка. мммм...

Ајде сега малце џомберски со занес: од 1 до 5 имаш 4.5ка.

Keep up the good work.

Кога ме потсетивте со Java-та.
Лани, семинарска по Компјутерски Архитектури на факс, симулатор на кеш меморија.
Еве скриншотови, за код и извршни ствари, кога ќе си ги потсредам сите работи на писито ќе направам масовен апдејт и на блог и на сајт. Отом потом.

cachesim000wo6.jpg

cachesim005ic1.jpg

cachesim006kl0.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom