SWEDEN
38ca ama nikoj ne verue
- Член од
- 16 февруари 2007
- Мислења
- 2.531
- Поени од реакции
- 34
Bravo be tonchi konecno eden konstruktiven predlog fala
BTW ja ne sum Trpe ne daj boze , posto sum ja od aristokratska familija nikogas ne mi ne trebalo da rabotam pa so simpatii gledam kon ostanatiot plebs i sakam da im pomognam so sovet
BTW ja ne sum Trpe ne daj boze , posto sum ja od aristokratska familija nikogas ne mi ne trebalo da rabotam pa so simpatii gledam kon ostanatiot plebs i sakam da im pomognam so sovet
SWEDEN, машко, шо те гледам чуден, тебе изглеа не ти се работи, само ти се мрчи по нетов.
Викаш Трпе има машински факс. И викаш Трпе сака да иде у странство да печали ко човек.
Од сите луѓе што ја посетиле Чешка иам слушано убаи зборови, почнувајќи од дедо ми којшто работеше пред 20 и кусур години како ѕидар 2-3 години па до еден другар камионџија којшто само има минувано низ Чешка.
Еве ти сајт преку кој мој колега до пред месец дена успеа да најде 2 работни места во Чешка со својата диплома од машински факс. Поминаа 2 месеца мислам од аплицирањето до добивањето на првата работа. А потоа откако веќе почна да средува документација за бирократските процедури најде уште една работа, во некое мало гратче за кое му е малку поедноставна таа бирократска процедура. Сепак колегата мој бифши се реши да ја истера до крај процедурата за првата работа што ја најде преку тој сајт. Деноиве мислам дека му беше закажано во амбасада. Така да за највеќе месец дена ќе замине за Чешка.
Значи ако веќе се има добра воља, и ако се труди да се направи нешто, тоа кога тогаш ќе се случи.