Бранко шитка багатела...

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
ВМРО-ДПМНЕ бара од претседателот Бранко Црвенковски да даде коментар за цената од 403 евра по квадрат по која вчера се продаде локацијата зад Рамстор на јавна лицитација, наспроти цената од 25 евра за квадрат на јавната продажба на локацијата на која е изграден Рамстор.

- Бараме коментар од Бранко Црвенковски, Владо Бучковски, Хари Костов и Радмила Шекеринска за цената од 403 евра по квадрат по која вчера се продаде локацијата зад Рамстор на јавна лицитација, наспроти цената од 25 евра за квадрат на јавната продажба на локацијата на која е изграден Рамстор - изјави Илија Димовски.

Бране, what's up? :uvo:

http://www.vest.com.mk/default.asp?id=126422&idg=6&idb=1916&rubrika=Makedonija

А Ефенди Коч, за местото кое го плати 22 милиона евра, ќе му испадне дека го коштало само 3...со тоа што по изградбата на катната гаража и деловниот објект, ќе продава за повеќе од 2000 евра по квадрат:nesvest:

Очигледно е дека се работи за мито и корупција. Што мислите, во светот не е така? Само таму што имаат доволен стандард за нормален живот и не ги ни интересира кој е претседател, премиер и.т.н.

Жално е тоа што народов се пали по вакви глупости, наместо да си ја брка работата. Политичариве наши, сегашни, минати и идни добро го имаат увидено тоа, па си играат мајтап со нас.

Zavisi...zavisi....kako gledas na problemot.....Branko moze samo frli ripce....a sega se zakaci KRAPCE :):)!!!

To se vika time value na parite.Dinarce denes ne e isto sto i vcera,utre pa sosem treto...

A BC da zel,mozi,ama po prvata god. od nivnoto bea bez nikakvi rezultati,ekonomski,taka da mozno e i dzabe da go dale,samo za da ima tro FDI.
Najdobro znae Evroasia Turcinot...

concrete, eve edna statija po tvoj merak.

Расправии за „Рамстор“
Претседателот Бранко Црвенковски да ја прокоментира продажбата на парцелата зад Трговскиот центар „Рамстор“ по цена од 403 евра за квадрат, побара вчера ВМРО-ДПМНЕ. Пратеникот Илија Домовски рече дека коментарот се бара поради одлуката на Владата на тогашниот премиер Црвенковски локацијата за ТЦ „Рамстор“ да се продаде по 25 евра по квадрат.

Кабинетот на Црвенковски одговори дека новата цена се должи токму на изградбата на трговскиот центар и заживувањето на целиот комплекс.

- И покрај сите сензационални најави и на актуелната и на сите претходни влади, „Рамстор“ е се' уште најголемата реализирана гринфилд-странска инвестиција. Изненадени сме, што и покрај тогашните критики од таа партија за изградба на овој трговски центар, со овој јавен повик е повторно одлучено таму да се гради трговски центар - наведуваат од кабинетот на Црвенковски.
Izvor

Zavisi...zavisi....kako gledas na problemot.....Branko moze samo frli ripce....a sega se zakaci KRAPCE :):)!!!

На тоа и се вади БЦ за цената на Рамстор. Ако навистина не зел пари од Коч ондак е ок, ама кога станува збор за БЦ некако добра воља за зголемени инвестиции без тоа тој од тоа да профитира материјално ми изгледа невозможно.

Vidi bre Bacillus gagous, BC me vadi od koza na cadro u vesnik koga ke go vidam , a kamo li ko prezident. Ama tuka nema ljutis dodeka e toa , jas si gi pocituvam instituciite na drzavata, ako ne nie KOJ???
E sea dali zel , dali ne zel, pojma nemam, edno vreme i Belgiskiot kral go fatija so racete vo medot......toa e karakteristika na sekogo poedinecno. Ama kako sto ti kazuva Itrica Pejo.....sekoja rabota vo svoe vreme...imalo momenti koga kilo sol=kilo zlato...pa vidi sega.
Glavno e da se ima dobri nameri..., a niv nekako najmalku gi ima. Mislis deka ova partiskive tepanici, podlizuvanja i lizenje cmarovi za gravcinja e????PARI SE BATKA VO PRASANJE...mnogu malku vistinski domoljubi ima...posebno kaj nas ..kade so godini taa karakteristika e NAJNASILNO ISKORENUVANA....

Vidi bre Bacillus gagous, BC me vadi od koza na cadro u vesnik koga ke go vidam , a kamo li ko prezident. Ama tuka nema ljutis dodeka e toa , jas si gi pocituvam instituciite na drzavata, ako ne nie KOJ???

Не бери гајле почитта кон институцијата Претседател на Р. Македонија никогаш не се ни изгубила кај мене.

Јасно е дека се се врати околу Денаросите ама некако да го усмериме тоа да се добиваат денароси на подолги патеки каде што и државата ќе профитира а и народот, а не само на кратки патеки со провизии од тендери и проневера на милионски суми.
А овие дибециве од сите партии да научат дека со поставуање на добра економија и не проневерување и провизии од тендери на долг рок пак ќе ги добијат парите и понатаму плус ќе собираат пари и ќе има пари и за нивните поколенија наместо да си ја сечат гранката. Знаеш најверојатно владее кај нив синдромот на ниска вредност, она од што страдаат необразуваните и улични роми, што се одсликува во тоа дај да џапнам колку можам без да ме приметат и сум завршил работа. Таквото однесување индицира на сиромашен необразуван човек.

.................................... дај да џапнам колку можам без да ме приметат и сум завршил работа. Таквото однесување индицира на сиромашен необразуван човек.

Eeeee...tuka si u centar na problemot.........bolesta ni se vika : PROSTOLJUDIE......

Кабинетот на Црвенковски одговори дека новата цена се должи токму на изградбата на трговскиот центар и заживувањето на целиот комплекс.
Кабинетот на Црвенковски нека не не дупи у мозок со вакви изјави за мали деца. Абе плац у Свирипичино или у најзафрлена Вукојебина да сакаш да купиш нема да можеш да најдеш толку ефтино, а не у сред Центар.

U moe selo ima za duplo poeftino, ama prashaj go Batistuta kako me nosel do patarina (do doma ima ushte nekoi 5-10 minuti vozenje) :)
Inaku sosema normalno e kabinetot na pretsedatelot da kazhuva sho saka.
Tonchie напиша:
concrete, eve edna statija po tvoj merak.

Абе дури не стане народот да отера се у п.м ќе не дупат од сите страни!!

Нека објасни Бране сега како Коч ќе си ги продава деловните простории за повеќе од 2 „бона“ по квадрат....Целокупен ќар од цели 19 000 000 Јурки!

Нека објасни Бране сега како Коч ќе си ги продава деловните простории за повеќе од 2 „бона“ по квадрат....Целокупен ќар од цели 19 000 000 Јурки!

A sto si mislese Koc pie mastilo????...i ke dojde da se ebava u nekoja vukojebina od ALTRUIZAM ???.....tragedija e kakvi moroni ovde funkcioniraat....... site komplet...bidejki samo mali moroni dopustaat veke 17 godini da gi vodat GOLEMI MORONI...:):)!!!

I da ne zaboravam: kupuvam min.2 Mariovski sela so se selskiot atar za prosecno po milion evra komad ...ponudi na PP...

Незнам дали пие мастило ама Јени знам дека сигурно пие...Коч е еден монструозно богат човек, а тоа може да го видите ако сте биле или одите во Турција...Кај и да се свртите, од шахтите на улиците до туна конзерви(буквално), пишува Koч и го има знакот со тоа овцата...Познавајќи го БЦ и неговата матна вода која му ја дава на народот да ја пие, зделката сигурно не била 25 евра...Односно, 25 евра за во буџет, а останатите од вистинската бројка, прљави хари, и бц заедно со компадрините си праеле едно тебе-едно мене...
koc.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom