Редовен секс

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Од една друга тема се отвори интересно прашање за дискусија...што подразбирате под редовен секс?Дали имате потреба од повеќекратно водење љубов во неделата?Како беше на почетокот на врската,како е сега на тоа поле?Дали проблемите и секојдневните притисоци директно влијаат на желбата за секс и дали се поклопува денот кога "двајцата ве боли глава"?
Off Topic
Прво, да разграничиме, classical fucking, или уште попознато како секс и водење љубов се различни работи.
Сексот е задоволување на потреите на телото, што најчест, во 95 % од случаите трае кратко, а водење љубов е внесување на сите емоции, искористување на цела страст, поточно уште еден начин на покажување на љубовта кон партнерот.

Назад на темата
Проблемите влијаат, не велам не, ама некогаш (читај: скоро секогаш), во име на задоволството, проблемите се тргаат на страна, па се посветува време на телесното задоволство. Искрено, за мене не постојат моменти кога "ме боли глава", туку само кога партнерката моја не е расположена за водење љубов. Но тоа не значи дека јас СЕКОГАШ сум расположен. Некогаш едноставно не ми е до тоа дојдено. Инаку не знам што подразбираш под редовен секс, но за мене, воење љубов се случува, да не претерам, СКОРО секој ден. Велам скоро, затоа што во последно време, многу ретко се гледаме со момичката моја, па така, страста, иако е тука е занемаерна. Инаку, во нормални услови (тоа значи расположение, потребна "оперма", во зависност од тоа дали е ден или ноќ, зашто ноќта според мене е подобра и поинтересно е :) ), може да се случува секој ден. Сепак, тоа задоволство не вреди да се замени со нешто друго, ако има услови.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
22
Поени од реакции
3
Колку често имате потреба од сексуални односи?

Значи целта на прашањето да утврдиме една стандардна бројка. Сакам да слушнам мислења од двата пола. Не би сакала да слушам мислења од типот ,, Јас можам секој ден,,. Значи не е поетата дали можете секој ден , туку колку навистина имате потреба и на колку време таа се јавува . А како временски период ке земе една недела. Па ајде да почнеме...

Член од
27 септември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
9
Па мислам дека 2-3 пати неделно е реална бројка барем за мене се друго е претерување и правење важен

Lev testis

Антички македонец
Член од
17 август 2009
Мислења
114
Поени од реакции
9
2 пати е мојата реална бројка, ама стресот и слободното време мењаат. Се случува помалку, има и повеќе :).

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Кога ќе ми се појваи желба, да можам да си ја исполнам.Дали тоа ќе биди 5 пати денот, или 1 во неделата.И зборувам генерално, не само за во врска.
Полесно ми е да кажам што е нередовен, па спротивното од тоа би бил редовен,ваљда. Нередовен е, пример еден месец суша, а мене ми се ебе ми се корни:toe:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Кога сум у врска, сакам секој ден да имам секс (плус/минус стрес и умор)...и не сметам дека тоа е пречесто, ниту дека треба да се дешава само у старт на везата.

Кога не сум у врска, ми треба некој визуелен стимул за да осетам потреба (као добар тип, секс сцени на филм and stuff).
Без тоа, не ми ни текнува на секс.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Абе и јас сакам редовен секс но за тоа си треба редовна плата.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Кога не сум у врска, ми треба некој визуелен стимул за да осетам потреба (као добар тип, секс сцени на филм and stuff).
Не сум добар тип али имам колекција на ДВД филмови со сцени....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.748
Поени од реакции
12.207
Значи целта на прашањето да утврдиме една стандардна бројка. Сакам да слушнам мислења од двата пола. Не би сакала да слушам мислења од типот ,, Јас можам секој ден,,. Значи не е поетата дали можете секој ден , туку колку навистина имате потреба и на колку време таа се јавува . А како временски период ке земе една недела. Па ајде да почнеме...
Да почнеме да броиме од денеска? :vozbud: Шала.

Мх, како може да се одреди кому колку му треба по број? Да бидам малку вулгарен, кога ќе му се дигне и кога ќе ја почеша...а ако зборам нормално...кога ќе се јави желба, тогаш. Ова е едно од нештата кои не можат да се избројат (хм, освен во семејство со деца, па може да се изброи колкупати мора да излезат "да идат во кино"). Исто како што не можеш да изброиш колкупати си помислила во текот на денот на лицето кое го сакаш.

Инаку може да се отвораат филозофии за зборовите секс и водење љубов, но сето тоа е едно исто, со иста крајна цел... а долготрајноста е индивидуална и не зависи од збор туку од многу други фактори.

Исто како што не е позната разликата кај зборовите возење и управување со моторно возило, едното има уметнички, а другото народњачки дојам :)

Член од
27 септември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
9
Епа мислам и прашањето и беше колку често ви се јавува потреба, значи реална желба , сеа може некогаш ке се погоди секој ден во неделата , ама тоа не е стандарна бројка, прашањето и мене ми е која е оптимална нормална бројка без претерување

Член од
28 март 2006
Мислења
17.748
Поени од реакции
12.207
Епа мислам и прашањето и беше колку често ви се јавува потреба, значи реална желба , сеа може некогаш ке се погоди секој ден во неделата , ама тоа не е стандарна бројка, прашањето и мене ми е која е оптимална нормална бројка без претерување
Без никакво претерување...кај мажот, хм. Кога ќе види згодна жена (што не значи потреба за секс токму со таа што ја има видено-само како дополнителен стимул), кога ќе стане наутро, кога ќе види добра водителка на тв, сосетката како пружа алишта, кога ќе помисли на ...нешто, кога си во автобус, кога идеш у продавница...Момент нема, не постои. Е сега, колку е тоа често...па е. Ако зема човек плус протеини :vozbud: и друга појачана исхрана...уште почесто. Пак велам, не може да се каже, освен да се проба некој ден да се изброи. Е сега, за броење... :smir:

Шала на страна, еве ти си најверојатно женско. Дали можеш да изброиш колкупати си помислила на момчето во текот на денот (ако ти делува премногу лично прашањето, се извинувам:smir:)? Не спомнувам секс, еве да споредиме со мисли кон/за саканата особа. Дали може да се детерминира број, почеток и крај на таа мисла...

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Не сум добар тип али имам колекција на ДВД филмови со сцени....
Барам пуканки (оние у microwave owen шо се спремаат) како и листа на реквизити, која подоцна ќе ти ја доставам.

Ако помислување на секс, е исто што и потреба за секс, онда имаше некои статистички податоци (кои ме мрзи да ги барам) според кои испадна дека бројот на мисли поврзани со секс, е прилично голем.
Али, ваљда на темава се мисли за нешто малку поинтензиво од мисла шо ќе прелета низ глава, и многу бргу ќе испари.

Мада, сметам дека ни тоа не може да се измери. Луѓе сме, па знаеме да го компензираме/потиснуваме тој нагон.

Да бевме животни, многу поочигледно ќе беше колку иаме реално потреба од секс (баш сеа мачево мое пак е у фаза за парење, и неам сумња шо уствари сака сеа..али, кај човекот не е баш така)

Член од
27 септември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
9
Без никакво претерување...кај мажот, хм. Кога ќе види згодна жена (што не значи потреба за секс токму со таа што ја има видено-само како дополнителен стимул), кога ќе стане наутро, кога ќе види добра водителка на тв, сосетката како пружа алишта, кога ќе помисли на ...нешто, кога си во автобус, кога идеш у продавница...Момент нема, не постои. Е сега, колку е тоа често...па е. Ако зема човек плус протеини :vozbud: и друга појачана исхрана...уште почесто. Пак велам, не може да се каже, освен да се проба некој ден да се изброи. Е сега, за броење... :smir:

Шала на страна, еве ти си најверојатно женско. Дали можеш да изброиш колкупати си помислила на момчето во текот на денот (ако ти делува премногу лично прашањето, се извинувам:smir:)? Не спомнувам секс, еве да споредиме со мисли кон/за саканата особа. Дали може да се детерминира број, почеток и крај на таа мисла...

Па можеби повеке пати дневно помислувам на него ама тоа не ме тера веднаш на сексуален акт. Прашањето ми беше природно нагонски. Да не сборуваме дека кај мажите имаме и утринско нели да спомнувам , така да не значи дека секој ден треба.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.748
Поени од реакции
12.207
Па можеби повеке пати дневно помислувам на него ама тоа не ме тера веднаш на сексуален акт. Прашањето ми беше природно нагонски. Да не сборуваме дека кај мажите имаме и утринско нели да спомнувам , така да не значи дека секој ден треба.
Ммм, не ги споив во едно сексот и помислата за саканиот/саканата, пошто не е правило некого да сакаш за да се јави желба. Можда малку полошо го напишав тоа, понејасно за споредбата со мислите за момчето. Али еве Ада го објасни тоа што го мислев со броењето :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom