Фан Клуб: Германија

• Креатор на темата Креатор на темата staki
  • Време на започнување Време на започнување
Милер доброволно се откажа од бројот 13 и му го врати на Балак.

Иначе Јоги полека се вразумува, има намера да им даде шанса на Марко Реус(20), Марио Гетце(18), Матс Хамелс(21) и Бенедикт Ховедес(21) во овие квалификации, додека Троховски, Таски би биле извадени од составот.

http://www.bild.de/BILD/sport/fussb.../jogi-loew/ich-plane-mit-michael-ballack.html

Боби[Мкд];3764834 напиша:
Милер доброволно се откажа од бројот 13 и му го врати на Балак.

Иначе Јоги полека се вразумува, има намера да им даде шанса на Марко Реус(20), Марио Гетце(18), Матс Хамелс(21) и Бенедикт Ховедес(21) во овие квалификации, додека Троховски, Таски би биле извадени од составот.

http://www.bild.de/BILD/sport/fussb.../jogi-loew/ich-plane-mit-michael-ballack.html

Добро е ова за младиве да стекнат искуство и самодоверба за големи мечеви.

Добро е ова за младиве да стекнат искуство и самодоверба за големи мечеви.
Моментално левата бековска позиција е критична... Бадштубер, Јансен, Аого, Боатенг и Вестерман се имаат испробано на таа позиција и никој не импресионираше, факт е дека Германија нема класа лев бек.

--- надополнето ---

Сите други позиции are overload со таленти.

Денес Германија-Азербејџан. ДФБ реши овој натпревар да се игра во Келн.

Шо да кажам, очекувам десетка со кромид да им дадеме вечер. :)

Сакам да видам средина со бокс ту бокс играч и со дип плеј(без класичен ДМ), секако Швајни да биде одморен.

-Нојер-
-Лам-Мертесакер-Бадштубер-Вестерман-
-Крос-Кедира-
-Милер------------------------Подолски(Марин)
-Месут----------
---------------Клосе-

И пунење до максимум. :O

^ Многу назад си го ставил Кроос, ама пак во отсуство на Швајни и Балак нека игра и таму.

--- надополнето ---

Нојер:kesa::kesa:

--- надополнето ---

Рутинирано 6:1. Шо да биди фазла.:)
Чекориме сигурно кон Европското.

Нојер да ти ебам затуцаниот...

Инаку одлична игра во нападот, Озил и Полди заедно добро функционираа. Милер беше слаб, Бадштубер гол и асистенција.

Миро опасно му се приблужуе на Герд Милер, и неговиот рекорд на голови за Германија. Подолски докажа дека заслужуе место во првиот тим. И то. :) Јаки се. :)

Што направил Ноер бе? Некоја тешка тешка тешка глупост? ..јас излезена бев и не ја гледав (ама се вратив баш за Аргентина) :)

Што направил Ноер бе? Некоја тешка тешка тешка глупост? ..јас излезена бев и не ја гледав (ама се вратив баш за Аргентина) :)

никаква глупост не направил, повеќе личеше на несреќа и се случува, треба да бидеме среќни што се случило тоа баш со Азербејџан а не со Белгија или Турција

--- надополнето ---

Бадштубер беше многу добар :aplauz:

Инаку наредна Германија-Турција на "гости" во Берлин.

Берлин ја има најголемата турска заедница во Германија со 200.000 турци и уште 2.5 милиони живеат низ цела Германија, најповеќе во Келн и Хановер.

Ќе има шамата на овој натпревар, германската полиција и служби ќе ангаживаат 15.000 полицајци бидејќи илјадници турци ќе допатуваат во Берлин, се очекува над 400.000 барања за билети. Натпревар од огромен ризик.

Хидинк подгрева омраза со тоа што вика дека Месут треба да игра за Турција.

Едвај чекам. :)

На грешката на Ноер би му подзавидел и Симан :pos2:

никаква глупост не направил, повеќе личеше на несреќа и се случува, треба да бидеме среќни што се случило тоа баш со Азербејџан а не со Белгија или Турција

--- надополнето ---

Бадштубер беше многу добар :aplauz:

Вака-така, Нојер си прави такви киксови одвреме навреме, не му е ни прв, а сигурно ни последен пат да прими таков смешен гол. Но арно викаш, добро е што тоа беше вчера и при тој резултат, а не на некој значаен натпревар кога многу би зависело од таква грешка. За Бади и јас имам само пофални зборови за вчера.

А Фрос, се убив од барање видео со хајлајтс ама нема на јутуб.:(

Има highlights... јас таму гледав. Грешката на Ноер е од 4:50.

Има highlights... јас таму гледав. Грешката на Ноер е од 4:50.

Овој Ноер од секогаш ми идел на нерви...еве баш заради ваквите негови глупости.

--- надополнето ---

Вака-така, Нојер си прави такви киксови одвреме навреме, не му е ни прв, а сигурно ни последен пат да прими таков смешен гол. Но арно викаш, добро е што тоа беше вчера и при тој резултат, а не на некој значаен натпревар кога многу би зависело од таква грешка. За Бади и јас имам само пофални зборови за вчера.

А Фрос, се убив од барање видео со хајлајтс ама нема на јутуб.:(

Фала во секој случај.

http://www.goal.com/en/news/15/germ...der-lewis-holtby-chooses-germany-over-england

Луис Холтби, еден од најдобрите играчи годинава во бундеслига воедно и капитенот на Гер. u-21 репрезентација реши да игра за Германија и ја одби понудата на Англија, бидејќи неговиот татко има англиско потекло.

Зафркната одлука, додека во Англија веднаш ви влетал у прв состав оти е феноменален играч у Германија има да се бори со оооогромна конкуренција како Милер, Озил, Марин, Подолски, кој импресионираат годинава. Исто така Геце, Гроскројц, Шурле и Тони Кроос се пред него.

Јоги за пријателските со Шведска и Италија планира да повика уште неколку млади таленти, меѓу кои се очекува и Холтби помеѓу другите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom