Книги кои би ги препорачале

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
Неколку книги од Ангелина Маркус, извонредни дела:

aristotel.jpg

filip.jpg

donci1.jpg

играта на животот и како се игра
многу убава книга особено за они кои изгубиле верба и надеж во се во животот

Кујна од Лили Прајор, Случаи од Данил Хармс и Природен роман од Георги Господинов.Секоја од нив е посебна на свој начин, и читањето е невидено задоволство.

Galebot Johnatanm Livingston - Richard Bah
sekoj navistina treba da ja procita knigava
mnogu e ubava

Сите претходно набројани што ги напишав на кој би ја додала и ПАПАТА ЈОВАНА која штотуку ја дочитав. Извонредна книга која навистина вреди да се прочита. Се чита во еден здив и нема ниту еден момент на досада.

Ја додавам на листа `Игра во р'жта` од Селинџер. Доволно е да ја прелистате за да решите да ја читнете, па после кога ќе фатите да ја читате, ќе ја прочитате у еден здив:) Ја прочитавме и јас, и брат ми и мајка ми, па сеа вие видете.

еротска?
фати овие кинеско-јапонскиве книгичиња...
повеќето се такви... моментално не ми текнува ни еден наслов

инаку воведни теми Граѓанско право бај Родна Живкоска
книгава потсетува на тоалет хартија и ќе ве натера да го збогатите вокабуларот на пцовки кон авторот​

Koga sme kaj безобразните

Arijana Čulina - Šta svaka žena triba znat o onim stvarima

Мал извадок...

I tako išavši prema kinu svratile smo kod šipa-ca na slaju. Dale smo mu novce iz zajedničkog budžeta i rekle da nam da svakoj po dvi kugle čokolade i jagode. Njoj je slastičar da tri kugle i dupli kornet, a meni jednu i jedan kornet. Zabezeknuto san gledala u moga slaju dok je Liza svoga već ponosno i zadovoljno lizala ne obazirući se na moju iskrivljenu facu. Kad san ga u čudu zapitala zašto nan nije pravedno podilija, on je odgovorija: Zato šta si, ti mala, debelja, a uz to još i brineta, a ja voljim vile duge pljave kose, ka staje tvoja prijateljica. Za tu svoju lipotu ona zaslužuje tri kuglje........

100 potezi so cetka pred spienje ( melisa.p ) sega imalo i vtor del , ke idam denovive da si ja zeam

Eve nesto bezobrazno
n91316.jpg

gwotm.JPG

book3.jpg

Jas poerotski knigi od ovie tri nemam procitano.....

Еротска: Бадем од Неџма (уметничкото име на авторката)

Ја препорачувам Негирање од Кит Аблоу, кој вешто и со силен јазик ги слика ужасите и мрачноста на растроените животи...

Пурпурен Хибискус(авторката има тешко име за паметење)
Ова е книга од поново време,за богато семејство од Нигерија,за еден поразличен начин на живот.Прочитајте ја!

Еротска: Бадем од Неџма (уметничкото име на авторката)

Ја препорачувам Негирање од Кит Аблоу, кој вешто и со силен јазик ги слика ужасите и мрачноста на растроените животи...
Бадем.... тоа не е книга бе, упастство за депилирање на женски има таму :pos:, ја читаше една другарка, исчитав едно 50-60 страни, шознам не e нешто нај нај смислена приказната

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom