Младински лиги и првенства!

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Епа вака ја отварам оваа тема со оглед на тоа што за 1 месец односно на 1 Септември почнуваат лигите во Македонија.
-89 годиште
-90 годиште
-91 годиште
-92 годиште
-93 годиште
-94 годиште Е сега ке ги замолам тие кој тренираат во некој клубови да известуваат за резултатите...кој ги постигнал нивниот клуб и резултатите во нивните групи:).....фала однапред..

Јас ке известувам за резултатите постигнати во лигите...но не би било лошо како што реков погоре некој да помогне:)

Покрај за лигите оваа тема ја отварам и за младинските првенства европско до 16 години 15 итнhehe

Еве ја ќе известувам за 94 годиште за тимот ГОРАНИ БАСКЕТ од Струмица!
вчера баш бев да ги гледам како се подготвваат (трчав си нив онака за рекреација), алал да им е ко коњи се, издржуваат...
п.с. на второ пласираните минатата сезона ги победиле 5 пати до сега со голема разлика:)

23.07.2007 :: Познати 4 патника во четвртфиналето

Националните тимови на Холандија, Полска, Англија и Унгарија се првите квалификанти во четвртфиналето на ТЕРМОСТЕПС У 16 ЕП, кое се игра во Скопје.

Холанѓаните си обезбедија место во разигрувањето за пласман во “А“ Дивизија по победата од 92:83 над Белгија во меч од 4. коло во “Ц“ групата. Стефан Мулдер беше прво име на натпреварот, со 29 поени.
Унгарија стана победник во групата, откако на коло до крајот ја совлада Бугарија со 97:74. Јанош Ајлингсфелд, со 27 поени и 16 скокови беше прво име на натпреварот.

Полска славеше со 102:83 над Словачка и го обезбеди 1. место во “Д“ групата. Бартош Зајац, со 24 поени, беше јунак на полскиот национален тим.
Македонија го доживеа и 3. пораз на шампионатот. Овојпат подобри од нашите репрезентативци беа Естонците, кои славеа со 66.50. Кристијан Риналдо ос Естонија беше прво име на натпреварот, со 22 поени, додека Џанер Осман беше најефикасен во редовите на Македонија, со 12.

Англичаните се сигурни победници во “Б“ групата, откако ја совладаа Австрија со 64:56. Рајан Ричардс повторно беше прво име на мечот, со скор од 18 поени и 15 скокови.

Финска е на чекор до четвртфиналето, откако славеше со 65:55 над Норвешка. Финците беа водени од Сасу Салин, кој постигна 12 поени. Шведска се погрижи за изненадувањето на колото, совладувајќи ја Црна Гора 81:71.

РЕЗУЛТАТИ:
“А“ Група: Финска – Норвешка 65:55; Романија – Германија 49:75; Шведска – Црна Гора 81:71.
Табела: 1. Црна Гора 7,2. Шведска 7, 3. Финска 7, 4. Германија 6, 5. Норвешка 5, 6. Романија 5 бода.

“Б“ Група: БИХ – Ирска 98:59, Англија – Австрија 64:56.
Табела: Англија 6 бода, 2, БИХ 5, 3. Австрија 5, 4. Ирска 5, 5. Ерменија 3 бода.

“Ц“ Група: Белгија – Холандија 83:92, Бугарија – Унгарија 74:97
Табела: 1. Унгарија 6, 2. Холандија 7, 3. Белгија 5, 4. Бугарија 4, 5. Белорусија 3 бода.

“Д“ Група: Полска – Словачка 102:83; Естонија – Македонија 66:50.
Табела: 1. Полска 6, 2. Естонија 5, 3. Словачка 5, 4. Кипар 5, 5. Македонија 3 бода.

Извор http://www.basketball.org.mk/novost.asp?id=977

ne pocinjaat od septevri od oktovri pocinjaat site ligi

Тука се негде крај на Септември почеток на Октомври:)

kk Аба е од Ср или од каде може да кажеш нешто повеќе за тоа тимчеhehe
еве ја ќе кажам пошто најверојатно тазз не ни знае нешто повеќе за нив!
КК АБА е дел од проектот на протестантската црква од USA која е и спонзор на екипата (истите беа спонзор и на [SIZE=-1]Athletes In Action) Дојде искусниот Перо Настев на тренерската позиција, си ја врши работава професионално, само според мене проблем е што нема искусни играчи, претежно е млад тим, повеќето играчи се од 15 до 19 години, па дали ќе успеат да го издржат притисокот или не ќе видиме!
Јас лично мислам дека неможе еден 17годишен (просек) да оди во дуел со Абазовиќ (на пример)!
[/SIZE]

[
quote=SANCTIMONIOUS;816568]еве ја ќе кажам пошто најверојатно тазз не ни знае нешто повеќе за нив!

Чеки малко!!Јас тренирам во КК Аба.Екипата е од ср.Оваа година ќе се натпреварува во 2 лига,јуниорска лига,кадетска..Бројот на деца кој што тренираат таму е околу 200-300..Се работи најпрофесионално..Тренер е Перо Настев еден од најдобрите тренери бо МК. За тренинзите сега во оваа фаза се работи 2 пати на ден..Како што кажа SANCTIMONIOUS vbmenu_register("postmenu_816568", true); ..Претежно сме млад тим..просекот на екипата е околу 17-18 години..Имаме стабилен спонзор..и тоа...
А за тоа дека не знам многу грешиш...:nenene:

:salut:

И јас тренерим во АБА добар тим е добар тренер и да не се повторувам со тазз , јас играм за 92-година во четврток играме пријателска со вардар а во сабота против јуниор лигата го има респоредот на www.basketbal.org.com za site mladniski ligi.

И јас тренерим во АБА добар тим е добар тренер и да не се повторувам со тазз , јас играм за 92-година во четврток играме пријателска со вардар а во сабота против јуниор лигата го има респоредот на www.basketbal.org.com za site mladniski ligi.

во Струмица ќе играте, или ќе одите за Скопје?

ако играте во Струмица, во која сала? :)

Не се ни кажале каде ке играме ни кажаа само оти у четврток ке играме вечер ке питам ке ти кажам . .

ЕдиТ :Играме тука во струмица сала или спортска или моша пијаде

Вардар бил мн појачен пола тим лани од фершпед оваа година во вардар па ке видаме . .

Не се ни кажале каде ке играме ни кажаа само оти у четврток ке играме вечер ке питам ке ти кажам . .

Вардар бил мн појачен пола тим лани од фершпед оваа година во вардар па ке видаме . .

Вардар е меѓу најголемите кандидати за освојување на младинската лига 92 па и другите....пола деца од Фершпед како што кажа иЛе се отидени таму....покрај Вардар,Фершпед не е ни малку послаб од Вардар....тука е и Плејмејкер и Центар се разбира...ке биде интересноhehe

ок .... кога ќе има некој точни информации каде точно ќе се игра или во моша пијаде или во спортската сала ПАРК , нека пише :wink:

ок .... кога ќе има некој точни информации каде точно ќе се игра или во моша пијаде или во спортската сала ПАРК , нека пише :wink:

Утре во моша пијаде салата во 12 сатот играме против вардар ке играме 2 утакмици пријателски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom