Insomniac
Evil Macedonian
DOBRODE I JAS SAM OD TAMA . ODDAMNA SI IMAME ISTORIJA I TOA SOPSTVENA
Точно така. Нека пукнат Душманите
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
DOBRODE I JAS SAM OD TAMA . ODDAMNA SI IMAME ISTORIJA I TOA SOPSTVENA
Од овие неможе ни човек да пр*не , а да не кажат дека и тоа е нивно.
Еве денес во Прилеп е поставен споменик на Итар Пејо. Но, веднаш потоа прочитав една огромна статија -бугарска, каде тие го негираат тоа, Итер Петер бил нивен, за него имале пишани анегдоти од 1870 г, во Габрово имале негов споменик уште во 1981 г. Ние винаги објаснјаваме, че това е б'лгарски фолклорен герој, за когото се разказват много анекдоти, и којто винаги в'рви в тандем с Настрадин Ходжа. :pos2::pos2::pos2::pos2:
dali nie kako makedonci ke uspeeme da gi pobedime:Gr4kite,Bugarskire i Srpskite propagandi koi ni gi nametnuvaat i sakaat da dokazat deka nie kako makedoncu ne postoime i nemame svoja kultura?
sto mislite vie na ova jas mislam deka ova e samo edno nivno ludilo i ovaa nivna namera nema nikogas da im uspee:nenene::nenene::nenene::nenene:
Пази сега.
и ние сме Македонци и во Бугарија има Македонци и во Грција и Албанија има Македонци.
и имиња ни менувале и топоними
Па тоа не е верно ... Бидејки сум свидетел на тие времиньа. Македонската песна се е пеела винаги, без значение кој е бил на власт.
Например - песната "Стани ми стани Миле Поп Јорданов" сме ја пеели по Живковото време (в кафана)... Без да знам кој е Миле Попјорданов...
Сега знам...
Која историја Васко кога до 1945 немало нит влада, нит војска, нит полиција, нит театар, нит железничка, и др, со предзнак македонска.
Така да, од АСНОМ па наовамо никој нема да ви оспори ништо.
Како бе?Македонската историја е по мене најреална на балканот затоа што никогаш не ги извртувала работите во своја корист . . .
Тоа ни се случува само од недоволно проучување на фактите и поради тоа што нема консултација со стручни лица.А кај нас не е чудно и Борис Сарафов да го видиме на плоштад и ако тој според спомените на Христо Силјанов член на револуционерната организација и македонец по род и ученик на Даме Груев , Сарафов го опишува на следниов начин:`Тој е член на организацијата само за да може добро да се најаде и напие`.Како бе?
Со кој ум борците за бугарштината во Македонија ги претставува како македонски преродбеници?
Немало затоа што со години била поробувана еве конкретно пред 1945 било кралството СХС а Македонија за србите била само вардарска бановина со одлични плодни полиња за експлоатација.А и за тоа кралство биле дадени и голем број на македонски жртви кои биле насилно регрутирани.Додека по 1945 години држава не ја изградија само србите туку сите југословенски народи со нивната сложна борба против нацизмот и народните агресори.Инаку во како што вели и Кариес во сите спрски востанија учествувале одреден број на македонци.Конкретен пример е за првото српско востание од 1804. За учеството на Македонците во Првото српско востание Арсениевиќ-Баталака истакнува:Која историја Васко кога до 1945 немало нит влада, нит војска, нит полиција, нит театар, нит железничка, и др, со предзнак македонска.
Така да, од АСНОМ па наовамо никој нема да ви оспори ништо.