Дали Македонија ќе се избори за сопствената историја од пропагандите на соседите?

Член од
22 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
0
Мајка ти не беше меѓу девиците, не бери гајле. Сигурно е дека си нејзин. Само на цел глас викаше ја сум Македонка и син ми е Македонец а не бугар. :pos:

E s takiva argumenti li na istoriceski forum.Kak nekoi da te zima naseriozno.Mezdu drugoto vseki psiholog ste ti kaza ce covek kojto iztakvta svoiata seksualnost ima problemi s potentnosta.Potarsi pomost na forum zdrave zasto tuk

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
E s takiva argumenti li na istoriceski forum.Kak nekoi da te zima naseriozno.Mezdu drugoto vseki psiholog ste ti kaza ce covek kojto iztakvta svoiata seksualnost ima problemi s potentnosta.Potarsi pomost na forum zdrave zasto tuk
А ја ќе ти кажам дека си на Македонски форум, тврдиш дека не си Македонец, и не зборуваш на македонски, што секој психолог ќе ти каже дека имаш криза на идентитетот...

Член од
22 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
0
Forumite sa za tova za kontakti i razlicni mnenie.Ako sakas samo tvoeto mnenie da se cuva napravi si blog.Tolkova li strano ti se vizda ce moze da ima povece mnenie.Tito umre otdavna.Get over it

Член од
18 јули 2007
Мислења
107
Поени од реакции
0
добре

Виктореее, лубавнико плав, ами аз досад не сум обидил нито едан пат. А като желите сами да си бла-блаите- шо не банирате директно сите бугари, пи ни сам крил ни IPn ни ништо, банирај и толку...
А гледам дека ти е добра лубовницата на сликата, баш е лепа, девица иста...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Виктореее, лубавнико плав, ами аз досад не сум обидил нито едан пат. А като желите сами да си бла-блаите- шо не банирате директно сите бугари, пи ни сам крил ни IPn ни ништо, банирај и толку...
А гледам дека ти е добра лубовницата на сликата, баш е лепа, девица иста...
:pos: Јас бев категорично за ваше банирање... некои други беа многу потолерантни од мене.
trimoreta напиша:
Forumite sa za tova za kontakti i razlicni mnenie.Ako sakas samo tvoeto mnenie da se cuva napravi si blog.Tolkova li strano ti se vizda ce moze da ima povece mnenie.Tito umre otdavna.Get over it
Оваа тема не ве засега вас бугарите вооптшто, на други теми секако ќе го ценам твоето мислење како ЧОВЕК, не како националност. Тука, ти немаш никакво право да напишеш ни еден збор, бидејќи не си Македонец. Не си Македонец, get over it...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Така...
Значи прво самите срби го кажуват, дека они су во држава створили 1945, и нација и език. Питај сите срби - то е нихова прича.
После - они кажуват 3 млн турци, 2 млн цигани, а ви мало сте сманили циганите. Па виж и сајтот на ЦРУ шо кажува.
Трето - и во овај форум многу се писало за српските партии и медии, не од мене, од твои сународници. И сите едно кажуват - голема е зависимоста от Белград. А за медиумите - Вечер, А1, Утрински - лошо против Бугарија, добро за Србија.
Четврто - Политиката на омраза е доказано српска творба, е во форумите се добро види како се ради на тај начин.
Може и уште и уште, ма ви си го знате нај-добре.
а докази за србијанството - колку сакаш - Словенија, Хрватија, Босна, Косово и кај вас.
Ти си неверојатно сиромав човек...те жалам искрено од се срце!
Од каде тие информации што се зборело на нашите медиуми ?Ајде најдими посебни интервјуа или артикли каде се зборело против бугарија!
Единствени исклучоци се кога нашите медиуми ги коментираат вашите безобразни политички напади и пропаганди!
Доколку и србите водеа таква анти македонска политика со таква помпа ко вие бугарите ќе беа уште толку застапени на медиата!
Ние истиве работи жестоко ги дебатираме и со србите и не постои никакво “србско“ влијание ,тоа е само твојата фантазија.
Ние со србите си го имаме спорот со МПЦ и СПЦ и свесни сме за нивната двојна игра под закрила на грците!

А што е уште поиронично србите нас не нарекуваат бугари и ја обвинуваат бугарија за нашите про-македонски ставови.. смешно нели?
Да даде Господ да се угушите во сопствените прдежи!

Член од
18 јули 2007
Мислења
107
Поени од реакции
0
опаа

Ти си македонец, само за то шо живееш во РМ и плјуеш бугарите. еве аз од дете певам "Охридското езеро" и "Македонско девојче", до 2001 година на вашата официална бина то беха забранени песми, бугарски. Да не говорим за 1996 - тада сум бил втори пут кај вас, само српска музика. Нај-добриот ви акордеон со трупата одби да одсвири "Македонско девојче" во ресторантот дека бевме 2005 (пре 2 години) за дочекот. и кажува - "бугарска песма, а во ресторанта су само политичари, журналисти, судии, ако одсвирим - нема да видим концерт". Па питајте ги дали е били тако, колку пута ги моливме - не и не.

Член од
18 јули 2007
Мислења
107
Поени од реакции
0
е да де

Ти си неверојатно сиромав човек...те жалам искрено од се срце!
Од каде тие информации што се зборело на нашите медиуми ?Ајде најдими посебни интервјуа или артикли каде се зборело против бугарија!
Единствени исклучоци се кога нашите медиуми ги коментираат вашите безобразни политички напади и пропаганди!
Доколку и србите водеа таква анти македонска политика со таква помпа ко вие бугарите ќе беа уште толку застапени на медиата!
Ние истиве работи жестоко ги дебатираме и со србите и не постои никакво “србско“ влијание ,тоа е само твојата фантазија.
Ние со србите си го имаме спорот со МПЦ и СПЦ и свесни сме за нивната двојна игра под закрила на грците!

А што е уште поиронично србите нас не нарекуваат бугари и ја обвинуваат бугарија за нашите про-македонски ставови.. смешно нели?
Да даде Господ да се угушите во сопствените прдежи!
То то си го кажувал, не сам сакал аз, ама си прав. Ама истото го кажуват и албанците, и грците и румуните дори. Ама на, аз кажувам дека гражданите на Рмакедонија (не ФИРОМ) ни су бугаре и не сакам да бидат. А секи ден има против Бугарија вести кај вас, добра нема, само лоша. само денеска - Лјупчо, АЕЦ Белене, Тиквешко в'стание, ама има уште време светло е још. ајде поздрав

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
То то си го кажувал, не сам сакал аз, ама си прав. Ама истото го кажуват и албанците, и грците и румуните дори. Ама на, аз кажувам дека гражданите на Рмакедонија (не ФИРОМ) ни су бугаре и не сакам да бидат. А секи ден има против Бугарија вести кај вас, добра нема, само лоша. само денеска - Лјупчо, АЕЦ Белене, Тиквешко в'стание, ама има уште време светло е још. ајде поздрав

Лелеле ххаха.. Не сум го кажувал јас..туку СРБИТЕ ! Исто така како што некои срби нас македонците не нарекуваат јужни срби..капираш?

Кажи ми што е ДОБРОТО во Љубчо,Тиквешкото востание и сл.? Па баш за тоа ти зборам.. вашата ебана пропаганда не мирува.... Љубчо наш-ваш си заработи добро играјќи си “комита“.. а таквите ко тебе можат да продолжат да си поигруваат со јадење бурек на форумите и ширење на пропаганди!

И тоа се едни исти ликови...по сите форуми... дали ве плаќаат незнам.. би биле глупи доколку не ве..која корист ја имате од ова а?
Со припремени постови како оној за изворите средновековни :kesa: хаха абе братко...премногу си проѕирен и ти и твоиве пријателчиња...

Член од
22 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
0
Be vie se prvo otricate posle kato vidite ce nema nakade pocvate italianci germanci.Kato ste tolkova veliki i praisitoricheski i anticeski zasto prez celoto srednovekovie naselenieto ne e imalo cuvstvo za pripadnost kam taka narecenata makedonska nacija.Zasto horata do neotdavna se naricali bulgaria kato mozelo da badat veliki makedonci potomci na aleksandar

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Ти си македонец, само за то шо живееш во РМ и плјуеш бугарите. еве аз од дете певам "Охридското езеро" и "Македонско девојче", до 2001 година на вашата официална бина то беха забранени песми, бугарски. Да не говорим за 1996 - тада сум бил втори пут кај вас, само српска музика. Нај-добриот ви акордеон со трупата одби да одсвири "Македонско девојче" во ресторантот дека бевме 2005 (пре 2 години) за дочекот. и кажува - "бугарска песма, а во ресторанта су само политичари, журналисти, судии, ако одсвирим - нема да видим концерт". Па питајте ги дали е били тако, колку пута ги моливме - не и не.
Od ragjanje ja imam slushano "Makedonsko devojche" na radio vo Makedonija ni sam ne znam kolku pati. Sme ja peele vo hor i na priredbi isto bezbroj pati. Mene me "terale" i Srbi i Crnogorci da im ja peam. Pesnata e poznata nasekade kako makedonska narodna pesna (traditional) i e edna od najubavite!

Pesnata e bezmalku makedonska etnichka himna peena od site Makedonci i ti velish bila zabraneta i bila "bugarska".

Only in your dreams :)))))

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Брате, скоро бјах писал за това. От поне една година чета македонски весници и досега само един п'т имаше писано добро за Б'лгарија и то препечатано от International Herald Tribune. А всеки ден пише за Б'лгарија. И това ако не е пропаганда, здраве му кажи.
Ајде, за Латас нјама да пиша - тој е јасен.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Be vie se prvo otricate posle kato vidite ce nema nakade pocvate italianci germanci.Kato ste tolkova veliki i praisitoricheski i anticeski zasto prez celoto srednovekovie naselenieto ne e imalo cuvstvo za pripadnost kam taka narecenata makedonska nacija.Zasto horata do neotdavna se naricali bulgaria kato mozelo da badat veliki makedonci potomci na aleksandar

Готово е дечко..за денеска доста ти беше те прочитавме!
У круг немам намера да се вртам и обидувам да дискутирам.
Веќе го знаеш одговорот на прашањето и ако продолжиш да замараш т.е. мајтап да си правиш ќе предложам да те стават на ладење,ЈАСНО?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Очигледно е дека ти или живеш во некој друг паралелен универзум, или некој кој те носел низ македонија така убаво ти го испрал мозокот што ти си створил тотално погрешна слика за македонија кој воопшто не соодветствува со реалноста.
Само колку да ти објаснам македонски народни песни на радио еден или за време на Ју радио Скопје (тоа државното) редовно секој ден имаше даваа по најмалку два саати дневно.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Брате, скоро бјах писал за това. От поне една година чета македонски весници и досега само един п'т имаше писано добро за Б'лгарија и то препечатано от International Herald Tribune. А всеки ден пише за Б'лгарија. И това ако не е пропаганда, здраве му кажи.
Ајде, за Латас нјама да пиша - тој е јасен.
И што да правиме ако таква политика ни мавате а?
Со говеда ко каракачанов и димитров добро соседски односи не се градат!
Со застапување на анти македонски ставови неможеш да очекуваш да се пеат песни за вас !
Првин имаш директен проблем со Историјата,второ со Македонското малцинство и трето политичките игри на вашите бивши ДС агенти кои сеусште не се рехабилитирани од службата ,а ви ја водат земјата!

За Латас во МК никој се замара,никој не го ни чита ниту му се придава внимание,се знае веќе подолго време за неговите про србски ставови и не сакам да се земаат неговите колумни како сериозен анти бугарски карактер.

Треба ли да коментираме новинската бугарска агенција Фокус и агентите кои изиграваат новинари ?
Немој да отвараме стари теми одпоново!Едноставно прејди на нешто поинтересно!

Поздрав:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom