Можна ли е независност за Косово?

Можна ли е Косово наскоро да добие независнот?

• Вкупно гласачи
    106
Статус
Затворена за нови мислења.
N

n/a

Гостин
Е прави србин, показа си душата најзад.

Ами питането е "Можна ли е независност на Косово" не го пишува "САКАТЕ или НЕ САКАТЕ независност за Косово"
Ами можна што е тогаз? Лажеш, многу лажеш србине.

А за турците - далеко си, аз сум во Родопите и они хич не сакат права и автономија, дури не сакат да се припојат кон Туркија (аз сам от смесен рајон),, заштото кажуват дека сега за нив е супер и во БУГАРИја има много повеке перпектива него во Туркија.
Поредната србска глупост от рода 2 млн турци, 2 млн цигани и 2 млн македонци. Ама добре е, дека се види за сите остали кој ти е нас'рце. Заштото без значај какви су проблемите мегу бугари и македонци, сите во Бугарија кажуваме "МАКЕДОНИја" а вие србите кажувате јуЖНА СРБИја. Ово ви е проблемот. Ние веке сме прифатили дека Македонија ке биде независна и сме ја признали, а вие желите увек да бидете владари и да ги корисите тија толку патили луге во ваш акорист.
пп. Админ сори, мало е стал као србско-бугарската војна, ама глупости лупа. То е последниот отклон.
Sto e laga be drugar-bugar? :vozbud:
Ene ti ja anketata...koj saka neka proveri!

A koj mene mi e na srce,jas u 1000 navrati sum kazal jasno i glasno,ne na pola usta i ne so podli `nomera`.
Jasno deka srbite si gi sakam...i se razbiram i osekjam pripadnost i zaednishtvo so niv.
Ne e tocno deka srbite vo denesno doba vikaat deka ova e juzna banovina(kakva promislena lega,hehehe :pos2: )...
i jas ne lupam gluposti!
Problemite so vas pocnuvaat i zavrsuvaat koga covek ke vi kaze deka ste u tugja interesna zona!
Ostav stoko!Nazad!
I ako tolku ste patrioti...idete prvo zemete gi onie 51% od grcite(egejska makedonija)....posle toa...vardarskiot del sam ke vi se prikluci...so aklamacija.

N

n/a

Гостин
Me nerviras zimi se!
Posto tradicionalno po bugarski ides na kontra (tri na noj,a)a imas fakt pred oci:

Glasale vkupno 96 lugje.
Od niv 12 jas identifikuvav ko bugari,a povekje se (za drugite ne sum siguren)
=12.5% od site glasovi.
Od niv devet (megju koj i ti `prijatele`) glasale za nezavisnost.
=15.5% od glasovite za.
i trojca se vozdrzani = 23% od vkupno sto glasale vozdrzani.

ANKETATA NE E VALIDNA!
Zadovolen?
Nelogicno e da se zbori za bugarsko-srpsko prijatelstvo.Kako rogovi u vrekja sme....
Nikogas nema da ima cisto i od srce takvo...
Po nekoja zaednicka `akcija` od interes i ....tolku.
Pozdrav.

Член од
14 септември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
0
Леллееее маллллееее

Me nerviras zimi se!
Posto tradicionalno po bugarski ides na kontra a imas fakt pred oci:

Glasale vkupno 105 lugje.
Od niv 10 jas identifikuvav ko bugari,a povekje se (za drugite ne sum siguren)
=10% od site glasovi.
Od niv sedum (megju koj i ti `prijatele`) glasale za nezavisnost.
=12% od glasovite za.
i trojca se vozdrzani = 23% od vkupno sto glasale vozdrzani.

Zadovolen?
А до 100% какви су бре србине? А за ова глупост - дека сме во чужда зона на интерес, што означава дека за вас србите Македонија е зона на интерес. Еј, ама брзо се ракриваш. То е точно, за вас ово е ЗОНА на ИНТЕРЕС и за вас лугето во Македонија не су важни, да не говорим за државата.
И на анкетата ги пишува совсем друго преваранте-србине чети добро, ако злобата ти позволјава.

А ти го кажувах, дека после Балканската никога не е била, нема да биде нешто заеднишко со вас и грците. Ипак последните да се надат да ги подкрепим против Туркија.

N

n/a

Гостин
Ti da razberes edna rabota:
Samo u taa `srpskata interesna zona` makedoncite imaat drzavnost,pravo da se izjasnat slobodno kako makedonci,da ucat i da opstat na makedonski jazik.
A ti....cuvaj si gi tvoite 17% i ne skakaj mnogu-mnogu,posto geostrateshkite okolnosti se menjaat sekojdnevno...pa da ne cues srpska truba kako tera nakaj tebe!
Eve ti...da si gi slushas i koga ke ti tekne nekoja lakrdija protiv Makedonija da ti stane jasno sto te ceka!
p.s Grcite...samo vas ve cekaa da gi spasuvate od turcite....hehehe
Slusam pomirno spiele od koga razbrale deka vie ke gi branite!
Bog da cuva i da brani be...
:pos2: :pos2: :pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Инаку Српска Делта започна купува Бугарските фирми,откако Гвујо ги протера од Македонија во обид за корупција,па човек дури сега нема да може да се снајде во целата лакрдија.:)

Член од
14 септември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
0
Ahaa ba6 e tako

Samo u taa `srpskata interesna zona` makedoncite imaat drzavnost,pravo da se izjasnat slobodno kako makedonci,da ucat i da opstat na makedonski jazik.
аха, сега го кажуваш дека србите сте го то створили све то или нешто друго. Па сум мислел дека ово самите луге во македонија су све то направили.

A ti....cuvaj si gi tvoite 17% i ne skakaj mnogu-mnogu,posto geostrateshkite okolnosti se menjaat sekojdnevno

Геостртешките како и да се менјат Србија веке ке биде последна, дека ге има глас - ова веке не Србославија да сте вие се нај-отпред и сите да ви се кланјат. Па земи се мало во раце.

...pa da ne cues srpska truba kako tera nakaj tebe!

Е море од кога ви чекаме пак со таја труба, ама дибри ви држи от 1885 до сега. Нема шанса да ја чуем таја српска труба, на жалост.

Eve ti...da si gi slushas i koga ke ti tekne nekoja lakrdija protiv Makedonija da ti stane jasno sto te ceka!
p.s Grcite...samo vas ve cekaa da gi spasuvate od turcite....hehehe
Slusam pomirno spiele od koga razbrale deka vie ke gi branite!
Bog da cuva i da brani be...
:pos2: :pos2: :pos2:
Ами ово е официална анализа на ниховата Војна академија за времето од кризата за Имија. Тамо они јасно су рекли: Главен услов за успех срешту Туркија(успешна отбрана, за друго не говорим) ке биде 5 АК от 1 ПА (ово е нај-моштнијат корпус во Европа, кои лежи срешту Бугарска) да биде ангажиран от Бугарите, кои треба да демонстрират готовност за подршка. Ако сакаш - види Strtegikh ot 1996 (грчко е).
Ние бугарите от лакардии не разумем и нивгаж бугарин нема да се об'рне против македонец, независно от причината. Ама виж против вас - увек и со радост, пошто ви знаем колку сте добри...

spm

Член од
12 јули 2007
Мислења
54
Поени од реакции
0
A ti....cuvaj si gi tvoite 17% i ne skakaj mnogu-mnogu,posto geostrateshkite okolnosti se menjaat sekojdnevno...pa da ne cues srpska truba kako tera nakaj tebe!
mene ne me interesira teritorijata,tuku narodot,iako mojesh da go sfatish toa.sakam najdobroto za makedoncite.a ti advokat na makedonskiot narod si?zborish od i vo ime na narodot?pochituvam sekoj chovek,nezavisno od toa kako se vika.ubavo prochitaj kako se vika anketata.nezavisnost za kosovo ke ima.prashanjeto e dali ke ima delenje na srbite vo kosovo.daleku sum od megunarodnoto pravo,a i ne me interesira toa.bitno e da znam,sho sakaat lugjeto,ne politicharite.mislish li deka so "megunarodno pravo" kosovarite si ja napravia drjavata?:nenene: dali ja specheli vojnata so JNA?:nenene: albanskiot narod ja specheli vojnata u krevet.a tebe te boli neshto?"makedoncite imaat pravo..."istoto pravo kako bosancite,hrvatite,albancite?si mislam dali posle nezavisnosta na kosovo,nekoi drugi reoni vo srbija nema da posakaat nezavisnost.a za srpskata truba...tststst me iznasmea iskreno.pozdrav!
p.s.za anketata pishav"da",zatoa shto nezavisnosta e de facto.

Член од
14 септември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
0
Не знам

На знам. ама чини ми се, дека Зевсот ги има сите отговори напишувани и хич не чита, ами само пастира. Инак незнам како може на црното бело да кажува?
Па од многу добро дажи и црногорците се сепили от вашта добрина, сека чест, ама как само ви сте прави, а сите други сме криви...

spm

Член од
12 јули 2007
Мислења
54
Поени од реакции
0
Jasno deka srbite si gi sakam...i se razbiram i osekjam pripadnost i zaednishtvo so niv.
Problemite so vas pocnuvaat i zavrsuvaat koga covek ke vi kaze deka ste u tugja interesna zona!
Ostav stoko!Nazad!
I ako tolku ste patrioti...idete prvo zemete gi onie 51% od grcite(egejska makedonija)....posle toa...vardarskiot del sam ke vi se prikluci...so aklamacija.
a jas osekjam pripadnost kon dobrite i pametni lugje,nezavisno dali se srbi,makedonci,grci ili bugari.tie lugje me interesiraat,taa e mojata interesna zona.ne znam dali znaesh,ali sega granica megju bugarija i grcija nema.jas si odam slobodno do seloto na dedo mi vo egejska.sakam da ja nema granicata i so makedonija i srbija.

N

n/a

Гостин
A az pak 6toto dobre ve poznavam...iskam (i 6te q vdigna) stena da sloja vdolj granicata kum Bulgariq.
Za6to?
Tukmu 6toto dobre ve poznavam,ei za tova!
Dokato ne priznaete naciq,ezik i istoriq...
dokato ne se izvinite i ne kajete:Da,pro6tavaite,kradiahme kakto mangali s kerlivite ni ruce ot makedoncite,lujahme beter ot ciganite 4e sme bili surbite na voina....
nas ne ni triabva ni EU ni edi koi drug form na suvmesnost s vas!
Ai sega...ga6tite v rucete...i vun!Da ve niama dvamata!Tova e makedonski forum i ne se nujdae ot takiva kakto vas!
Deeba i kretenite deeba...

Sinisa

libertad o muerte
Член од
27 август 2005
Мислења
661
Поени од реакции
52
а бе и јас гласав да а Србин сум, мир мир мир.

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Do gazdava na temava, loso si ja pisal temava, ne trebalo "mozna li e", tuku do koga najkasno ce bide, pa nekoj izbor na dati razbiras, da se odlucime dali ce bide odma, za godina i slicno :)

Ja mislam deka ova e neizbezno, srbite sami si se zaebaa, ova e neizlezna situacija, trebase 1999 drugse da ja izigraat rabotata, a ne oni begalci, ova ona, i sega gi napravija okupator u sopstvena zemja, jebi ga :)

Baska prodale sve na kosovo, srbi ostanale samo mal broj, nema koj da go brani kosovo

Член од
14 септември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
0
Ihaaaa-ha-ha-ha

A az pak 6toto dobre ve poznavam...iskam (i 6te q vdigna) stena da sloja vdolj granicata kum Bulgariq.

ХА-хаааааа-хааааа. Ами оди тогаз кај кметовете на овие села ио градове дела са во 50 км зона до Бугарија. Па им го реци ово за стената. Па ке добиеш толку пцовки, дека не си ги чул. Ехооо, они су створили прашанье за безвизив улазак, а ти ке подигнеш зид. КОј СИ ТИ БРЕ КАМЕНОДЕЛЕЦО, ДЕКА ГЕ ТВОРИШ БЕРЛИНСКИ ЗИД ВО 21 век. Да не си строител во лудницата?

Za6to?
Tukmu 6toto dobre ve poznavam,ei za tova!
Dokato ne priznaete naciq,ezik i istoriq...
Овие ствари до сад во светот никој не ги е признал официално. Покажи дека си го видел "Признаване на еди која си нација, историја или език" Па ово работа на самите луге и самата држава, шо желиш не знам.

dokato ne se izvinite i ne kajete:Da,pro6tavaite,kradiahme kakto mangali s kerlivite ni ruce ot makedoncite,lujahme beter ot ciganite 4e sme bili surbite na voina....

Е, ама шо сме крали от македонците и шо они од нас, ке си го решиме ние и македонците, србите да си гледат нив.

nas ne ni triabva ni EU ni edi koi drug form na suvmesnost s vas!

Не ви треба ЕС, ово ви е новата порака от Коштуница, нели? Вас никој не ви треба (вас србите) ама на Македонија и е витално да улазе во НАТО и ЕС, понимаеш менја хорошо потому что ја не хочу повтарјать слова!

Ai sega...ga6tite v rucete...i vun!Da ve niama dvamata!Tova e makedonski forum i ne se nujdae ot takiva kakto vas!
Deeba i kretenite deeba...
Не можем свирката ти е многу добра и мало ми требе да завршим, молим те да наставиш ...

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Bugari ... ok

Dali e mozna mozna e ! Mozno e i Makeodnija da vleze vo EU za 2 godini ako taka zborime neli ?

Posledicite spored megunarodnoto pravo posto ne gi znaete za RM ili Vi odgovaraat Vi gi predociv ... e sea sekoj neka tegne kako mu odgovara

Samo me interesira otkaj Bugari nezasegnati ama ich se interesiraat za nezavisnost ili zavisnost na Kosovo ?

Da ne se granicite mozebi pa ke Vi smeta ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom