Можна ли е независност за Косово?

Можна ли е Косово наскоро да добие независнот?


  • Вкупно гласачи
    106
Статус
Затворена за нови мислења.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
De be klinci...tocno deka toa sto se razvivalo vo period 200-300 godini pred pet veka sega se slucuva za 300 dena , ama verojatno ne ocekuvate edna imperija da se kaci na tronot, druga da otide vo kalta, nekoi povampireni kinezi da go osvojat svetot i se toa kako sapunska serija da trae edno 100 epizodi ..po edna sekoj den. Ostavete nesto i za vasite vnuci....iako i vie imate sansa se i sesto da se nagledate................................sepak mislam deka najintersno ke bide koga ke dojde toa severnovo more do 5 sprat .........ne ke ni mozat mansardata Amsterdamska da ja sitnat...................potomcite...osven za akvarium...:):)!!!
Za tornadava da ne zborime..........
 

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ostavete nesto i za vasite vnuci....iako i vie imate sansa se i sesto da se nagledate................................sepak mislam deka najintersno ke bide koga ke dojde toa severnovo more do 5 sprat .........ne ke ni mozat mansardata Amsterdamska da ja sitnat...................potomcite...osven za akvarium...:):)!!!
Za tornadava da ne zborime..........
Сакаш да кажеш кога ќе се иде во Гевгелија на плажа?

АБЦ полека, како тргна ти ќе најдеш и заговор за постоењето на човекот.

И дај веќе среди си го и финиширај го тоа сценариото за филм со кое не труеш и продади им го на овие од холивуд за неколку стотини илјади долари, кои ќе ги ставиш во банка и од каматите ќе можеш да си живееш ко човек цел живот без да мораш што и да било да работиш.
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Сакаш да кажеш кога ќе се иде во Гевгелија на плажа?

АБЦ полека, како тргна ти ќе најдеш и заговор за постоењето на човекот.

И дај веќе среди си го и финиширај го тоа сценариото за филм со кое не труеш и продади им го на овие од холивуд за неколку стотини илјади долари, кои ќе ги ставиш во банка и од каматите ќе можеш да си живееш ко човек цел живот без да мораш што и да било да работиш.
Има луѓе кој не веруваат во фактите што ги предочив предходно за газдите на Македонската,Косовската па и целата Балканска економија иако се јасно напишани кој е кој секогаш се става поентата на некакви заговори.
Јас пак не гледам никаков заговор во сето тоа,туку лежерно ја согледувам вистината и се соочувам со неа без разлика колку фантастично и болно одекнува во нашата свест.Што се може кога газдите на Телеком се исти со оние на ОТЕ а нам ни продаваат бардиња дека се конкуренција до крв.Што се може кога газди на сите рударско металургијски комбинати во регионов се исти а ние го гледаме Минчо Јорданов како се курчи со "своите" енормни заработки.Што се може кога газди на сите банки во регионов се исти само ние се напрегаме некоја позната странска банка фактички да си ја купи сопствената штедилница па тоа и не е заговор тоа е реалност.Како може еден Рокфелер кој е газда на Лукоил така лесно и едноставно да му го земе пазарот на еден Ротшилд кој е газда на Хеленик Петролеум доколку овој и генерално не му го продаде преку некоја светска берзанска трансакција,тоа не е заговор туку е реалност.
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Zagovor e Bacillus gagous ZAGOVOR SO SKORNI !! :)!!

Kako inaku ke objasnis deka posle se..posle lizenja dupinja i slicno, davanje na najubavata lokacija vo prestolninata, titranje na evropskite ljubiteli na tinejdzeri do besvest,prodavanje na zname, ime i gordost na svojata tatkovina,...pustanje naslednicive na Ilirite da ni se kacat na glava, namesto elegantno da gi stavime na eden drug extremitet posle tolku nelogicni preteruvanja....itn.itn. ............ovie denovi premierot ,pa Milosovski, pa cela Vlada i nekoi drugi pride....ke moraat da pocnat da go vezbaat muzickiot motiv na filmot Bye,bye Blue Bird...:):)!!
Navistina ne mi e jasno sto kur ja boli Evropa i Bakojani i neznam koj drug sto mojata "strasse-hunde" :)!! se vika Megalo Elada???? Koj moze da me spreci da mu dadam ime na eden aerodrom kako ke mi kefne???? A???
Mora da e zagovor batka....koga dileri na droga i teroristi so tapija imaat prava koi vo normalen svet bi bile svedeni na pola saat setanje po dvorot na Gvantanamo zatvorot dnevno, no nim osven praenje vtora drzava, im e dozvoleno da ne dupat vo koja sakaat pozicija...dodeka evropskive impotentni voajeri si izmisluvaat se poperverzni i poperverzni zelbicki ..aj objasni, ako imas nekoe objasnenie :):)!!!
 
T

tino097

Гостин
АБЦ е делумно во право освен тоа што го поставува Роштилдови и Рокфелерови (со се нивните соиграчи) на спротиставени страни. Уствари тие играат иста игра само шо едните ни ебаваат мамето со изговор дека еден ден ќе му го ебиме мамето ние на другите. Така да иди дека ние сите сме уствари ебавани од една иста група луѓе ( и нема појќе заговор сега е добро испланирана агенда).

Ние си го имаме Косово да си ги тупиме глајте или да се колиме што е уште подобро за нив, Русија (на народот мислам) си ја има Чеченија, Америка си ги има Ирак и Афганистан, Кина и Африка се потпаднати под нивна контрола , знам ќе речите Кина демек се развива брзо, ама погуглајте за чајнагејт и дека Бил Клинтон и неговата администрација им продадоја еден куп технологии за таквиот еконмски бум на кинезите. Значи останва Јужна Америка која си е под закрила на Хуго Чавез, кој нормално е нивен човек.

Значи ние овде ќе си го имаме прашањето Косово отворено, и место да се занимаваме со градење на цврста економија и демократија, “јаките“ ќе не поебаваат се дури не почниме сами да си бараме да ни го потклаваат.

Сума сумарум, Косово ќе биди отворено уште некое време и не мислам дека така лесно ќе се реши статусот.
 

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
878
Тино, ти ко да ја наброја светската влада :))))

АБЦ, и јас го читам Џим Марс...Логички, добро ги поврзува работите, теориски, може да се каже дека човекот има право...Во практиката сепак, ќе увидиш дека ништо од тоа не е вистина...Како прво, доколку постојат тајните друшва и комитетите кои владеат со светот, тоа нема тукутака да излезе во книга...Дека Ротшилд и Рокефелер фамилиите се евреи - се! Дека досега секој ебен претседател(без исклучоци) на САД е евреин - е!

„Глобалната влада“ работи на искоренување на национални приврзувања на човештвото...уште од 60тите па навака користејќи дрога, рокенрол, електронска музика и тивка пропаганда...најчесто телевизиска...Објасни ги тогаш Атињаните? Кој тоа на нив им го дозволува да го прават??? Него нема врска, ова е веќе дискусија за друг потфорум...

Косово нема да добие независност...нека ви биде тоа на сите јасно како ден. Зошто?

Шпанија ја има Каталона.
Франција ја има Баскија.
Русија има неколку.
Германија ја има Баварија.
Британија ги има Ирска и Шкотска.
И тн...

Толку време Европа работи на искоренување на национални обележја, зошто? За да креира вештачка држава и да ги дразни своите сепаратисти со тоа?? Хмм...


Тоа што следува, е да бидеме сведоци и учесници на нова војан од која ќе се намали значително непосакуваниот наталитет на човештвото кое е во експанција...
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Ротшилд и Рокфелер не се семити туку се Хазари кој ја попримеле семитската религија некаде во 8-9 век и фактички отогаш започнува нивната експанзија во целиот свет.Инаку во скоро сите случаи овие две фамилии го помагаат,финансираат и го потикнуваат антисемитизмот зошто се знае дека само 8-9% од евреите се семити,што представува 1-2 милиони евреи,се останато е со хазарско потекло и со многу посветол тен.
Што пак се однесува до Косово само би додал дека војната за ресурси е веќе започната и сега Балканот е како предигра за Сибирскиот регион кој треба по иста или слична шема да се отцепи од Русија.Под ресурси не се подразбира само нафта и плин,тука се повеќе станува јасно дека се повеќе нови елементи стануваат енергетски извор како на пример водата за пиење која крие во себе сеуште неоткриен потенцијал во комбинација со тешките и скапи метали како што се ураниум,цезиум но и олово за заштита од радијацијата.Токму Косово е точка која е богата со некои од нив,па затоа беше оваа предигра со цел да се приграбат огромните водени потенцијали на Сибир по пат на типично Косовско сценарио веќе видено и испробано на Балканот.
 
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.585
Onaka kako shto Bush se zalozhi javno za nezavisnost na Kosovo, taka i Putin go definira Kosovo: "So pomosh na Zapadot, na Kosovo e stvorena bandistska drzhava od koja poteknuvaat kanalite za droga i se trguva so lugje." Sega otkako javno go definirshe problemot, i Putin ne mozhe da otstapi od svojata pozicija bez Rusija da plati ogromna cena.

Jasno e deka SAD/EU kje se obidat da forsiraat odluka nadvor od ON, no taa nema da ima legitimnost. Problemot kje tlee do idnata vojna.

ABC, namali dozhivuvanje, kakvi Hazari te machat kakvi prsluci. Jas veruvam ne si videl Evrein so ochi, a ne pak da pravish razlika megju niv. Dve famili bile ........ :tapp: . Sibir, odnosno negovi delovi, e mech megju Kina i Rusija.
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Не би можело да е меч меѓу Кина и Русија затоа што Русија е тампон зона помеѓу Сибир и Кина.Инаку сум видел евреи подоста и стварно како ептен да ми се разликуваат некои од нив.
 

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Под ресурси не се подразбира само нафта и плин,тука се повеќе станува јасно дека се повеќе нови елементи стануваат енергетски извор како на пример водата за пиење која крие во себе сеуште неоткриен потенцијал во комбинација со тешките и скапи метали како што се ураниум,цезиум но и олово за заштита од радијацијата.
АБЦ јас може не сум запознает со политичките ситуации како тебе , ама наука е мој фах и можам да ти кажам НЕ ТРЕСКАЈ ГЛУПОСТИ, за д ане ти се смеат луѓево.
 
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.585
:)))

Ova navistina e presvrt vo situacijata! Kondi Rajs go predupreduva Agim Cheku i vodachite na Albancite na Kosovo da ne izbrzuvaat so donesuvanje odluka za nezavisnost tuku da prodolzhat so diplomatskite aktovnosti.

Interesno, Havier Solana i Bernard Kushner izjavuvaat deka tie pregovori za statusot na Kosovo kje bidat vrenenski neogranicheni. Sega vekje nema izjavi od tipot "Albancite se nervozni, kje stane golema ako ne dobijat nezavisnost". Ushte pointeresni se nebuloznite/nelogichnite izjavi na Kushner spored koi ako po 120 dena ne dojdat do reshenie, kje se aktiviral planot na Ahtisari koj plan e vekje propanat. A Oli Ren pak izjavuva deka ne treba da se izbrzuva so ednostrani odluki i treba da se vodi dijalog. Toa istoto go kazhuvaat i ostanatite vodachi na EU.........
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Misirkov....a da si prodolzime da duvame u kiselo mleko....site gore navedeni gi menuvaat izjavite ko dolen ves ( kulturni lugje), iako generalno ova naslednicive na Ilirite ja preteraa kako sto sami tie toa go znaat...posebno ovie super diftari od padinite na Prokletija i Kosovo.....:):)!!! Em im dadoa epten "uloga" vo filmot KAKO JA RASKURCAVME EU..... vo 5 prodolzenija, em gi titraat ko pasmina na work horses za dilanje "opijati" , em ovie ja azdisaa...producentive vidlivo stanuvaat nervozni....:):)!! Ama bidejki souto mora da tece...koj ti go znae sto nosi sledniot proekt :)
 

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Misirkov....a da si prodolzime da duvame u kiselo mleko....site gore navedeni gi menuvaat izjavite ko dolen ves ( kulturni lugje), iako generalno ova naslednicive na Ilirite ja preteraa kako sto sami tie toa go znaat...posebno ovie super diftari od padinite na Prokletija i Kosovo.....:):)!!! Em im dadoa epten "uloga" vo filmot KAKO JA RASKURCAVME EU..... vo 5 prodolzenija, em gi titraat ko pasmina na work horses za dilanje "opijati" , em ovie ja azdisaa...producentive vidlivo stanuvaat nervozni....:):)!! Ama bidejki souto mora da tece...koj ti go znae sto nosi sledniot proekt :)
Кога би било поинаку тие луѓе не би се нарекувале политичари
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
АБЦ јас може не сум запознает со политичките ситуации како тебе , ама наука е мој фах и можам да ти кажам НЕ ТРЕСКАЈ ГЛУПОСТИ, за д ане ти се смеат луѓево.

Kога науката е твој фах,а информациите и разузнавањето се мој што би рекол за овие глупости кој не ги трескам јас туку некои други научници ама доста подоцна отколку што тоа ти го кажав овде и на овој форум.:) :

Македонија е на картата на интересите на големите сили само заради една причина: можности за експлоатација на вода!
Веќе десетина години наназад на Балканот се позиционираат политиките и големите компании за производство и продажба на вода за пиење со цел да се обезбеди добра позиција за иднина, и да се земат најдобрите извори под контрола. Веќе денес, ако се одземат таксите и даноците, литар вода за пиење е поскап од литар сирова нафта.
А цената на водата за пиење оди нагоре. Денес, еден литар вода од познатите светски произведувачи како Евиан или Перие е поскап од литар Кока Кола, литар обично столно вино, или литар природен сок.
Вода за пиење низ изворите на западна Европа има, но потребите се зголемуваат, а и квалитетните извори се веќе под контрола на големите компании. Денес, заради еколошките загадувања, во Европа квалитетна и чиста вода може да се најде дури на 80 или 100 метри длабочина. Во Македонија, на пример, има чиста вода и на планинските, изворски површини, а на останатите места веќе на 20 метри под земјата таа нема загадувачки материи.
Водата веќе станува стратешки производ, и тоа е единствен производ кој Македонија може да го понуди на развиениот европски пазар во идните децении.
Затоа Владата мора да изработи стратегија за експлоатација и дистрибуција на изворски и минерални води. Стратегијата треба да има развоен и пазарен карактер. Да се инвестира во технологии и кадар на државните институции кои контролираат квалитет и ресусри за експлоатација, за да може да се обезбеди постојан и константен квалитет на водите што е особено битно за странскиот пазар.
Водите за пиеење во Европа ја минуваат најстрогата, таканаречена бејби стандард контрола, и мора да се изгради доверба од европските дистрибутери дека и во Македонија е така.
Потоа, Владата мора да формира дирекција, или Агенција која ќе бара грантови низ Светот и како технологија, консалтинг или финансиска помош грантовите ќе ги насочува кон најуспешните производители на води за пиење за да можат истите да го фатат чекорот со европските стандаради. Истата Агенција би имала обврска да соработува во создавање контакти и кореспонденција помеѓу домашните производители и светските дистрибутери на вода за пиење која станува стратешки производ, пред се за да се обезбеди извоз на македонските води кај најдобрите дистрибутери и според најповолни услови.

Или дечките од Вечер почнаа многу да читаат политика на кајгана.:) :

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=F6D0CAC9894ECE40B0F505D6E4563BF9
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom