Мамурлук - дали знаете како се лечи?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
mary_jane напиша:
...а што кога ќе заборавиш да го обавиш пред пиење тоа и ќе станеш најмамурен на свет ко јас сега на пример?:cug:
дај чаре како да се освестам:)

Sovet:

SEriozna sum sea ,ima edni tableti ALKA SELZER ,zemas dve i na noga.Specijalni se napraeni za mamurluk.

Пиев синојка многу,сеа ме боли глава многу,маками е,ми се повраќа а неам повеќе сила за тоа.
Еве сега време е за одмори и сите пиеме по дискотеки,плажи,кафиќи дај помагајте сеа за мене а после тоа да знаат и други како да го лечат.Знам дека утре ќе ми пројде ама еве не можам ни да спијам.Незнам како да си помогнам.

-Дали знаете некој рецепт проив мамурлук?(немојте само не треба да се пие алкохол,пошто не е само до тоа сите пиеме)

Доколку има ваква тема јас се извинувам,ама немам енергија да барам па затоа ја отворам оваа. Доколку има слободно ставетеја во канта.

Лади се цело време, мирувај, пиј сокови, напи се некој парацетамол...

-Ако имаш лимони исцеди два во чаша и тури една лажица мед измешај со лажичка и плесни на екс за пола саат ко да не било
-Ако немаш земи швепс литро и има 70% шанси да помине
-А најделотворен рецепт а истовремено и најтежот е пред да легнеш, пред да го ''возиш баунти'' литро и пол вода легни да спиеш и немаш гајле.Еднаш имам пробано, функционира ама проблемот е кој ке издржи да пие толклу вода одкако се масакрирал претходноsd

Значи останувам на првиот....рецепт

пошто не е време за расолница:), најбоље е да пиеш клот лимони исцедени, и да се тушираш со млака вода

Ako не ти помогнат лимончињата, и ако не ти помогнала пелистерката(што можиш повеќе тоа подобро)...

...мој совет доручек, ОДМА што е можно помрсен. Кајгана, пржена сланина и искомбинирај ја со џус за да не ти се слоши уште повеќе, за пола саат си како нов.
Испробано and work's 110%, гад блес Брејниакс :)

Abe kofa mraz ladna voda na glava i ko nov si posle :->
Ne.. Shala na strana.. Stvarno zemi doruckuvaj neso.. I pij toa cedeni limoni.. Pomaga stvarno.. A i najseriozno tush da udris nema loso da ti doe..

трк у аптека и купи витамин Б6, испи два одеднаш, јади обавезно и пиј цеден лимон :angel1:

Витамин Ц + Витамин Ц + Витамин Ц + Витамин В6 + Вода + нешто многу лесно за јадење, во никој случај мрсно нешто, нешто лесно како посна кифла или сл. евентуално со јогурт за да ти се опраат цревата а и не заборавај СОН.

Клин со клин се вади друже, нека не те тераат само хемија да ставаш:pos: шала кафе со лимон

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom