Мамурлук - дали знаете како се лечи?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Имам пишано погоре.

Член од
13 март 2006
Мислења
38
Поени од реакции
0
mary_jane напиша:
...а што кога ќе заборавиш да го обавиш пред пиење тоа и ќе станеш најмамурен на свет ко јас сега на пример?:cug:
дај чаре како да се освестам:)
Sovet:

SEriozna sum sea ,ima edni tableti ALKA SELZER ,zemas dve i na noga.Specijalni se napraeni za mamurluk.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Alka seltzer e za indigestion caused by acidics in the stomak!

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Пиев синојка многу,сеа ме боли глава многу,маками е,ми се повраќа а неам повеќе сила за тоа.
Еве сега време е за одмори и сите пиеме по дискотеки,плажи,кафиќи дај помагајте сеа за мене а после тоа да знаат и други како да го лечат.Знам дека утре ќе ми пројде ама еве не можам ни да спијам.Незнам како да си помогнам.

-Дали знаете некој рецепт проив мамурлук?(немојте само не треба да се пие алкохол,пошто не е само до тоа сите пиеме)

Доколку има ваква тема јас се извинувам,ама немам енергија да барам па затоа ја отворам оваа. Доколку има слободно ставетеја во канта.

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Лади се цело време, мирувај, пиј сокови, напи се некој парацетамол...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.908
-Ако имаш лимони исцеди два во чаша и тури една лажица мед измешај со лажичка и плесни на екс за пола саат ко да не било
-Ако немаш земи швепс литро и има 70% шанси да помине
-А најделотворен рецепт а истовремено и најтежот е пред да легнеш, пред да го ''возиш баунти'' литро и пол вода легни да спиеш и немаш гајле.Еднаш имам пробано, функционира ама проблемот е кој ке издржи да пие толклу вода одкако се масакрирал претходноsd

Значи останувам на првиот....рецепт

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
пошто не е време за расолница:), најбоље е да пиеш клот лимони исцедени, и да се тушираш со млака вода

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Ako не ти помогнат лимончињата, и ако не ти помогнала пелистерката(што можиш повеќе тоа подобро)...

...мој совет доручек, ОДМА што е можно помрсен. Кајгана, пржена сланина и искомбинирај ја со џус за да не ти се слоши уште повеќе, за пола саат си како нов.
Испробано and work's 110%, гад блес Брејниакс :)

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Abe kofa mraz ladna voda na glava i ko nov si posle :->
Ne.. Shala na strana.. Stvarno zemi doruckuvaj neso.. I pij toa cedeni limoni.. Pomaga stvarno.. A i najseriozno tush da udris nema loso da ti doe..

Член од
11 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
1
трк у аптека и купи витамин Б6, испи два одеднаш, јади обавезно и пиј цеден лимон :angel1:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Аналгин-че бато :) ти нема спас поинаку....
И лимони :) кажаа овие горе :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Витамин Ц + Витамин Ц + Витамин Ц + Витамин В6 + Вода + нешто многу лесно за јадење, во никој случај мрсно нешто, нешто лесно како посна кифла или сл. евентуално со јогурт за да ти се опраат цревата а и не заборавај СОН.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Клин со клин се вади друже, нека не те тераат само хемија да ставаш:pos: шала кафе со лимон

Kajgana Shop

На врв Bottom