Бришење на историјата - реформи во образованието

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
sto korist imam ako si ja znam istorijata,a i mislam deka makedonskata istorija e izmislena,i deka aleksandar makedonski ne bil makedonec...
a i mn ja mrazam makedonija,da zavrsam fakultet tuka,i ke letnam od makedonija...
Ti sovetuvam ako tolku ja mrazish Makedonija da ne zavrshuvash fakultet ovde i da mu zemash mesto na nekoj drug, tuku vednash da si letnesh od Makedonija i da si zavrshish fakultet na drugo mesto. Shto air imame od takvi kako tebe?

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
NEBO666 напиша:
sto korist imam ako si ja znam istorijata,a i mislam deka makedonskata istorija e izmislena,i deka aleksandar makedonski ne bil makedonec...
a i mn ja mrazam makedonija,da zavrsam fakultet tuka,i ke letnam od makedonija...
Тогаш не ни го збори јазикот, смени име и оди си. Да видиш како Америка ќе те сака кога ќе чистиш клозети или возиш такси. Ќе си го изживееш Америчкиот сон во некое преградие во куќа на расклапање. НЕ ВРТИ СЕ СИНЕ!

D

Delux

Гостин
Гледај прво земи средно...рано ти е за факултет!
И размисли пред нешто да кажеш!!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да бе,да беше измислена немаше "браќата" Грци толку да се палат за името.
А што не се иселиш?Или тука ти се другарите,тука ти е целиот живот,се што си стекнал од раѓање?

Е заради вакви луѓе цел свет ќе не заебава...Колку се нервирам вака значи...:nenene::nenene::nenene:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
А што не се иселиш?Или тука ти се другарите,тука ти е целиот живот,се што си стекнал од раѓање?

Е заради вакви луѓе цел свет ќе не заебава...Колку се нервирам вака значи...:nenene::nenene::nenene:
Што се нервирате гледате дека е ретардиран.. не за друго туку турил 666 во никот и мисли е бед бој,изводи некој си негативец... детиште смотано!:nenene:

NEBO666

НАУЧНИК
Член од
21 јули 2007
Мислења
568
Поени од реакции
1
Што се нервирате гледате дека е ретардиран.. не за друго туку турил 666 во никот и мисли е бед бој,изводи некој си негативец... детиште смотано!:nenene:
Lugje,sto vi e vas be?????Aj da vidime makedonija sto storila za nas?nisto....
Samo problemi mi pravi.
problem br1.Mnogu malku luteratura od oblasta na naukata ima na makedoski jazik
problem br2.Se nerviram koga gledam kako ja prodavaat makedonija,prvo MT,pa ESM,pa gospod znae sto pravat politicarive vo makedonija.....

tuka mi e se sto sum steknal od radjane?
znaci tuka nemam nisto...

Ti sovetuvam ako tolku ja mrazish Makedonija da ne zavrshuvash fakultet ovde i da mu zemash mesto na nekoj drug, tuku vednash da si letnesh od Makedonija i da si zavrshish fakultet na drugo mesto. Shto air imame od takvi kako tebe?
Da znaev nekoj stranski jazik,i da imav money,nemase da bidam vo makedonija sega.Da gi zemam za primer "makedonskite patrioti".Krste Petkov Misirkov,toj bil bugarski ucitel,i ziveel vo bugarija,a mozebi i bugarskiot mu bil majcin jazik.Goce Delcev bil predaden od majkamu...Aleksandar Makedonski mislel samo na svoeto bogatstvo i uzival da ubiva lugje....

Тогаш не ни го збори јазикот, смени име и оди си. Да видиш како Америка ќе те сака кога ќе чистиш клозети или возиш такси. Ќе си го изживееш Америчкиот сон во некое преградие во куќа на расклапање. НЕ ВРТИ СЕ СИНЕ!
Da odbirav koj jazik ke mi bide majcin,i koj jazik da go naucam da go zboruvam uste od prvite godini od mojot zivot,nemase da ucam makedonski,zosto mi pretstavuva precka vo obrazovanieto,a drugive jazici se uste poglupavi od makedonskiot.Treba da se zboruva eden jazik vo celata vselena!!!!!!!!
Da mozev da si odam od makedonija,ke odev,bez razmisluvanje....A sto ima loso vo vozenjeto taksi?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Lugje,sto vi e vas be?????Aj da vidime makedonija sto storila za nas?nisto....
Samo problemi mi pravi.
problem br1.Mnogu malku luteratura od oblasta na naukata ima na makedoski jazik
problem br2.Se nerviram koga gledam kako ja prodavaat makedonija,prvo MT,pa ESM,pa gospod znae sto pravat politicarive vo makedonija.....

tuka mi e se sto sum steknal od radjane?
znaci tuka nemam nisto...

Da znaev nekoj stranski jazik,i da imav money,nemase da bidam vo makedonija sega.Da gi zemam za primer "makedonskite patrioti".Krste Petkov Misirkov,toj bil bugarski ucitel,i ziveel vo bugarija,a mozebi i bugarskiot mu bil majcin jazik.Goce Delcev bil predaden od majkamu...Aleksandar Makedonski mislel samo na svoeto bogatstvo i uzival da ubiva lugje....

Da odbirav koj jazik ke mi bide majcin,i koj jazik da go naucam da go zboruvam uste od prvite godini od mojot zivot,nemase da ucam makedonski,zosto mi pretstavuva precka vo obrazovanieto,a drugive jazici se uste poglupavi od makedonskiot.Treba da se zboruva eden jazik vo celata vselena!!!!!!!!
Da mozev da si odam od makedonija,ke odev,bez razmisluvanje....A sto ima loso vo vozenjeto taksi?
\
:pos2:

A da ne rodese voopsto..mislam deka toa ke da bese najdobra opcija!!!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Гарант текстописецот на „Ја излези стара мајко“ е мајка му/баба му на небо666 ....

„Ќе се турчам,ќе се грчам,
Мила мајчице,
Ќе се турчам ,ќе се грчам-
Умрев за него.
Ќе го земам Осман-бегот-
Умрев за него.“

Live and let live...Не сме ние криви што има глупи луѓе како дотичниот со ѓаволест број...

jutel

"убавите работи доаѓаат на крај"
Член од
25 март 2007
Мислења
952
Поени од реакции
2
abe luge kako sakate gledajteja rabotata istorijata ja pravat golemite i mokni drzavi tie ja pisuvaat no i tie ja brisat

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Da znaev nekoj stranski jazik,i da imav money,nemase da bidam vo makedonija sega.
pa ne mora da bides. koj te sprecuva sega da si ides. kolku sto ja znam vo site skoli se uci angleski pa da si sakal do sega ke si go zborel ko majcin jazik. slobodno mozes uste odma da trgnes na pat za amerika. da im go kazes na tvojte ova deka ja mrazis makedonija itn. mislam deka ke te svatat i odma ke te pratat nekade vo stranstvo. imas agencii so sreduvaat i sredno da zavrsis tamu a ne pa ti uste i fakultet ke zavrsuvas tuka!!
eeee zaradi takvi kako tebe nisto ne biduva od drzavava:nenene::nenene::nenene:

Х

Ханзо

Гостин
Мислам дека вакви недоносени како антимакедонистов треба да се исфрлат од државава. Се гледа дека бугарската патетична пропаганда функционира кај некои одредени елементи. Жити се, па кој ти кажа дека Мисирков е Бугар??? Дали воопшто си прочитал нешто од него? Или виде на бугарската википедија дека србокомунистите ги менувале неговите текстови, а тој цел живот се изјаснувал како Бугар? Како што кажа Братот, не мора да изигруваш бед бој, само оди си од таму каде што не припаѓаш!

Kajgana Shop

На врв Bottom