Омилен режисер

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Тоа е тоа што се нарекува вкус. Немањето “оригинална“ идеја е супер по мој вкус.
Нешто како човечкиот начин на перцепција на спротивниот пол. Гледаш дека те лаже во очи речиси се` што ќе каже, ама ја сакаш... Go figure... :toe:

Kajk

- нема лабаво -
Член од
10 март 2006
Мислења
512
Поени од реакции
1
Добро бе, што толку ви се допаѓа кај Тарантино? Сфаќате дека нема ниедна оригинална идеја?

ако тарантино немал оригинална идеја незнам кој друг би имал.....зборам за неговиот стил на снимање филмови.....типот е ЗАКОН

Kajk

- нема лабаво -
Член од
10 март 2006
Мислења
512
Поени од реакции
1
Милчо Манчевски
Steven Soderbergh
Quentin Tarantino
Guy Ritchie
Ridley Scott
Alejandro Gonzбlez Iсбrritu
Francis Ford Coppola
Oliver Stone

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
ако тарантино немал оригинална идеја незнам кој друг би имал.....зборам за неговиот стил на снимање филмови.....типот е ЗАКОН
Me заебаваш сега?
Добро, ако собирање содржина, ликови, фотографија од други филмови и правење купус во два саата е оригинално - ОК.

Kajk

- нема лабаво -
Член од
10 март 2006
Мислења
512
Поени од реакции
1
не е се во во ликови и содржина.......глеј го начинот на снимање, развојот на приказната, ефектите, кадровски ефекти, .... а немој да ми кажеш дека другиве све оригинални ликови и приказни обработуваат. све е копија на стариве филмови, само што Тарантино е првата будала што му текнала да вметне елементите на многу различни култури во еден филм кој изглеа дека е напраен во 70ти години, или Б-филм........

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Tarentino е еден од ретките ако не и единствен кој во трилер филм ќе вметне (Don`t be a (Ума Турман цртка коцка со прсти) ) и тоа ќе изгледа добро. Тоа на некои луѓе им се допаѓа, верувале или не.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Добро бе, што толку ви се допаѓа кај Тарантино? Сфаќате дека нема ниедна оригинална идеја?
tocno : prosto klisira i samo se povtoruva , odvraten mi e !!!! sem pulp fiction i reservet dogs ... i tie dvata ti se sabloni edniot na drugiot
...
neka si pravi animacii sekako ima budzet za toa najpametno ke mu bide !

pozZ

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Мене лично ми се допаѓа Тарантино поради тоа што гледал и на памет знае милион филмови, и на некој начин сцени од одредени филмови ги вметнува во негово дело. А тоа дека нема оригинални идеи, горе-долу е точно. Видете само во Kill Bill колку врски и "украдени" работи има од други филмови:
The House Without a Key (1926)
- "Son Number One" quotes
The Lodger (1927)
- The scene where The Bride picks up her sword from the floor is a reference to this film.
Citizen Kane (1941)
- A shot of The Bride lying in a coma, silhouetted against her hospital window replicates a shot from early in Citizen Kane.
Scaramouche (1952)
- The Bride versus Johnny Mo on the railing fighting
"Alfred Hitchcock Presents: Breakdown (#1.7)" (1955)
- The shot of The Bride's toes during the "Wiggle your big toe" scene replicates a shot of William Callew's feet in this episode.
The Wings of Eagles (1957)
- The Bride talking to her toes.
Tirez sur le pianiste (1960)
- Identical shot of a finger ringing a doorbell.
The Magnificent Seven (1960)
- The knife-gun exchange mirrors the introduction of Coburn's character
Yojimbo (1961)
- Arterial spurts, plus the last of the Crazy 88 is spared and told to go home to mother just as in "Yojimbo."
И ова не се ни половина.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
За Kill Bill, Тарентино сам кажа дека ќе се обиде да ги долови старите јапонски филмови и финти, а отиде до таму што се служеше со истите методи за произведување вештачка крв што се користеле во тие филмови...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Тарантино е тип на човек кој никој буквално не го сфаќа,но надвладува мислата дека он е премногу интелегентен за да биде сфатен од нас.
И заради тоа е почитуван.
А што ако е обратното и очигледното? :)

Иначе,Бада,мора да му признаеш дека е опасен мадафакр,во From Dusk till Dawn,си го исполни foot fetish-от со Селма Хајек,којзнае колку пати си го издркал под маса дур ја снимале сцената.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
За Kill Bill, Тарентино сам кажа дека ќе се обиде да ги долови старите јапонски филмови и финти, а отиде до таму што се служеше со истите методи за произведување вештачка крв што се користеле во тие филмови...
Тарантино е тип на човек кој никој буквално не го сфаќа,но надвладува мислата дека он е премногу интелегентен за да биде сфатен од нас.
И заради тоа е почитуван.
А што ако е обратното и очигледното? :)

Иначе,Бада,мора да му признаеш дека е опасен мадафакр,во From Dusk till Dawn,си го исполни foot fetish-от со Селма Хајек,којзнае колку пати си го издркал под маса дур ја снимале сцената.
znaci toj tarantino ... rabotel vo videoteka , napisal nesto se izebal so dve tri akteri i akterki i stanal scenarist , kolku e genijalen nemozam da kazam : kill bill , hostel ne se od tipot filmovi koi ke mi go zadrzat vnimanieto , tarantino ne e covekot koj ke uspee da me motivira da izdrzam nekoj negov film , prosto covekot znae da pravi animaciii a ne filmska umetnost ili industrija !
veruvaj ne e ic intelegenten / nemoze da neprave intelegenten film so dnoto na opstestvoto , so kurvi i ubiici ... prosto e !
pozZ

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
znaci toj tarantino ... rabotel vo videoteka , napisal nesto se izebal so dve tri akteri i akterki i stanal scenarist , kolku e genijalen nemozam da kazam : kill bill , hostel ne se od tipot filmovi koi ke mi go zadrzat vnimanieto , tarantino ne e covekot koj ke uspee da me motivira da izdrzam nekoj negov film , prosto covekot znae da pravi animaciii a ne filmska umetnost ili industrija !
veruvaj ne e ic intelegenten / nemoze da neprave intelegenten film so dnoto na opstestvoto , so kurvi i ubiici ... prosto e !
pozZ
Сега, се претвара темава во Тарентино муабет, ама Бада баш може да ги префрлиш сите овие постови во тема посебна за Тарентино. (Дури мислам и дека има)

Уметност е нешто што никако не можеш да го ограничиш со вистинска и невистинска, или добра и лоша. Да разговараме за поучна, општествено исправна или морално издржана може, ама дали е добра или лоша е смешно.
sonne мислам дека треба да размислиш дали сите се сложуваат со она што ти го сакаш... и да извлечеш заклучок од тоа.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Сега, се претвара темава во Тарентино муабет, ама Бада баш може да ги префрлиш сите овие постови во тема посебна за Тарентино. (Дури мислам и дека има)

Уметност е нешто што никако не можеш да го ограничиш со вистинска и невистинска, или добра и лоша. Да разговараме за поучна, општествено исправна или морално издржана може, ама дали е добра или лоша е смешно.
sonne мислам дека треба да размислиш дали сите се сложуваат со она што ти го сакаш... и да извлечеш заклучок од тоа.
ne tarantino e toj sto go mrazam od celata filmska "industrija" , moeto mislenje e dosta dosta po-"razlicno" od ona na drugite i oddtuka mnoze da go pcujam do tri dena , ama kolkav efekt ke ima ????? neznam , sepak moeto mislenje za toj covekl go pokazav vo nekolku posta na ovaaa tema / i da ima dobra i losa umetnost : amerikanskata filmska industrija e losa umetnost a dobar biznis . smesno e ova ???? :)
a ne sakam site da se slozuvaaat so moeto mislenje , prosto debatiram i ne e na odmet da naucete nesto od mene !
pozZ

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
ne tarantino e toj sto go mrazam od celata filmska "industrija" , moeto mislenje e dosta dosta po-"razlicno" od ona na drugite i oddtuka mnoze da go pcujam do tri dena , ama kolkav efekt ke ima ????? neznam , sepak moeto mislenje za toj covekl go pokazav vo nekolku posta na ovaaa tema / i da ima dobra i losa umetnost : amerikanskata filmska industrija e losa umetnost a dobar biznis . smesno e ova ???? :)
a ne sakam site da se slozuvaaat so moeto mislenje , prosto debatiram i ne e na odmet da naucete nesto od mene !
pozZ
Оф леле мајко.

Американската индустрија инаку, секако е профитабилна, исто како европската кинематографија, како Боливуд и како Хонг Конгшката сцена. И во неа, покрај добриот бизнис има и уметност секако. Не е смешно, ама е неисправно твоето мислење.

Тарентино е “култен“ режисер, како пар други режисери каде знаеш што можеш да очекуваш од нив. Се одвојуваат, имаат фанови како да се фудбалски ѕвезди, за разлика од други добри режисери кои си ја знаат работата но едноставно се незабележливи. Немаат дарба за да остават силен печат и впечаток.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Оф леле мајко.

Американската индустрија инаку, секако е профитабилна, исто како европската кинематографија, како Боливуд и како Хонг Конгшката сцена. И во неа, покрај добриот бизнис има и уметност секако. Не е смешно, ама е неисправно твоето мислење.

Тарентино е “култен“ режисер, како пар други режисери каде знаеш што можеш да очекуваш од нив. Се одвојуваат, имаат фанови како да се фудбалски ѕвезди, за разлика од други добри режисери кои си ја знаат работата но едноставно се незабележливи. Немаат дарба за да остават силен печат и впечаток.
+ jarmusch

sega mil moj viktor : ovie site gore spomenati / darbata i umetnickoto i rabotata so svezdi i kinematografija i kult i umetnost / barataat na nacin koj tarantino ne ni sonuval , rekov i pak povtoruvam neka pravi aninmacii !
amerikanskata industrija momentalno tapka vo mesto zosto ima kolaps na temite , rimejk , strip , kniga , sabloni i samo sabloni ... a umetnosta pak ke e umetnost , makar i samo za mene da si ja pravam ( me svakas )

pozZ

Kajgana Shop

На врв Bottom