Сонови, толкување на сонови

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.535
Поени од реакции
4.377
Сум сонувал како со другарите сме биле некаде на свадба, и таму сум го имал првото сексуално искуство :D Што значи тоа :) ?

Член од
24 јуни 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Sonot od sinoka
Sum bila na rabota i edna koleska se vika Roza vikam iskucaj mi gi dokumentite bidejki ne znam toa da go napravam ,taa kuca gi zema dokumentite na masina za kucanje i kuca a pozadi mene sedi mojata bivsa ljubov kako se baknuva so dve zenski kako da me napravi ljubomorna,ottamu odime na plostad vo gradot toj istiot doaga so majka mu i tatko mu imale dukan na plostad kako tatko mu naednas umira, go stavaat vo mrtovecka kola ,toj so sebe vodel masko dete od 3-4 godini a vo stvarnosta takvo dete nema, kako se zaklucuvame vo nekoe vc vodime ljubov no obleceni, golotija nemase i edna zena ni ja razbiva vratata ,vadi negova licna karta konecno te doznavme koj si cel grad ke nauci za ovaa rabota, kako naednas se naogame vo nas doma ja ,toj majka mi i tatko mi na vecera a toj celo vreme vika luli ,luli ,kako nesto da se lula vo nekoj kontekst .

A

Auditore

Гостин
Ми се случи денес пред да се разбуда,лежам јас полубуден на кревет свесен сум веќе помалку,и одеднаш легајќи преку мене претрчаа две сенки,осетив тежина на мене и едната сенка ме влечеше со рацете и ме мрдна од местото кај што легав,веднаш после тоа попушти и ме остави и нозете и рацете почнаа да ми трнеаат а по телото ладно ми беше,успаничив цел ставан се измив и мислам дека вечер тешко ќе спијам..
Ќе помислите измислувам,стварно изгледа ко на хоррор филмови ама не сум болен у мозок :(

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ми се случи денес пред да се разбуда,лежам јас полубуден на кревет свесен сум веќе помалку,и одеднаш легајќи преку мене претрчаа две сенки,осетив тежина на мене и едната сенка ме влечеше со рацете и ме мрдна од местото кај што легав,веднаш после тоа попушти и ме остави и нозете и рацете почнаа да ми трнеаат а по телото ладно ми беше,успаничив цел ставан се измив и мислам дека вечер тешко ќе спијам..
Ќе помислите измислувам,стварно изгледа ко на хоррор филмови ама не сум болен у мозок :(
темава е за толкување на сонуваното а не за доживувањата после сонот т.е парализата

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Сонував како змија ми влегла дома и ја гаѓав со што ќе ми дојде пред рака и ја утепав.

Мајка ми вика дека тоа значи дека ќе поразам некој душман, а до душа и има логика.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Sekoj son si ima simboli sto imaat znacenje samo za taa osoba. Jas ne znam kako moze nekoj drug da tumaci tug son.

Prav primer - eve Iskra nad mene: zmijata za nejze e dusman. Toa e ne e loso, toa e nejzina interpretacija na simbolot. Primer, za mene zmijata bi bila znaenje, ili ostavanje na nesto staro i preminuvanje na nesto novo (kako kozata na zmijata) itn....

Taka da.....samo vie moze da si doznaete sto sonot vi znaci, ne cekajte drugi luge da vi go kazat toa.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Sekoj son si ima simboli sto imaat znacenje samo za taa osoba. Jas ne znam kako moze nekoj drug da tumaci tug son.

Prav primer - eve Iskra nad mene: zmijata za nejze e dusman. Toa e ne e loso, toa e nejzina interpretacija na simbolot. Primer, za mene zmijata bi bila znaenje, ili ostavanje na nesto staro i preminuvanje na nesto novo (kako kozata na zmijata) itn....

Taka da.....samo vie moze da si doznaete sto sonot vi znaci, ne cekajte drugi luge da vi go kazat toa.
Епа да може да се каже дека си во право. Првото толкување на кое помислив кога разбудив е дека со убивањето на змијата го надминувам здравствениот проблем (правев комплицирана операција на заб) ,а потоа мислењето на мајка ми беше дека тоа најверојатно е некоја другарка душманка. Сепак мислам дека јас бев во право бидејќи денес се чувствувам многу подобро од вчера.

Член од
21 април 2010
Мислења
165
Поени од реакции
16
Значи секоја вечер сонувам и никогаш не ме интересирало шо значат соновите, али сеа на овој сон шо ми се деси пред 2-3 саата пробувам да си го објаснам, и никако да најдам рационално објаснување. Ако може некој да објасни ако не друго барем од симболички аспект.

Значи беше на една забава, незнам шо повод беше, и стоев настрана како потпрен на една маса и девојчето шо ми остави најголема трага во животот дојде и застана до мене. Прво ќутеше и после ме праша "Зошто се лутиш"? И ме бакна. И вратив и јас и се фативме за рака и излеговме надвор. И тогаш се разбудив.:( Иначе не сме биле во врска, али имаше обострана љубов. Дајте ми некое објаснување, шо би требало да значи ова?

SweetGirl*

мудар посматрач
Член од
9 декември 2009
Мислења
141
Поени од реакции
119
Сонував како излегувам од кола во невестински фустан и рака ми подава да излезам една моја почината тетка....Што значи ова ако некој знае???

T

TaMчЕ

Гостин
Моја другарка ме сонувала..сме седеле неколку другарки и на листови сме пишувале кој колку другарки загубил или така нешто..јас сум кажала дека ми починала блиска другарка и на листот сум запишала 5 точки а надоле под секоја по една трага..како искривена линија некоја,тоа сум го правела ептен онака мирно..а на нивните листови немало ништо ..да не знаете што би можело да значи тоа?

Член од
18 февруари 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Сонував како сум на улица помеѓу многу автобуси. Јас го барав излезот од тој метеж на улицата и наеднаш се најдов на тротоарот. Што значи тоа ?

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.208
...Одев по трева а околу мене имаше од оние куќите од ХIХ век.Цело време си гледав во чевлите кои не ми беа убави,но беа неверојатно удобни.Бев десетина години постара..Некој идеја? :kesa:

С

Спенсер

Гостин
Сонував нешто чудно :)

Бев нешо до мобилара низ лептокарија,и тргнав накај автобуска... и еден чоек ми се приближи,и никако да му избегам :) и за некоја секунда ми се приближија ште 3-4,и им викам- што сакате??? пари немам,само еден расипан мобилен... имаш ти, т.е. татко ти, гаражи нешто,коли мотори и сл... фактички,ме киднапираа :) :vozbud:и се разбудив :) ова ств треба до мобилара да одам... а другово со гаражи нема везе...

Член од
28 јули 2010
Мислења
179
Поени од реакции
49
...Одев по трева а околу мене имаше од оние куќите од ХIХ век.Цело време си гледав во чевлите кои не ми беа убави,но беа неверојатно удобни.Бев десетина години постара..Некој идеја? :kesa:
Ако сонуваш стари куќи тогаш тоа значи ти престојат некои финансиски проблеми или проблеми со здравјето.Исто така и тоа што си била 10 години постара, е симбол на нарушено здравје. Биди внимателна и грижи се за себе. Тревата дава надеж дека можеби и нема да е се така црно, после дождот доаѓа сонце. Чевлите се симбол дека некој ќе се обиде да ти пристапи, ама треба да бидеш внимателна, дали неговите намери се вистински и искрени.
Take care...:smir:

--- надополнето ---

Значи секоја вечер сонувам и никогаш не ме интересирало шо значат соновите, али сеа на овој сон шо ми се деси пред 2-3 саата пробувам да си го објаснам, и никако да најдам рационално објаснување. Ако може некој да објасни ако не друго барем од симболички аспект.

Значи беше на една забава, незнам шо повод беше, и стоев настрана како потпрен на една маса и девојчето шо ми остави најголема трага во животот дојде и застана до мене. Прво ќутеше и после ме праша "Зошто се лутиш"? И ме бакна. И вратив и јас и се фативме за рака и излеговме надвор. И тогаш се разбудив.:( Иначе не сме биле во врска, али имаше обострана љубов. Дајте ми некое објаснување, шо би требало да значи ова?
Во последно време си размислувал многу за оваа девојка. Бакнежот во овој случај значи дека имаш искрени чувсва , можеби би требало да се обидеш да позборуваш со неа.(се разбира доколку моментално не е во врска) . Ако е, тогаш не би требало да си играш со оган.

--- надополнето ---

Сонував како излегувам од кола во невестински фустан и рака ми подава да излезам една моја почината тетка....Што значи ова ако некој знае???
Невестинскиот фустан значи дека те очекува некое наследство, или пак кога би го поврзала со другите симболи, можеби твојата тетка имала некои очекувања од тебе, во однос на тоа да пружиш помош некому. Можеби на некој блисок му е потребна помош. Сепак размисли, ти најдобро би знаела како да ги поврзеш работите.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
На некоја ледина имало бунар и многу луѓе сме биле собрани околу бунарот и сме гледале во него, бил многу длабок ама немало вода воопшто. Сме решиле јас да се симнам до доле за да видам како е, ама додека сум се спремала баба ми паднала во него. И знам дека погледнав во бунарот и ја видов неа доле цела искршена. Чудно, ми било многу жал, а не плачев. Someone? :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom