Музиката и пријателите

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Колку ги бирате пријателите по видот на музиката што го слушаат и преферираат...порани имаше стрикна поделба,панкерите се дружеа само меѓу себе,металците исто така,но сега гледам се поразлични друштва што особено ме радува...дали би се дружеле со луѓе што слушаат различна музика од вашата,како би го организирале ноќниот живот со таквите луѓе

Jas veke se druzam so deca sto sakaat razlicna muzika od taa sto ja sakam jas. Kako sto e pcjodamaster on e roker a jas sakam hip hop.

Музиката е последниот услов според кој ги бирам пријателите. :toe:
Имам другари рокери, трансери, поп-ери (зборов:pos:), металци, рапери, ска-панкери, турбофолкери, све и свашта... Музиката е само вкус, а нема правило што вика дека сите вкусови мора да ни се поклопуваат за да бидеме пријатели. :) Во однос на излегувањето, комбинираме некако... Еднаш јас ќе одам на место на кое се пушта нивна музика, еднаш тие на место каде се пушта „моја“ музика, еднаш сите на некое трето место... :) Или на „неутрална зона“ ќе се најдеме за да се видиме и готово. :)

Се дружам со луѓе кои слушаат различна музика и не ги бирам пријателите според тоа, ниту пак некогаш сум ги бирала...
Што се однесува до заедничкото излегување комбинираме...

Пријателите се пријатели,без разлика дали слушаат техно,турбо фолк,рок или било што .... а за заеднички излегувања,се договараме :helou:

Воопшто типот на музика не ми спаѓа во листата на критериуми според кои ги бирам моите пријатели,се дружам со фолкери,рапери,металци,трансери и што и уште не,не знам како типот на музиката би можел драстично (позитивно или негативно) да влијае на нашето дружење

Ne mi e kriterium.. Imam prijateli od site zanrovi na music.. :D Ali da bideme realni.. Na pr kao mene nekoj so ide na site Rap Zurki u gradov.. Nemoze da ide so metalci na istite.. Za iskacanje NAJMN ne vikam sekogas no NAJMN iskacam so raperi.. Taka e.. Ne sme bas podeleni ama ista muzika.. Zaednicki jazik.. Zasto muzikata otvar i isti ili slicni gledista kon zivotot.. A za edno prijatelstvo toa e delumno potrebno..

Ako prema muzikata gi biram prijatelite, togas ostanav sam :(

Не ги бирам пријателите врз основа на тоа каква музика слушаат.
Знам да се прилагодам на секоја музика (добро до одредена граница). Побитно ми е човекот да има добра душа, а не што музика слуша.

Ne gi biram spored toa kakva muzika slusaat voopsto ne mi e vazno toa

Јас слушам рап а 90% од моите другари слушаат метал, турбо или рок.. Музиката нема врска со тоа со кој ќе се дружам.. Добро сеас.. за мене би било многу подобро повеќето мои другари да слушаат рап.. но и вака е ок.. тие го почитуваат рапот, а и јас не ги омаловажувам другите типови музика.. па така музиката е најмал проблем..

Се дружам со сите. Ама најблиското друштво што ми се служаат метал(што понекад и ми смета пошто само се расправаме за металот).

Ама нема да си дозволам да ми биде музиката пречка за да не се дружам со некого.

Не ги бирам пријателите по музиката. Иам пријатели што слушаат од се по нешто, иам и пријатели што слушаат само едно нешто. Не ми е важно многу, единствено кога одам на свирки не би ги земала моите поп другарки, затоа што знам колку ќе им биде досадно...:)

Не ги бирам по тоа, ама предност е кога луѓе слушаат иста музика со мене. Океј, не е предност, човек што знае да прави муабет, ќе напраи без разлика на музиката. Да речеме дека е полесно да се направи муабет со човек кој слуша иста музика со мене. Дека е пресудно, не е.

Во друштвото мое сите различни видови на музика слушаме, имам шо слушаат техно, рок, метал...не ја глеам музиката предуслов за некој да ми биде другар...Fair enuf?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom